in , , , , ,

Σαμπουάν με Τοξικά Συστατικά: Μην Αγοράζετε Ποτέ Σαμπουάν που Περιέχουν Αυτά τα 6 Στοιχεία

Σαμπουάν με Τοξικά Συστατικά: Μην Αγοράζετε Ποτέ Σαμπουάν που Περιέχουν Αυτά τα 6 Στοιχεία
Σαμπουάν με Τοξικά Συστατικά: Μην Αγοράζετε Ποτέ Σαμπουάν που Περιέχουν Αυτά τα 6 Στοιχεία

Θεωρείται ότι οι χημικές ουσίες στα σαμπουάν και άλλα προϊόντα προσωπικής περιποίησης δεν είναι πάντα ασφαλείς. Πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο κοινά είναι τα καρκινογόνα και τοξικά συστατικά. Προσοχή: Τα πιο τοξικά χημικά που έχετε στο σπίτι σας

Μην Αγοράζετε ΠΟΤΕ Σαμπουάν που Περιέχει Αυτά τα 6 Τοξικά Συστατικά

Λαουρυλο-αιθεροθειικό νάτριο

Το λαουρυλο-αιθεροθειικό νάτριο, είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ως απορρυπαντικό, γαλακτωματοποιητής και επιφανειοδραστικό. Υπάρχει σχεδόν σε κάθε βιομηχανικό καθαριστικό, σαμπουάν, απορρυπαντικό ρούχων και υγρό σαπούνι. Το κύριο πρόβλημα με το θειικό λαουρεθικό νάτριο είναι λόγω της διαδικασίας παραγωγής. Συχνά είναι μολυσμένο με 1, 4 διοξάνη που συμπεριφέρεται ως καρκινογόνο.

Η έρευνα δείχνει ότι το θειικό λαουρεθικό νάτριο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και του δέρματος, ενδοκρινικές διαταραχές, οικοτοξικότητα, τοξικότητα οργάνων, αναπτυξιακή τοξικότητα, τοξικότητα στην αναπαραγωγή, νευροτοξικότητα και πιθανές μεταλλάξεις του DNA που οδηγούν σε καρκίνο.

Προπυλενογλυκόλη

Αυτός είναι ένας τύπος υγροσκοπικής χημικής ουσίας ή ένας παράγοντας ενυδάτωσης του δέρματος. Χρησιμοποιείται επίσης για να κάνει τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας λιγότερο κολλώδη, ως παράγοντας μείωσης του ιξώδους. Όμως, αυτή η χημική ουσία μπορεί να ερεθίσει σοβαρά τα μάτια, το δέρμα και τους πνεύμονές σας. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η προπυλενογλυκόλη έχει αλλεργιογόνα και τοξικά χαρακτηριστικά. Μόνο το 2% της προπυλενογλυκόλης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο δέρμα, όπως ερεθισμό, ακόμη και κνίδωση. Ο κατάλογος οικιακών ουσιών Environment Canada έχει ταξινομήσει αυτή τη χημική ουσία ως τοξική. Προστατέψτε το δέρμα σας από ερεθισμούς και άλλες βλάβες αναζητώντας σαμπουάν, καθώς και άλλα είδη προσωπικής περιποίησης, που δεν περιέχουν αυτό το συστατικό.

Διαιθανολαμίνη ή DEA

Η διαιθανολαμίνη είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση του pH των προϊόντων. Όμως, δεν είναι ασφαλές και στην πραγματικότητα έχει απαγορευτεί στον Καναδά για χρήση σε καλλυντικά. Προκαλεί σοβαρούς ερεθισμούς στα μάτια, τους πνεύμονες και το δέρμα και είναι δηλητηριώδες για τα όργανα. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η DEA είναι τοξικό για το ανοσοποιητικό, το αναπνευστικό και το δέρμα. Η DEA είναι πιθανό καρκινογόνα για τον άνθρωπο, προτείνει η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος της Καλιφόρνια. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα σαμπουάν που περιέχουν αυτό το συστατικό.

