Οι τηγανιτές πατάτες είναι ιδανικές για κατανάλωση ανά πάσα στιγμή και μπορούν να γίνουν γαρνιτούρα σε άλλο γεύμα, ορεκτικό, κυρίως πιάτο με άλλο υλικό επιπλέον, μπορείτε να τις καρυκεύσετε όπως θέλετε και να απολαύσετε τη λιχουδιά τους όποτε θέλετε. Αλλά μπορείτε να το κάνετε χωρίς να καταναλώνετε πολύ λάδι όπως κάνατε πριν και με πιο υγιεινό τρόπο. Για Νόστιμες Βραστές Πατάτες Προσθέστε Αυτό το Συστατικό στο Νερό
θα χρειαστείτε:
1 κιλό πατάτες
2 ασπράδια αυγών
καρυκεύματα για γεύση (πάπρικα, αλεσμένο τσίλι, αλάτι, δεντρολίβανο, ό,τι προτιμάτε)
Οδηγίες:
- Ξεφλουδίστε τις πατάτες, πλύντε και μετά κόψτε τις στο μέγεθος που σας ταιριάζει καλύτερα. Μπορείτε να κόψετε μπαστουνάκια, φέτες ή λεπτούς κύβους.
- Ανακατέψτε τα δύο ασπράδια σε ένα μπολ και καρυκεύστε με τα υλικά που έχετε επιλέξει.
- Ανακατέψετε τις κομμένες πατάτες με το μείγμα αυγών και καρυκευμάτων. Αφού ενσωματωθούν όλα καλά, πρέπει να τα τοποθετήσετε όλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος.
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά.
- Μόλις φτάσει το μέγιστο των 10 λεπτών στο φούρνο και αρχίσουν να ψήνονται, πρέπει να βγάλετε το ταψί από το φούρνο και να αφαιρέσετε τη λαδόκολλα ή το χαρτί. Μην ανησυχείτε αν κολλήσουν λίγο, μπορείτε εύκολα να τις ξεφλουδίσετε.
- Ξαναβάλετε στο ταψί στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να δείτε τις πατάτες να ροδίζουν.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε ακόμη Το Μυστικό για Τραγανές Σπιτικές Τηγανιτές Πατάτες
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο