Πρέπει να Πλένετε τα Καινούργια Εσώρουχα πριν τα Φορέσετε;

Αν σας αρέσει η αίσθηση των “καινούργιων ρούχων” πιθανότατα έχετε φορέσει νέα εσώρουχα κατευθείαν από το κατάστημα στο παρελθόν. Όμως υπάρχουν αρκετοί λόγοι που να πλύνετε καλά τα ολοκαίνουργια εσώρουχά σας πριν τα φορέσετε. Εάν τα Εσώρουχά σας Έχουν Αυτά τα Σημάδια, Πετάξτε τα Αμέσως

Francesco Carta/Getty Images

Γιατί πρέπει να πλένετε τα καινούργια εσώρουχα πριν τα φορέσετε

Τα εσώρουχα είναι το μόνο ρούχο που έρχεται σε επαφή με τα ευαίσθητα σημεία, οπότε θέλετε να είναι φρέσκα και καθαρά κάθε φορά. Το νέο σας εσώρουχο μπορεί να μην είναι τόσο απαλλαγμένο από πιθανούς ερεθιστικούς παράγοντες ή μολυσματικά μικρόβια όσο θα περιμένατε. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη πριν φορέσετε άπλυτο ένα καινούργιο εσώρουχο.

Κάποιο άλλο άτομο μπορεί να τα έχει δοκιμάσει

Πολλά καταστήματα εσωρούχων επιτρέπουν τις δοκιμές, αλλά ζητούν από τους ανθρώπους να δοκιμάσουν τα εσώρουχα πάνω από τα δικά τους εσώρουχα ή να χρησιμοποιήσουν μια σερβιέτα. Αλλά πιστεύετε ότι όλοι το κάνουν αυτό;

Σε μελέτες, τα εσώρουχα και οι κάλτσες ήταν γενικά τα πιο μολυσμένα είδη ένδυσης, φιλοξενώντας τα περισσότερα βακτήρια και μύκητες.

Πώς να Πλύνετε και να Αποστειρώσετε τα Εσώρουχα με Μαγειρική Σόδα και Ξύδι

Αυτό σημαίνει ότι το καινούργιο σας εσώρουχο μπορεί να έχει βακτήρια, μύκητες, βρωμιά και άλλα παγιδευμένα στις ίνες και πρέπει να το πλύνετε καλά για να τα καθαρίσετε.

Οι επιστροφές είναι μια άλλη ευκαιρία για τα “καινούργια” εσώρουχα να μολυνθούν, αν και μερικά καταστήματα ενδέχεται να χρησιμοποιούν τεχνικές με όζον για να απολυμάνουν τις επιστροφές εσωρούχων.

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες δυνητικά ερεθιστικές χημικές ουσίες στο ύφασμα

Ακόμα κι αν τα εσώρουχα που αγοράσατε είναι σφραγισμένα σε πλαστικό ή προέρχονται από το ηλεκτρονικό κατάστημα ενός ιστότοπου, μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να ερεθίσουν το δέρμα σας—ειδικά αν είστε επιρρεπείς σε δερματικές ευαισθησίες.

Όταν φτιάχνονται τα εσώρουχα, συχνά επεξεργάζονται με χημικές ουσίες, όπως η ουρία-φορμαλδεΰδη, που μπορούν να το βοηθήσουν να στη διαδικασία αποστολής χωρίς να ζαρώσει ή να μουχλιάσει. Αλλά αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν δερματικά εξανθήματα, οπότε το πλύσιμο πριν το φορέσετε είναι καλή ιδέα.

Related Post

Δείτε ακόμη 9 Κόλπα για Εσώρουχα που οι Γυναίκες Πραγματικά Θα Εκτιμήσουν

Θα μπορούσατε να βάψετε το δέρμα σας

Τα νέα εσώρουχα συχνά μπορούν να μεταφέρουν την περίσσεια βαφής στο δέρμα σας. Το να το πλύνετε πριν το φορέσετε μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα της βαφής που απομένει στα εσώρουχά σας – και να μειώσετε την πιθανότητα να γίνει ξαφνικά μπλε κάπου που πιθανώς δεν θέλετε να είστε.

Πώς να πλένετε τα καινούργια εσώρουχα

Διαχωρίστε τα εσώρουχά σας από τα υπόλοιπα ρούχα σας

Είναι πολύ εύκολο για τα εσώρουχά σας να κολλήσουν σε ένα φερμουάρ, ένα κουμπί ή ένα γάντζο—ειδικά αν το εσώρουχό σας έχει λεπτές λεπτομέρειες από δαντέλα ή δίχτυ. Πρέπει να τα πλύνετε ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα σας ή να το τοποθετήσετε σε μια διχτυωτή σακούλα ρούχων για να το προστατέψετε από τα άλλα ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου.

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό

Δεν χρειάζονται απορρυπαντικά βαρέως τύπου ή χλωρίνη. Τα απορρυπαντικά χωρίς άρωμα και βαφές είναι τα καλύτερα αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, καθώς θα έχουν λιγότερες χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να σας ερεθίσουν.

Επιλέξτε τον ήπιο κύκλο όταν πλένετε ή πλύσιμο στο χέρι

Τα ευαίσθητα υφάσματα χρειάζονται φροντίδα για να διαρκέσουν περισσότερο. Η χρήση του απαλού κύκλου ή το πλύσιμο στο χέρι των εσωρούχων σας βοηθά στην αύξηση της διάρκειας ζωής τους.

Χρησιμοποιήστε δροσερό νερό

Χρησιμοποιήστε ρυθμίσεις για δροσερό νερό για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των εσωρούχων σας, καθώς είναι πιο απαλά με ευαίσθητα υφάσματα.

Στεγνώσετε τα εσώρουχα στον ήλιο

Το φως του ήλιου μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των βακτηρίων. Επομένως αφήστε τα εσώρουχά σας να στεγνώσουν στον αέρα, αν είναι δυνατόν. Μαζί με τη χρήση ενός ήπιου κύκλου πλυσίματος μπορεί να βοηθήσει τα εσώρουχά σας να φαίνονται σαν καινούργια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης 8 Λάθη στα Εσώρουχα από τα Οποία Δεν Γλιτώνουν Ούτε οι Διασημότητες

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Το Μυστικό για Λαμπερό Δέρμα με Κολλαγόνο και Παντζάρια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα