in , , , ,

Ορμόνες και Βάρος: Πώς να Ελέγξετε τις Ορμόνες που Ευθύνονται για το Υπερβολικό Βάρος

ορμόνες και υπερβολικό βάρος,έλεγχος ορμονών,συμβουλές υγείας,υγεία
ορμόνες και υπερβολικό βάρος,έλεγχος ορμονών,συμβουλές υγείας,υγεία

Εκτός από την καθιστική ζωή και την ανθυγιεινή διατροφή, οι ορμόνες μπορεί να παίξουν ρόλο στην αύξηση του βάρους. Εάν ακολουθείτε μια από τις δημοφιλείς δίαιτες πρωτεΐνης (που σημαίνει ότι τρώτε μόνο κρέας και έχετε ξεχάσει πώς μοιάζουν οι υδατάνθρακες) για περισσότερο από ένα μήνα τώρα, αλλά το βάρος σας δεν έχει αλλάξει, πιθανότατα φταίνε τα οιστρογόνα.

Προκειμένου να εξισορροπηθεί η περίσσεια των οιστρογόνων στο σώμα σας, συνιστάται να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε πρωτεΐνη. 7 Προβλήματα Υγείας που Εμποδίζουν να Χάσετε Περιττό Βάρος

Ορμόνες και Βάρος – Πώς να τις ελέγξετε

Ορμόνες και Βάρος: Χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου για να απαλλαγείτε από τα περιττά οιστρογόνα.

brightside

Τα υπερβολικά επίπεδα οιστρογόνων σας κάνουν να παίρνετε βάρος, ακόμα κι αν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή. Αυτό το βάρος αποθηκεύεται κυρίως στο στήθος και τους γλουτούς και ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος γίνεται ακανόνιστος. Μπορεί επίσης να γίνετε υπερβολικά συναισθηματικοί, οπότε μπορεί να τρώτε περισσότερο από το κανονικό.

9 Συνήθειες που Βοηθουν να Χάσετε Βάρος πιο Γρήγορα

Ουσίες παρόμοιες με τα οιστρογόνα χρησιμοποιούνται επίσης σε ορισμένα πλαστικά και οικιακές χημικές ουσίες. Για να καθαρίσετε το σώμα σας από την περίσσεια οιστρογόνων και να μειώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις τους στο σώμα, ειδικά έλαια όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας και στη βελτίωση της μνήμης σας.

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε σεροτονίνη.

brightside

Μια σοβαρή έλλειψη σεροτονίνης μπορεί συχνά να οδηγήσει σε κατάθλιψη και κακή διάθεση. Επιπλέον, τα άτομα με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης αλλάζουν συχνά τις διατροφικές τους συνήθειες. Αν νιώθετε ότι θέλετε να φάτε μόνοι σας ένα ολόκληρο κέικ σοκολάτας ή ονειρεύεστε να τρώτε τηγανητές πατάτες το βράδυ, αυτό δείχνει ότι έχετε ανεπάρκεια στην ορμόνη της ευτυχίας.

Οι φυσικές πηγές σεροτονίνης περιλαμβάνουν τα αυγά, τους ξηρούς καρπούς και τους ανανάδες. Η ελαφριά σωματική άσκηση και το να περνάτε περισσότερο χρόνο έξω μπορούν επίσης να αυξήσουν τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Άσκηση για τον έλεγχο του επιπέδου της γκρελίνης.

brightside

Η γκρελίνη είναι μια ορμόνη που καθορίζει αν πεινάτε ή όχι. Ακόμα και μετά από ένα χρόνο σε δίαιτα χαμηλών θερμίδων, το επίπεδο γκρελίνης μπορεί να είναι ακόμα υψηλό (το σώμα θα προσπαθήσει να αποθηκεύσει τον λιπώδη ιστό για κάθε ενδεχόμενο). Η γκρελίνη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος εύκολα, αλλά καθιστά επίσης πολύ δύσκολο να το διατηρήσετε. Ωστόσο, η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο της γκρελίνης.

