Σε ποιον δεν αρέσει να εξοικονομεί χρόνο όταν μαγειρεύει αντί να ξοδεύει ώρες πάνω από την κουζίνα; Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας σεφ για να φτιάξετε γρήγορα ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο. Απλά πρέπει να γνωρίζετε μερικά χρήσιμα κόλπα για να κάνετε το μαγειρέμα πιο γρήγορο και ευκολότερο. 15 κόλπα μαγειρικής που θα σας Λύσουν τα χέρια
Μουλιάστε τα ζυμαρικά πριν τα μαγειρέψετε, ώστε να γίνουν σε 60 δευτερόλεπτα.
Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά πραγματικά λειτουργεί! Μουλιάστε τα ζυμαρικά σε νερό σε ένα κλειστό δοχείο και αφήστε τα για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Μετά από αυτό, μπορείτε να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά πολύ γρήγορα σε βραστό νερό ή απλώς να προσθέσετε ζεστή σάλτσα σε αυτά.
Κόψτε ένα μάνγκο σε ομοιόμορφους κύβους σε λιγότερο από ένα λεπτό.
Είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ξεφλουδίσετε ένα μάνγκο και να το κόψετε για σαλάτα.
Προσθέστε μαγειρική σόδα για να καραμελώσετε τα κρεμμύδια 2 φορές πιο γρήγορα.
Προσθέστε 1/2 ή 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 κιλό κρεμμύδια αμέσως αφού ροδίσουν ελαφρώς σε ένα τηγάνι. Μπροστά στα μάτια σας τα κρεμμύδια θα καραμελώσουν και δεν θα καούν.
Τρίψτε παρμεζάνα ή οποιοδήποτε άλλο είδος τυριού σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε θερμοκρασία δωματίου, το τυρί γίνεται πιο μαλακό και τρίβεται πιο εύκολα.
Αφαιρέστε ένα κουκούτσι αβοκάντο σε 1 δευτερόλεπτο.
Για να αφαιρέσετε ένα κουκούτσι αβοκάντο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό μαχαίρι και να είστε πολύ προσεκτικοί. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνετε είναι να βάλετε το αβοκάντο σε ένα ξύλο κοπής.
Δείτε επίσης 8 Κόλπα Μαγειρικής που Εξοικονομούν Χρόνο
Καταψύξτε το κρέας για να το κόψετε γρήγορα για τηγάνισμα ή στιφάδο.
Χάρη σε αυτό το κόλπο, θα έχετε τέλεια ομοιόμορφες, λεπτές φέτες κρέατος που δεν θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να μαγειρευτούν.
Μαγειρέψτε μια φορά και χρησιμοποιήστε τα περισσεύματα για να φτιάξετε άλλα πιάτα.
Η γαλοπούλα ή το χοιρινό είναι φαγητά που δεν μαγειρεύονται εύκολα και χρειάζονται πολύ χρόνο αλλά είναι τέλεια για οικογενειακά γεύματα. Τα περισσεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή διαφορετικών πιάτων τις καθημερινές. Φυλάξτε τα στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία και χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε σάντουιτς, σαλάτες και σνακ.
Κόψτε μια μπάρα βούτυρο σε κομμάτια για να μαλακώσει πολύ πιο γρήγορα.
Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε βούτυρο κοντά σε ένα μάτι κουζίνας για να ζεσταθεί ενώ μαγειρεύετε κάτι άλλο.
Ξεφλουδίστε γρήγορα τις πατάτες.
Βάλτε τις πατάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια βάλτε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, μπορείτε να ξεφλουδίσετε τις πατάτες με γυμνά χέρια. Δεν χρειάζεται προσπάθεια λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας. Ένας άλλος τρόπος είναι να κρατήσετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά.
Κόψτε έναν ανανά σε ίσα κομμάτια σε 2 λεπτά.
Χρησιμοποιήστε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε έναν ανανά στα 4 και μετά κόψτε το κάθε μισό σε κομμάτια.
Μαγειρέψτε γρήγορα λαχανικά με ανθρακούχο νερό.
Χρησιμοποιήστε ανθρακούχο νερό αντί για νερό για να μαγειρέψετε λαχανικά. Τα διττανθρακικά στο νερό διασπούν τη φυτική κυτταρίνη και επιταχύνουν τη διαδικασία μαγειρέματος. Θα κάνει επίσης τα λαχανικά πιο απαλά διατηρώντας το χρώμα τους φωτεινό.
Δείτε ακόμη 11 Έξυπνα Κόλπα μαγειρικής που θα σας Κάνουν MasterChef