in , , ,

Κατσαρίδες Τέλος – Αντιμετώπιση με 14 ΦυσικούςΤρόπους για να τις Απωθήσετε

Κατσαρίδες Τέλος - Αντιμετώπιση με 14 ΦυσικούςΤρόπους για να τις Απωθήσετε
Κατσαρίδες Τέλος - Αντιμετώπιση με 14 ΦυσικούςΤρόπους για να τις Απωθήσετε

Οι κατσαρίδες μπορούν να μολύνουν τα σπίτια και τους κήπους μας, μεταδίδοντας ασθένειες και προκαλώντας ενόχληση. Ενώ υπάρχουν πολλά χημικά εντομοκτόνα διαθέσιμα στην αγορά, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να επιλέγουν φυσικές μεθόδους για την απώθηση των κατσαρίδων λόγω ανησυχιών σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον των συνθετικών χημικών ουσιών. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί φυσικοί τρόποι για να απωθήσετε τις κατσαρίδες που είναι ασφαλέστεροι τόσο για την οικογένειά σας όσο και για το περιβάλλον. Το αποτελεσματικό κόλπο της γιαγιάς για να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες από το σπίτι σας χωρίς εντομοκτόνα

Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό

Πηγή: Apartment Therapy

Οι κατσαρίδες έλκονται από τα τρόφιμα και τα σκουπίδια. Βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας είναι καθαρή, σκουπίστε τους πάγκους, τα πατώματα και σφραγίστε τα τρόφιμα σε δοχεία.

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια

Πηγή: Forbes

Ορισμένα αιθέρια έλαια απωθούν τις κατσαρίδες. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έλαιο μέντας, ευκάλυπτου ή τεϊόδεντρου. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες με νερό και ψεκάστε το γύρω από τις περιοχές όπου υπάρχουν ίχνη από κατσαρίδες.

Μαγιοβότανο

Πηγή: Bonnie Plants

Οι κατσαρίδες αντιπαθούν τη μυρωδιά του μαγιοβότανου. Τοποθετήστε μικρά φακελάκια γύρω από το σπίτι σας ή πασπαλίστε αποξηραμένο σε σημεία όπου βρίσκονται συνήθως.

Φύλλα δάφνης

Πηγή: Healthline

Οι κατσαρίδες απωθούνται από τη μυρωδιά των φύλλων δάφνης. Τοποθετήστε ολόκληρα φύλλα δάφνης σε ντουλάπια, ράφια και άλλα σημεία όπου μπορεί να κρύβονται οι κατσαρίδες.

Σκόρδο και κρεμμύδια

Πηγή: Medical News Today

Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου και των κρεμμυδιών μπορεί να αποτρέψει τις κατσαρίδες. Τοποθετήστε σκελίδες σκόρδο ή φέτες κρεμμύδι στις γωνίες της κουζίνας ή του κήπου σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φλούδες αγγουριού

Πηγή: Apeel Sciences

Οι κατσαρίδες αντιπαθούν τη γεύση και τη μυρωδιά του αγγουριού. Αφήστε τις φλούδες γύρω από τα σημεία όπου υπάρχουν κατσαρίδες.

Μαγειρική σόδα και ζάχαρη

Πηγή: Always Eat Dessert

Φτιάξτε ένα δόλωμα χρησιμοποιώντας ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης. Η ζάχαρη προσελκύει τις κατσαρίδες και η μαγειρική σόδα τις σκοτώνει όταν καταποθεί.

Δείτε ακόμη Αυτή Είναι η μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι κατσαρίδες – Δεν πάει ο νους σας

Γη διατόμων

Πηγή: Amazon.com

Πασπαλίστε γη διατόμων για τρόφιμα σε περιοχές όπου υπάρχουν κατσαρίδες. Αυτή η ουσία είναι αβλαβής για τον άνθρωπο αλλά αφυδατώνει και σκοτώνει τα έντομα.

Κόκκοι καφέ

Πηγή: The Kitchn

Τοποθετήστε χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι κατσαρίδες. Το δυνατό άρωμα μπορεί να τις απωθήσει.

Φύλλα μέντας

Πηγή: Azure Farm

Συνθλίψτε φρέσκα φύλλα μέντας και σκορπίστε τα γύρω από το σπίτι ή τον κήπο σας για να κρατήσετε μακριά τις κατσαρίδες.

Ξύδι

Πηγή: Bon Appetit

Ανακατέψτε ίσα μέρη ξύδι και νερό και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε επιφάνειες, ειδικά σημεία όπου εμφανίζονται συνήθως κατσαρίδες.

Χυμός λεμονιού

Πηγή: Epicurious

Ψεκάστε ένα μείγμα χυμού λεμονιού και νερού γύρω από τις περιοχές όπου υπάρχουν κατσαρίδες. Το όξινο άρωμα του τις απωθεί.

Άμμος γάτας

Πηγή: PetMD

Τοποθετήστε αχρησιμοποίητη αμμο γάτας σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά της μπορεί να τις αποτρέψει.

Καθαρίστε τον κήπο σας

Πηγή: The Guardian Nigeria

Μαζέψτε τυχόν υπολείμματα ή οργανική ύλη σε αποσύνθεση από τον κήπο σας, καθώς μπορεί να προσελκύσει τις κατσαρίδες.

πηγή

Δείτε επίσης Ισχύει 100 τοις 100: Οινόπνευμα, χλωρίνη και σαπούνι σκοτώνουν άμεσα τις κατσαρίδες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πονόλαιμος χωρίς πυρετό,αιτίες απύρετου πονόλαιμου,συμβουλές υγείας,υγεία,

4 Λόγοι για τους Οποίους Έχετε Πονόλαιμο Αλλά Όχι Πυρετό

κοντά κουρέματα,κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Έχεις Στρογγυλό Πρόσωπο; Αυτά Είναι Τα 30 Μοντέρνα Κοντά Κουρέματα για το Πρόσωπό Σου