in , , , ,

Ιπτάμενες Κατσαρίδες: Τα Πάντα Για το Είδος Και Πώς Να Τις Απομακρύνεις

Ιπτάμενες Κατσαρίδες: Τα Πάντα Για το Είδος Και Πώς Να Τις Απομακρύνεις
Ιπτάμενες Κατσαρίδες: Τα Πάντα Για το Είδος Και Πώς Να Τις Απομακρύνεις

Σίγουρα έχετε δει πολλές φορές κατσαρίδα μέσα στο σπίτι να κάνει βόλτες. Αλλά έχετε δει ποτέ κατσαρίδες που πετούν; Μάλλον η απάντηση είναι θετική. Το καλό είναι ότι δεν πετούν όλες οι κατσαρίδες παρόλο που μπορεί να έχουν φτερά. Ωστόσο αρκετά είδη κατσαρίδας πετούν με αποτέλεσμα να προκαλούν πανικό.

ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΦΤΕΡΑ;

Αρκετά είδη κατσαρίδας έχουν φτερά που τους επιτρέπουν να πετούν και μάλιστα αρκετά γρήγορα και ψηλά. Οι κατσαρίδες χωρίς φτερά συνήθως κυκλοφορούν ψάχνοντας φαγητό. Οι καφέ κατσαρίδες έχουν πολύ δυνατά φτερά και τους κάνουν πολλοί καλούς “πιλότους”.

Ισχύει 100 τοις 100: Οινόπνευμα, χλωρίνη και σαπούνι σκοτώνουν άμεσα τις κατσαρίδες

ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ;

Οι κατσαρίδες πετούν όταν νιώσουν κίνδυνο και θέλουν να απομακρυνθούν γρήγορα. Επίσης χρησιμοποιούν τα φτερά τους όταν θέλουν να μετακινηθούν πιο ψηλά. Προτιμούν τα υγρά και ζεστά σημεία και πετούν για να βρουν σωληνώσεις, φρεάτια και κλιματιστικά που στάζουν.

ΤΙ ΕΛΚΥΕΙ ΤΙΣ ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Οι ιπτάμενες κατσαρίδες ελκύονται από τα φώτα του σπιτιού, όπως λάμπες και οθόνες και μπορούν να πετάξουν άνετα μέσα στο σπίτι. Ίσως δεν τις έχετε παρατηρήσει γιατί κυκλοφορούν νύχτα.

ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αν και είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι ιπτάμενες κατσαρίδες, υπάρχουν κάποια σημάδια μέσα στο σπίτι που ίσως πρέπει να σας ανησυχήσουν

  • Μυρωδιά μούχλας
  • Νεκρές Κατσαρίδες γύρω από το σπίτι
  • Μικροσκοπικά περιττώματα που μοιάζουν με νιφάδες μαύρου πιπεριού ή κατακάθι καφέ
  • Καστανά ή καφέ οβάλ περιβλήματα αυγών κάτω ή πίσω από έπιπλα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ

Μόλυνση τροφίμων και μετάδοση ασθενειών

Οι Κατσαρίδες με φτερά μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες και βακτήρια που μολύνουν τα τρόφιμα

Πρόσβαση σε πάγκους και σημεία που σχετίζονται με την τροφή

Επειδή οι κατσαρίδες έχουν φτερά κανένα σημείο δεν είναι πολύ χηλό για να καθίσουν. Μπορούν να πετάξουν πάνω σε πάγκους και σημεία που έχετε είδη διατροφής και να τα μολύνουν. Η Κατανάλωση τροφίμων που έχουν μολυνθεί από κατσαρίδες μπορεί να οδηγήσει σε στομαχικές διαταραχές.

