in ,

Νέα Μελέτη: Οι Κατσαρίδες Αποκτούν Ανοσία στα Εντομοκτόνα

Νέα Μελέτη: Οι Κατσαρίδες Αποκτούν Ανοσία στα Εντομοκτόνα
Νέα Μελέτη: Οι Κατσαρίδες Αποκτούν Ανοσία στα Εντομοκτόνα

Οι κατσαρίδες έχουν αναπτύξει αντίσταση ακόμη και στις πιο ισχυρές χημικές ουσίες που ψεκάζει ο άνθρωπος εναντίον τους, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Ιπτάμενες Κατσαρίδες: Τα Πάντα Για το Είδος Και Πώς Να Τις Απομακρύνεις

Νέα Μελέτη: Οι Κατσαρίδες Αποκτούν Ανοσία στο Εντομοκτόνο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Purdue εξέτασαν μια μεγάλη ποικιλία εντομοκτόνων στη γερμανική κατσαρίδα, η οποία παρά το όνομά της είναι μια ενοχλητική κατσαρίδα που βρίσκεται σε όλο τον κόσμο, και διαπίστωσαν ότι κανένα από αυτά δεν μπορεί να τη σκοτώσει.

Προσπάθησαν ακόμη και να αναμίξουν πολλές κατηγορίες εντομοκτόνων μαζί, «αλλά ακόμα και τότε, είχαμε πρόβλημα με τον έλεγχο των πληθυσμών», έγραψε ο εντομολόγος Michael Scharf σε ένα δελτίο τύπου σχετικά με τη μελέτη.

Δείτε ακόμη Τι Μπορεί να Κολλήσεις Από Τις Κατσαρίδες

Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται η αντίσταση. Οι κατσαρίδες αναπτύσσουν ανοσία σε νέα εντομοκτόνα γρηγορότερα από ό,τι μπορούν οι επιστήμονες να επινοήσουν. Και μεταφέρουν αυτή την ανοσία στους απογόνους τους, τους οποίους παράγουν 50 τη φορά, κάθε 3 μήνες.

«Θα βλέπαμε την αντίσταση να αυξάνεται τέσσερις ή έξι φορές σε μία μόνο γενιά», είπε ο Scharf. «Δεν είχαμε ιδέα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί τόσο γρήγορα».

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι κατσαρίδες που αναπτύσσουν αντοχή σε πολλαπλές κατηγορίες εντομοκτόνων ταυτόχρονα θα κάνουν τον έλεγχο αυτών των παρασίτων σχεδόν αδύνατο μόνο με χημικά.

Εκτός από τα χημικά, συνιστά τον συνδυασμό πολλών μεθόδων, όπως παγίδες, σκούπες και βελτιωμένη υγιεινή.

«Οι κατσαρίδες είναι σοβαρές απειλές για την ανθρώπινη υγεία», λέει ο Sharf. Μεταφέρουν δεκάδες είδη βακτηρίων, όπως E. coli και σαλμονέλα, που μπορεί να αρρωστήσουν τους ανθρώπους. Και το σάλιο, τα κόπρανα και τα μέρη του σώματος που αφήνουν πίσω μπορεί όχι μόνο να προκαλέσουν αλλεργίες και άσθμα, αλλά θα μπορούσαν να προκαλέσουν προδιάθεση σε ορισμένα παιδιά».

πηγή

Δείτε επίσης Κατσαρίδες Τέλος – Αντιμετώπιση με 14 ΦυσικούςΤρόπους για να τις Απωθήσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί θα Πρέπει να Βάζετε Ρύζι στον Μύλο του Καφέ σας

Γιατί θα Πρέπει να Βάζετε Ρύζι στον Μύλο του Καφέ σας

DIY ηλιακός φούρνος,DIY κατασκευές,επαναχρησιμοποίηση,χρήσιμα,

Πως να Φτιάξετε έναν Ηλιακό Φούρνο για το Κάμπινγκ ή τον Κήπο