Η τρυφερή φλούδα των περισσότερων σύκων είναι εντελώς βρώσιμη και σπάνια αφαιρείται. Μόνο τα σύκα με σκληρή ή μαυρισμένη φλούδα χρειάζονται ξεφλούδισμα πριν συντηρηθούν ή καταναλωθούν. Τα σύκα παράγουν ένα χυμό κοντά στο άκρο του κοτσανιού που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Είτε ξεφλουδίσετε ολόκληρο το σύκο είτε όχι, πρέπει να το αφαιρέσετε. Για να ξεφλουδίσετε γρήγορα τα σύκα στο σπίτι ένα μαχαίρι είναι το μόνο απαραίτητο εργαλείο. 10 Κόλπα που θα Λύσουν Προβλήματα στην Κουζίνας σας
Πλύνετε τα σύκα με δροσερό νερό πριν τα ξεφλουδίσετε. Σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας.
Τοποθετήστε το σύκο στο πλάι στη σανίδα κοπής. Κόψτε το κοτσάνι με ένα κοφτερό μαχαίρι. Κόψτε όλα τα λευκά μέρη στο άκρο του κοτσανιού, κόβοντας το σύκο μέχρι να φτάσετε στη σάρκα.
Κόψτε το σύκο στη μέση, από την άκρη μέχρι το κομμένο άκρο του κοτσανιού. Τοποθετήστε κάθε μισό με την πλευρά της σάρκας προς τα κάτω στη σανίδα κοπής. Κόψτε τα μισά για να γίνουν τέταρτα.
Κρατήστε ένα τέταρτο σύκο στην παλάμη του χεριού σας. Περάστε τη λεπίδα του μαχαιριού σας ανάμεσα στη σάρκα και τη φλούδα, απομακρύνοντας απαλά τη φλούδα. Πετάξτε τις φλούδες.
Βάλτε τα σύκα στο ψυγείο αφού τα ξεφλουδίσετε αν δεν τα χρησιμοποιήσετε αμέσως. Εάν ο χυμός στο σύκο ερεθίζει το δέρμα σας, φορέστε γάντια όταν ξεφλουδίζετε τα σύκα.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης 7 Χρήσιμα Κόλπα για την Κουζίνα