Δύσκολο να τις ελέγξεις

Επειδή πετούν και μπαίνουν από ανοιχτές πόρτες και παράθυρα. Θα εκπλαγείτε από τι μικρές χαραμάδες χωρούν να περάσουν. Μπορούν επίσης να πετάξουν πίσω από έπιπλα και είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

Αλλεργικές Αντιδράσεις

Τα περιττώματα των κατσαρίδων αν έρθουν σε επαφή με το δέρμα είναι ισχυρά αλλεργιογόνα και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ακόμη και άσθμα.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΣ ΤΙΣ ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τώρα που είδατε τι μπορεί να προκαλέσουν οι κατσαρίδες μέσα στο σπίτι ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε μια και καλή. Αρχικά αφιέρωσε χρόνο για να ανακαλύψετε σημάδια ότι υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Μετά προχωρήστε στην εξαφάνισή τους διασφαλίζοντας όμως ότι θα γίνει με ασφαλή τρόπο για εσάς, την οικογένεια αλλά και τα κατοικίδια σας. Το παλιό κόλπο της γιαγιάς, για να εξαφανίσεις τις κατσαρίδες από το σπίτι σου, ακόμη και για μήνες

Παγίδες και δολώματα ιπτάμενων κατσαρίδων

Τα δολώματα και οι παγίδες κάνουν φανταστική δουλειά όταν πρόκειται για την εξάλειψη των ιπτάμενων κατσαρίδων. Λειτουργούν προσελκύοντας τις κατσαρίδες και στη συνέχεια σκοτώνονται αμέσως μόλις φάνε το δόλωμα. Οι κατσαρίδες που τρέφονται με το δόλωμα όχι μόνο πεθαίνουν αλλά μολύνουν και τα αυγά τους. Με τη σειρά του, αυτό σπάει τον κύκλο αναπαραγωγής τους, παρουσιάζοντας μια μακροχρόνια λύση στην προσβολή. Τοποθετήστε το δόλωμα γύρω από ψυγεία, πλυντήρια ρούχων και ντουλάπια μπάνιου. ΠΡΟΣΟΧΗ όχι σε σημεία που πλησιάζουν παιδιά και κατοικίδια

Αυτοσχέδιες και Φυσικές Λύσεις

  1. Ζάχαρη και μαγειρική σόδα – Η μαγειρική σόδα είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος να εξοντώσετε ιπτάμενες κατσαρίδες. Ανακατέψτε το με κάτι γλυκό όπως μέλι ή ζάχαρη και τοποθετήστε το μείγμα εκεί που αναπαράγονται ή ζουν οι κατσαρίδες. Η γλυκιά ουσία θα προσελκύσει τις κατσαρίδες με τη μαγειρική σόδα να οδηγεί στο θάνατό τους.
  2. Ζάχαρη και Βόρακας – Ανακατέψτε ένα μέρος ζάχαρης και τρία μέρη βόρακα. Αυτό το μείγμα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως τα εμπορικά δολώματα κατσαρίδων αφυδατώνοντας τον εξωσκελετό των κατσαρίδων. Ο συνδυασμός λειτουργεί πιο γρήγορα και είναι φθηνότερος, εκτός από το ότι είναι και φιλικός προς το περιβάλλον.
  3. Αιθέρια έλαια για κατσαρίδες που πετούν – Τα αιθέρια έλαια παρουσιάζουν έναν φυσικό και απαλλαγμένο από χημικές ουσίες τρόπο εξουδετέρωσης των ιπτάμενων κατσαρίδων. Προσθέστε έλαια σιτρονέλλας, τεϊόδεντρου, κυπαρισσιού και μέντας σε νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Εφαρμόστε το παρασκεύασμα απευθείας στις κατσαρίδες ή στα σημεία εισόδου και στις φωλιές τους.

ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις κατσαρίδες ή μετά από όλα τα παραπάνω εξακολουθούν να σε επισκέπτονται τότε σίγουρα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά ότι ήρθε η ώρα της απολύμανσης από κάποιον επαγγελματία

Φυτά που Σκοτώνουν τις Κατσαρίδες

φώτο / φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

συνδυασμοί υπνοδωματίου και σπιτικού γραφείου,διακόσμηση υπνοδωματίου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

Υπνοδωμάτιο + Γραφείο: 61 Συνδυασμοί στο Σπίτι

χρήση φουσκωτών σε πισίνες,συμβουλές κολύμβησης για παιδιά,για το παιδί,μαζί με το παιδί,χρήσιμα,

Προπονήτρια Κολύμβησης Αποκαλύπτει Γιατί η Χρήση Φουσκωτών σε Πισίνες Μπορεί να Γίνει Μοιραία