Καιρός να πούμε αντίο στην ζάχαρη και τις βλαβερές της συνέπειες για τον οργανισμό μας, καθώς και στην αύξηση βάρους που μας προκαλεί. H ζάχαρη δεν έχει θρεπτική αξία. Λειτουργεί ως υποκατάστατο σε φρούτα και γεύματα με πολλές βιταμίνες χρήσιμες για τον οργανισμό. Επιπλέον προξενεί πείνα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κατανάλωση φαγητού. Υποκαθιστά το λίπος οπότε ο οργανισμός «καίει» για ενέργεια τα σάκχαρα και όχι το λίπος. Επιπλέον μεταβάλλει τον γλυκαιμικό δείκτη με αποτέλεσμα να αυξάνει την πείνα με απότομους ρυθμούς και για αυτόν τον λόγο.
Η ερυθριτόλη είναι κάτι νέο για την ελληνική αγορά.
Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή της. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό προϊόν που ήρθε να ταρακουνήσει τον τομέα της διατροφής μας! Για αυτό, είναι καιρός να την γνωρίσουμε και να δούμε τι όφελος μπορούμε να έχουμε από την χρήση της!
Τι είναι η ερυθριτόλη
Είναι μια πολυόλη (αλκοόλη ζάχαρης), που βρίσκεται φυσικά, σε μερικά ζυμωμένα τρόφιμα και φρούτα. Βιομηχανικά παράγεται από την ζύμωση φρούτων (πχ την ζύμωση του σταφυλιού) ή καλαμποκιού.
• Δεν έχει θερμίδες γιατί το σώμα δεν την μεταβολίζει
• Είναι 70-80% γλυκιά όσο η ζάχαρη (με προσθήκη μικρής ποσότητας στέβια φτάνει το 100%)
• Έχει παρόμοια γεύση και υφή με την ζάχαρη σε αντίθεση με τα άλλα φυσικά ή τεχνητά γλυκαντικά
Γιατί να την προτιμήσω έναντι των άλλων γλυκαντικών;
• Είναι κατάλληλη για διαβητικούς αφού δεν αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα (3,4)
• Δεν προκαλεί φθορές στα δόντια (1)
• Μειώνει την οδοντική πλάκα (2)
• Δεν έχει άσχημη επίγευση όπως τα προϊόντα από στέβια
• Είναι πολύ καλύτερα ανεκτή από τα άλλα γλυκαντικά σε μεγάλες ποσότητες (5)
Τα γλυκαντικά της Sukrin έχουν σαν κύρια βάση την ερυθριτόλη. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις χρησιμοποιείται πολύ καλής ποιότητας στέβια σε μικρές ποσότητες με στόχο να προσφέρει το 100% της γλυκύτητας της ζάχαρης.
Η σειρά της Sukrin μπορεί να αντικαταστήσει απόλυτα την ζάχαρη στην κουζίνα σας, καθώς προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις όπως λευκή, καστανή και άχνη!
via koitamagazine