Αλλά να είστε προσεκτικοί – μην παρασυρθείτε με τη μείωση του επιπέδου της γκρελίνης, είναι μια σημαντική ορμόνη. Είναι ζωτικής σημασίας για τη μελέτη και την ανάπτυξη πνευματικών ικανοτήτων.

Μην νηστεύετε για πολύ καιρό για να διατηρήσετε το νευροπεπτίδιο Υ σε ισορροπία.

Εάν το επίπεδο του νευροπεπτιδίου Υ είναι υψηλό στο αίμα σας, θα καταλήξετε να έχετε τεράστια όρεξη. Μια περίσσεια νευροπεπτιδίου Υ προκαλεί την αποθήκευση του λιπώδους ιστού στην κοιλιά. Συμπεριλάβετε επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών και φυτικών ινών στη διατροφή σας και μην νηστεύετε για πολύ.

Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν υποψιάζεστε ότι το επίπεδο προλακτίνης σας είναι υψηλό.

brightside

Ένα υψηλό επίπεδο προλακτίνης μπορεί επίσης να οδηγήσει σε γρήγορη αύξηση βάρους. Οι γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν τριχοφυΐα σε όλο τους το σώμα, ένα μικρό μουστάκι πιθανότατα θα αρχίσει να μεγαλώνει και ο εμμηνορροϊκός τους κύκλος θα αλλάξει. Η περίσσεια προλακτίνης οδηγεί στην ανάπτυξη των μαστικών αδένων στους άνδρες. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, είναι απαραίτητο να μιλήσετε με έναν γιατρό, επειδή τα υψηλά επίπεδα προλακτίνης μπορεί να υποδηλώνουν όγκο υποφυσίας (προλακτίνωμα).

Προφανώς, όπως κάθε ορμονική ανισορροπία, ένα υψηλό επίπεδο προλακτίνης πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους γιατρούς.

Δείτε ακόμη Τι Συμβαίνει στο Σώμα Όταν Χάνετε Περιττό Βάρος

Κάντε μεγαλύτερα διαλείμματα μεταξύ των γευμάτων για να αυξήσετε τα επίπεδα γλυκαγόνης.

brightside

Η γλυκαγόνη μειώνει την όρεξή σας και προάγει την πέψη του λίπους. Για να αυξήσετε τα επίπεδα γλυκαγόνης, είναι απαραίτητο να ομαλοποιήσετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Εάν κάνετε μεγάλα διαλείμματα μεταξύ των γευμάτων (χωρίς να λιμοκτονήσετε), η ορμόνη θα αφομοιώσει το λίπος από μόνη της. Η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη: αυξάνει το επίπεδο γλυκαγόνης στο αίμα σας.

Προσθέστε λίγο υγιές στρες στη ζωή σας για να καταπολεμήσετε την ανεπάρκεια αδρεναλίνης.

brightside

Η αδρεναλίνη (επινεφρίνη) ενισχύει τις μεταβολικές διεργασίες και καίει το λίπος. Η επινεφρίνη έχει να κάνει με τα πιο φωτεινά συναισθήματα που νιώθετε σε ορισμένες (μερικές φορές ακραίες) καταστάσεις. Εάν δεν έχετε νιώσει αυτή τη βιασύνη στη ζωή σας για πολύ καιρό τώρα, ίσως είναι καιρός για μια αλλαγή – ή ώρα να χάσετε βάρος επίσης.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι η αδρεναλίνη δεν θα αλλάξει τίποτα στο σώμα σας εάν δεν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

Καταναλώστε τροφές με φυτοοιστρογόνα για να απαλλαγείτε από την υπερβολική τεστοστερόνη.

brightside

Η τεστοστερόνη θεωρείται ανδρική ορμόνη, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο και στο γυναικείο σώμα.

Μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα τεστοστερόνης φυσικά. Θα χρειαστείτε απλώς τη βοήθεια των φυτοοιστρογόνων που μπορείτε να βρείτε στη σόγια, τον καφέ και τα προϊόντα ολικής αλέσεως.

Περπατήστε περισσότερο και τρώτε φιστίκια για να καταπολεμήσετε την έλλειψη αδιπονεκτίνης.

brightside

Το υπερβολικό βάρος συχνά σημαίνει ότι σας λείπει η αδιπονεκτίνη, ειδικά εάν το λίπος σας αποθηκεύεται κυρίως στο μεσαίο τμήμα. Εάν έχετε διαγνωστεί με διαβήτη τύπου ΙΙ, είναι πιθανό το επίπεδο της αδιπονεκτίνης στο σώμα σας να είναι πολύ χαμηλό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι, κάποια στιγμή, θα χρειαστεί να καταπολεμήσουμε το υπερβολικό βάρος και άλλα μεταβολικά προβλήματα με ενέσεις αδιπονεκτίνης. Θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος χωρίς να παρεμποδίσουν την όρεξή σας.

Μην παραμελείτε τη σωματική άσκηση. Η καλύτερη άσκηση που βοηθά στην ενίσχυση της αδιπονεκτίνης είναι το τρέξιμο. Συνιστάται να τρέχετε τουλάχιστον 90 λεπτά κάθε μέρα. Υπάρχει επίσης ένα καταπληκτικό προϊόν που ρυθμίζει το επίπεδο της ορμόνης στο αίμα σας: τα φιστίκια Αιγίνης. Εάν αντικαταστήσετε τους υδατάνθρακες στη διατροφή σας με μονοακόρεστα λίπη (όπως αβοκάντο, ελιές και ελαιόλαδο), το λίπος θα εξαφανιστεί ακόμα πιο γρήγορα.

Διατηρήστε τον θυρεοειδή σας υγιή για να παραμείνετε σε καλή φόρμα.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com, © Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Οι ορμόνες του θυρεοειδούς ρυθμίζουν το μεταβολισμό μας. Ένας ανενεργός ή υπερδραστήριος θυρεοειδής αδένας μπορεί να κάνει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό σας πολύ χαμηλό ή πολύ υψηλό. Ως αποτέλεσμα, προβλήματα με τον θυρεοειδή αδένα και η ανισορροπία των ορμονών του μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους. Εάν υποψιάζεστε ότι ο θυρεοειδής αδένας σας μπορεί να μην λειτουργεί σωστά, καλύτερα να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στον γιατρό σας.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για να υποστηρίξετε τον θυρεοειδή σας αδένα. Τα καρύδια Βραζιλίας και τα φυλλώδη πράσινα, για παράδειγμα, είναι πλούσια σε μικροστοιχεία και μέταλλα που μπορεί να είναι χρήσιμα για τον θυρεοειδή αδένα σας. Προσοχή όμως: υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που πρέπει και δεν πρέπει να τρώτε ανάλογα με την κατάσταση του θυρεοειδούς σας αδένα.

Όλες οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Όλες οι συμβουλές θεωρούνται συμπληρωματικές. Εάν νομίζετε ότι έχετε προβλήματα με τις ορμόνες, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να σας δώσει τη σωστή διάγνωση.

Δείτε επίσης 5 Μη Προφανείς Λόγοι Γιατί Δεν Μπορείτε να Χάσετε Βάρος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πλύσιμο λευκών με ξύδι,καθαρισμός ρούχων,λευκά ρούχα,συμβουλές για ρούχα,χρήσιμα

Πως να Χρησιμοποιήστε Ξύδι για να Κάνετε τα Λευκά Ρούχα Λευκότερα

βρεφικές πάνες στην κηπουρική,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Βρεφικές Πάνες στην Κηπουρική