Αντιμετώπιση για τις Κατσαρίδες που βγαίνουν από τα σιφόνια και τις αποχετεύσεις – Τι να κάνεις χωρίς να καλέσεις συνεργείο

Οι κατσαρίδες είναι συνηθισμένο πρόβλημα και η αντιμετώπιση τους πρέπει να γίνεται άμεσα. Οι κατσαρίδες δεν έρχονται μόνο απ’έξω αλλά και από τα σιφόνια και τις αποχετεύσεις.

Ειδικά οι γυναίκες συχνά παραληρούν από φόβο μόνο στον ήχο της λέξης “κατσαρίδα”, πόσο μάλλον όταν τις δουν ζωτανές μπροστά τους.

Τι είναι οι κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες ανήκουν στην οικογένεια των βλαττοειδών και θεωρούνται τα πρώτα φτερωτά είδη εντόμων. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί περίπου 20 είδη, με την κατσαρίδα της Μαδαγασκάρης να ξεχωρίζει για το μέγεθός της και τη θορυβώδη παρουσία της.

Η μάχη με τις κατσαρίδες είναι πολύ δύσκολη, καθώς μπορούν να επιβιώσουν σε δύκολες συνθήκες και περιβάλλοντα. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά κάποιοι λένε ότι σε μια μια πυρηνική καταστροφή μόνο οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν.

Κατσαρίδες και αντιμετώπιση χωρίς απολύμανση από ειδικούς

Προτού καταφύγουμε σε συνεργείο για απολύμανση, θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσουμε εύκολες και οικολογικές λύσεις για να προστατεύσουμε το σπίτι μας, αποφεύγοντας τη χρήση επιβλαβών για την υγεία και το περιβάλλον εντομοκτόνων.

Μια αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση των κατσαρίδων είναι η παρακάτω:

Αναμίξτε 50 γρ. ζάχαρης άχνης με 50 γρ. βόρακα και μοιράστε το μείγμα σε 3-4 πιατάκια, τοποθετώντας τα στα σημεία που συχνάζουν οι κατσαρίδες.

Ο βόρακας είναι ένα ορυκτό λευκού χρώματος που αποτελεί αναστολέα ανάπτυξης και προσελκύει τις κατσαρίδες λόγω της ζάχαρης, εξολοθρεύοντάς τις στις επόμενες μέρες.

Related Post

ΒΟΡΑΚΑΣ: Πώς να Καθαρίσετε την Τουαλέτα Με Αυτή Τη Λευκή Σκόνη

Επιπλέον, είναι σημαντικό να προσέχουμε τη συσσώρευση νερού στις αποχετεύσεις και να διατηρούμε καθαρά τα δίκτυα αποχέτευσης, καθώς το νερό αποτελεί πόλο έλξης για τις κατσαρίδες.

Τα καλύτερα φυσικά απωθητικά για τις κατσαρίδες

Φυτά όπως η δάφνη, το αγγούρι, η μαγειρική σόδα και το σκόρδο αποτελούν φυσικά απωθητικά για τις κατσαρίδες, ενώ οι αμμωνία και η ναφθαλίνη αποτελούν εύκολες λύσεις για να απαλλαγούμε από αυτά τα ενοχλητικά έντομα. Ρίξτε μερικές κουταλιές αμμωνίας σε ζεστό νερό και ρίξτε στις αποχετεύσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση. Επίσης, απλά σαπούνια ή οινόπνευμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ακινητοποιήσουν και να εξολοθρεύσουν τις κατσαρίδες.

Διάβασε ακόμα: Ισχύει 100 τοις 100: Οινόπνευμα, χλωρίνη και σαπούνι σκοτώνουν άμεσα τις κατσαρίδες

Καθαριότητα ενάντια στις κατσαρίδες

Η καθαριότητα αποτελεί επίσης σημαντικό όπλο κατά των κατσαρίδων. Τα έντομα αυτά συνήθως επισκέπτονται τα μέρη όπου υπάρχουν περιττώματα, οπότε η συχνή καθαριότητα του σπιτιού μας μπορεί να μειώσει τις επισκέψεις τους.

Τέλος, δεν ξέρουμε αν το γνωρίζετε αλλά, ενώ οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς νερό δεν αντέχουν σύμφωνα με το apofraxeis4u . Λιμνάζοντα νερά στα νεροχύτες, μπανιέρες και αποχετεύσεις του σπιτιού μας είναι σίγουρο ότι θα τις προσελκύσουν.

Η συνεχής καθαριότητα στην κουζίνα και το μπάνιο μπορεί να αποτρέψει την εμφάνισή τους. Σε περίπτωση που έχουμε προβλήματα με τις αποχετεύσεις μας, πρέπει να τα επιδιορθώσουμε.

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

Πόσες Φορές μπορεί να Τσιμπήσει ένα Κουνούπι Μέσα στην Ημέρα, πόση ώρα και για πιο λόγο τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά;

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον έχει τσιμπήσει ποτέ κουνούπι Είναι εξαιρετικά δύσκολο να… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε μόνο χυμό φρούτων και όχι ολόκληρα τα φρούτα

Η κατανάλωση φρούτων είναι σημαντική για τη διατροφή μας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Αυτά είναι τα 6 πιο σκονισμένα σημεία στο σπίτι σας που μαζεύουν “τόνους” σκόνης

Πιστεύετε ότι το σπίτι σας είναι αρκετά καθαρό; Ίσως κάνετε καλή δουλειά στο να ξεσκονίζετε… Read More

3 Ιουλίου, 2024

9 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Ρίχνετε στην Αποχέτευση Σύμφωνα με τους Υδραυλικούς

Είτε καθαρίζετε την κουζίνα σας μετά από ένα γεύμα είτε τελειώνετε ένα έργο ζωγραφικής, μπορεί… Read More

3 Ιουλίου, 2024

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα