in , , , ,

9 Σπιτικά Πράγματα που Μπορούν να Γίνουν Τοξικά αν δεν τα Χρησιμοποιήσετε Σωστά

Packed lunch. Father preparing lunch for his child to take to school.

Η χλωρίνη είναι ίσως το πιο γνωστό επικίνδυνο πράγμα στο σπίτι, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα που μπορούν να συνδεθούν με προβλήματα υγείας. Πράγματα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να γίνουν ανθυγιεινά και επικίνδυνα αν χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα.

Πώς να φτιάξουμε φυσικό καθαριστικό σπιτιού με λιγότερο από 1 ευρώ!

Αλουμινόχαρτο

Αυτό το εύχρηστο οικιακό αντικείμενο μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία καθώς τα σωματίδια αλουμινίου μπορούν να μεταφερθούν στο φαγητό σας. Σύμφωνα με μια μελέτη, ειδικά όταν μαγειρεύετε το φαγητό τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, μπορεί να καταναλώσετε υψηλότερα επίπεδα αλουμίνιου από το συνιστώμενο. Η κατανάλωση του έχει πιθανές συνδέσεις με ασθένειες και μπορούν να επιδεινώσουν άλλες, όπως η νόσος του Crohn.

14 συμβουλές και κόλπα με αλουμινόχαρτο που θα ευχόσασταν να γνωρίζατε εδώ και καιρό! {Μέρος 3ο}

Αντικολλητικά τηγάνια

Ενώ είναι εύχρηστα για την κουζίνα εντούτοις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ανησυχίες για την υγεία. Επειδή είναι επικαλυμμένα με πολυφθοροαλκυλικές χημικές ουσίες (PFC), μπορούν να απελευθερώσουν τοξικά αέρια και χημικές ουσίες όταν θερμαίνονται, τα οποία μπορούν να εισέλθουν στο φαγητό σας. Μελέτες έδειξαν την ύπαρξη τους στο 98% του Αμερικάνικου πληθυσμού.

Καθαριστικά αποχέτευσης και φούρνου

Αυτά τα καθαριστικά έχουν σχεδιαστεί για να απομακρύνουν τη βρωμιά και τα λίπη που φράζουν τους σωλήνες αλλά μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία μας. Επειδή περιέχουν διαβρωτικά αλκάλια μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα, αναπνευστικά προβλήματα και πολλά άλλα εάν εισπνευστούν ή χυθούν στο δέρμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τα καθαριστικά αποχέτευσης έχουν επίσης κινδύνους για την υγεία αν εισπνευστούν, καταποθούν ή έρθουν σε επαφή με τα μάτια και μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση καθώς περιέχουν τριοξείδιο του θείου και θειικό οξύ, συστατικά που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία.

Πλαστικά δοχεία αποθήκευσης

Μπορεί να είναι βολικά για να μεταφέρετε το μεσημεριανό γεύμα σας στην εργασία, ωστόσο μπορεί επίσης να απελευθερώσουν επιβλαβείς χημικές ουσίες (BPA)στο φαγητό σας εάν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων για να τις θερμαίνετε. Επίσης, συνδέονται με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όπως ο καρκίνος, η στειρότητα, ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Παιδί: Μην βάζετε τα πλαστικά ταπερ σε μικροκύματα και πλυντήριο πιάτων

Αποσμητικά χώρου

Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει ένα καλό αποσμητικό χώρου είτε για να καλύψουμε τις μυρωδιές από κατοικίδια είτε για να φρεσκάρουμε το σπίτι για τους επισκέπτες. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες, αναπνευστικά προβλήματα και να επηρεάσει την αναπαραγωγή.

Ναφθαλίνη

Είναι εξαιρετικά πρακτική για να διατηρούνται τα ρούχα φρέσκα και προστατευμένα από σκώρους, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Επειδή εξατμίζεται μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ερυθρά αιμοσφαίρια, καταρράκτη και ηπατικές επιπλοκές. Εάν χρησιμοποιηθεί λαθεμένα μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σας και την οικογένειας σας.

Εκτυπωτές λέιζερ

Αυτό το απαραίτητο μηχάνημα σε κάθε χώρο εργασίας και τα περισσότερα σπίτια μπορεί να είναι πραγματικά κακό για την υγεία σας. Μια μελέτη έχει αναδείξει ότι μπορούν να απελευθερώσουν μικροσκοπικά σωματίδια στον αέρα, παρόμοια με την ποσότητα από τον καπνό τσιγάρων. Όταν το χρησιμοποιείτε αρκετά καλό θα ήταν να αερίζετε το χώρο.

Μπαταρίες

Οι μπαταρίες είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε, αλλά μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας, αν χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές είναι κατασκευασμένες με θειικό οξύ το οποίο είναι επιβλαβές για το δέρμα εάν διαρρεύσει.

Επίσης ,οι μπαταρίες λιθίου που χρησιμοποιούνται στα τηλέφωνά μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς εάν είναι κατεστραμμένες καθώς μπορούν να απελευθερώσουν ένα τοξικό φθοριούχο αέριο, το οποίο είναι επικίνδυνο για την υγεία μας, ειδικά εάν η μπαταρία πάρει φωτιά.

Χλωρίνη

Σχεδόν κάθε σπίτι έχει χλωρίνη, το χημικό που εγγυάται ότι το σπίτι σας θα είναι καθαρό. Οι κίνδυνοι του είναι γνωστοί, καθώς μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα, τύφλωση και αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, μπορεί να συνδέεται με συμπτώματα άσθματος, όταν χρησιμοποιείται κατά τον καθαρισμό. Η ανάμειξη χλωρίνης με άλλα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει χημική αντίδραση με επικίνδυνους ατμούς και αέρια, όπως αέριο χλώριο.

Η καλύτερη εναλλακτική της χλωρίνης! Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική χλωρίνη.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ανοιξιάτικη Διακόσμηση με Φλοράλ Σχέδια

Τα Σχολεία Έκλεισαν, το brainy.gr Μένει Ανοιχτό!