in

Επιστήμονες δημιούργησαν Κατσαρίδες “Cyborg” με ρομποτικούς εγκεφάλους για να ψάχνουν επιζώντες σε σεισμούς και φυσικές καταστροφές

Επιστήμονες δημιούργησαν Κατσαρίδες "Cyborg" με ρομποτικούς εγκεφάλους για να ψάχνουν επιζώντες σε σεισμούς και φυσικές καταστροφές
Επιστήμονες δημιούργησαν Κατσαρίδες "Cyborg" με ρομποτικούς εγκεφάλους για να ψάχνουν επιζώντες σε σεισμούς και φυσικές καταστροφές

Σε μια συναρπαστική εφεύρεση προχώρησαν επιστήμονες που δημιούργησαν “cyborg” κατσαρίδες με ρομποτικούς εγκεφάλους ειδικά εκπαιδευμένους για να σώζουν ανθρώπους μέσα σε συντρίμμια από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές.

Κατσαρίδες θα αναζητούν επιζώντες σε σεισμούς

Οι ρομποτικές κατσαρίδες μπορούν να μπαίνουν εύκολα μέσα από ρωγμές και να διεισδύουν σε πολύ μικρά σημεία για να ψάχνουν για επιζώντες αλλά και για να ενημερώνουν για τα ζωτικά στοιχεία των εγκλωβισμένων.

Κατσαρίδες θα αναζητούν επιζώντες σε σεισμούς
Κατσαρίδες θα αναζητούν επιζώντες σε σεισμούς thesun

Πώς λειτουργούν οι κατσαρίδες διασώστες – Η τεχνολογία τους

Οι επιστήμονες από την Σιγκαπούρη κατάφεραν το εξής: Σε κατσαρίδες Μαδαγασκάρης τοποθέτησαν τεχνολογικό πάνελ που χρησιμοποιεί μια κάμερα υπερύθρων και μια σειρά από αισθητήρες για την συλλογή και αποστολή δεδομένων στους διασώστες.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Το Αλεξήλιο του Μέλλοντος για να μην Τυφλώνεται ο Οδηγός

Τα ηλεκτρόδια έχουν εμφυτευτεί στην κορυφή του νευρικού συστήματος του εντόμου και ελέγχονται από κέντρο ελέγχου.

Οι αισθητήρες, η μπαταρία και η κάμερα που “φοράνε” οι κατσαρίδες ζυγίζουν λιγότερο από 6 γραμμάρια κάτι που σημαίνει ότι μπορούν πολύ εύκολα να μεταφερθούν από την κατσαρίδα.

Οι κατσαρίδες μπορούν να κυκλοφορήσουν πολύ γρήγορα και εύκολα σε μικρές ρωγμές και αναμένεται ότι με αυτή την εφεύρεση θα εντοπίζονται πολύ γρήγορα επιζώντες που έχουν εγκλωβιστεί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μόλις οι κατσαρίδες εντοπίσουν κάποιο σώμα, ειδοποιείται ο χειριστής ο οποίος με την σειρά του αποστέλλει στους διασώστες πληροφορίες και τοποθεσία για να ξεκινήσουν την διάσωση.

Τα πρωτότυπα που έχουν δημιουργηθεί έχουν αυτονομία 8 ώρες με τις μπαταρίες τους, αλλά οι επιστήμονες μπορούν να αναπτύξουν ένα σύστημα συλλογής ενέργειας από τον ήλιο έτσι ώστε να αυξηθεί και η αυτονομία.

Που αναπτύσσονται οι κατσαρίδες cyborg

Για την ώρα έχουν παρουσιαστεί 10 υβριδικές κατσαρίδες. Τα δοκιμαστικά τεστ έγιναν σε προσομοιωμένα ερείπια και οι κατσαρίδες μπαινόβγαιναν και κυκλοφορούσαν ανάμεσα στις ρωγμές.

Οι υβριδικές κατσαρίδες αναπτύσσονται στη Σιγκαπούρη από την Home Team Science and Technology Agency και το Nanyang Technological University. Η αρχική ιδέα προήλθε από τον καθηγητή Hirotaka Sato ο οποίος είδε το σεισμό της Ιαπωνίας το 2011 και αποφάσισε ότι έπρεπε να υπάρξει ένας ταχύτερος τρόπος εύρεσης και διάσωσης επιζώντων και θυμάτων σε σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές και χαρακτηριστικά αναφέρει

«Το κίνητρό μας είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την τεχνολογία για έρευνα και διάσωση. Για να σωθούν οι άνθρωποι από την καταστροφή».

Ο Καθηγητης Hirotaka Sato και η επιστημονική του ομάδα κατάφεραν και μελέτησαν πως μπορούν να κατευθύνουν τις κατσαρίδες εξ αποστάσεως για να κινούνται ελεγχόμενα μέσα στον χώρο ή ακόμα και με αυτόματη πλοήγηση.

Οι ρομποτικές κατσαρίδες “διασώστες” παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Milipol Asia-Pacific και στο TechX Summit στο Sands Expo and Convention Center στις αρχές Απριλίου

Μέχρι στιγμής έχουμε συνηθίσει τους σκύλους διασώστες που πραγματικά κάνουν θαύματα αλλά δεν μπορούν να μπουν μέσα στα συντρίμια. Σύμφωνα με την thesun Ο καθηγητής ελπίζει ότι με τις κατσαρίδες θα μπορούμε πλέον να μπούμε μέσα στα ερείπια και θα μπουν σε λειτουργία τα επόμενα 3 με 5 χρόνια.

Google Health: Μην τον πετάς από το κρεβάτι – Η Google και το κινητό σου θα μπορεί να ελέγχει πότε ροχαλίζεις

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

2 Τρόποι για να Αφαιρέσετε το Hybrid Τζελ από τα Νύχια σας Χωρίς να τα Καταστρέψετε

Hybrid Τζελ: 2 Τρόποι για να το αφαιρέσετε από τα νύχια σας χωρίς να τα καταστρέψετε

Ξέρετε Γιατί η Λεκάνη Τουαλέτας Είναι Πάντα Λευκή; Η Εξήγηση Είναι Απλή

Η απλή εξήγηση γιατί η Λεκάνη Τουαλέτας είναι πάντα λευκή