Δείτε ακόμη Το Χαρτί Υγείας Περιέχει Τοξικές Χημικές Ουσίες που Σύμφωνα με μια Νέα Μελέτη θα Μπορούσαν να Καταλήξουν στο Φαγητό σας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μεθυλισοθειαζολινόνη

Αυτή η χημική ουσία χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε πολλά σαμπουάν, υγρά σαπούνια και άλλα προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Δυστυχώς, είναι ένα γνωστό ανθρώπινο ανοσοτοξικό και ευαισθητοποιητικό, που σημαίνει ότι θα μειώσει την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Ορισμένες μελέτες δείχνουν στοιχεία σοβαρών δερματικών και αλλεργικών προβλημάτων που προκαλούνται από τη μεθυλισοθειαζολινόνη. Βασίζονται σε εγκεφαλικά κύτταρα θηλαστικών και υποδηλώνουν ότι αυτή η χημική ουσία μπορεί να είναι δηλητηριώδης για το νευρικό σύστημα. Η μεθυλισοθειαζολινόνη δεν χρησιμοποιείται στην Ευρώπη, καθώς θεωρείται μη ασφαλής για χρήση σε καλλυντικά. Η μεθυλοχλωροϊσοθειαζολινόνη είναι μια άλλη παρόμοια χημική ουσία που πρέπει να αποφύγετε.

1, 4-Διοξάνιο

Το 1,4-διοξάνιο είναι ένα υποπροϊόν των διαδικασιών παραγωγής που προορίζονται να μειώσουν τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος από επεξεργασμένα προϊόντα με βάση το πετρέλαιο Όταν εκτίθεται σε 1,4 διοξάνη, το δέρμα, το ρινικό, οι πνεύμονες, το συκώτι, ο μαστός και η χοληδόχος κύστη πιθανό να συμβεί καρκινογένεση. Ωστόσο, βρίσκεται σε έως και 46% των προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας των ΗΠΑ λέει ότι αυτό το υποπροϊόν «αναμένεται εύλογα ότι είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο», επειδή πολλές μελέτες σε ζώα το υποδηλώνουν. Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ πρότεινε επίσης ότι το υποπροϊόν είναι πιθανόν καρκινογόνο για τον άνθρωπο. Μπορείτε να αναγνωρίσετε προϊόντα που είναι πιθανό να περιέχουν 1, 4-διοξάνη αναζητώντας “PEG”, “πολυαιθυλένιο” ή “πολυοξυαιθυλένιο” οπουδήποτε στη λίστα συστατικών.

Parabens

Τα parabens είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας, αποτρέποντας την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Ο FDA έχει δηλώσει ότι τα parabens είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται σε συγκεντρώσεις 25%. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν το αντίθετο.

Τα μεθυλ, προπυλ και βουτυλ parabens βλάπτουν το ενδοκρινικό σύστημα, εμποδίζοντας τη λειτουργία του αδένα και την παραγωγή ορμονών. Το Methyl paraben οδηγεί σε πρόωρη γήρανση αυξάνοντας την ευαισθησία των ακτίνων UV. Επειδή τα parabens μιμούνται τα χημικά χαρακτηριστικά των οιστρογόνων, η έκθεση σε paraben μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Μπορούν επίσης να μειώσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων στους άνδρες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα σαμπουάν χωρίς paraben, αλλά θα πρέπει να τα ψάξετε.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης 4 Τύποι Τοξικών Μαγειρικών Σκευών που Πρέπει να Αποφεύγετε και 4 Ασφαλείς Εναλλακτικές

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πάγκοι κουζίνας: 8 Κορυφαία υλικά για την κατασκευή τους

Πάγκοι κουζίνας: 8 Κορυφαία υλικά για την κατασκευή τους

Πως να Φτιάξετε Τραγανές Τηγανητές Πατάτες Χωρίς Σταγόνα Λάδι

Πως να Φτιάξετε Τραγανές Τηγανητές Πατάτες Χωρίς Σταγόνα Λάδι