Οι τηγανιτές πατάτες είναι ένα αγαπημένο φαγητό σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η επίτευξη της τέλειας ισορροπίας μεταξύ τραγανού έξω και αφράτου εσωτερικά μπορεί να είναι δύσκολη. Ανακαλύψτε το μυστικό για το πώς να κάνετε τις πατάτες σας πιο τραγανές και αφράτες. Αν Βλέπετε Μαύρες Κηλίδες στις Τηγανιτές Πατάτες των Φαστ Φουντ Μην Ανησυχείτε
Επιλέξτε τη σωστή πατάτα
Δεν είναι όλες οι πατάτες ίδιες όταν πρόκειται για τηγανητές πατάτες. Η καλύτερη επιλογή είναι όσες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και χαμηλή υγρασία, που τις βοηθά να τραγανιστούν όταν τηγανίζονται.
Μουλιάστε τις πατάτες
Το μούλιασμα των κομμένων πατατών σε κρύο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το τηγάνισμα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του περιττού αμύλου, το οποίο μπορεί να κάνει τις πατάτες σας κολλώδεις. Αυτό βοηθά επίσης να μην κολλήσουν οι πατάτες μεταξύ τους κατά το τηγάνισμα.
Στεγνώστε τις πατάτες
Αφού μουλιάσετε τις πατάτες, είναι σημαντικό να τις στεγνώσετε καλά πριν τις τηγανίσετε. Χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή χαρτί κουζίνας για να τις στεγνώσετε.
Δείτε ακόμη 9 Σνακ που Μπορείτε να Μαγειρέψετε στη Φρυγανιέρα
Χρησιμοποιήστε το σωστό λάδι
Για τις πιο τραγανές πατάτες, χρησιμοποιήστε ένα λάδι με υψηλό σημείο καπνού, όπως κανόλα ή φυστικέλαιο. Αυτά τα λάδια μπορούν να αντέξουν την υψηλή θερμότητα που απαιτείται για το τηγάνισμα χωρίς να καούν. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο, το οποίο έχει χαμηλό σημείο καπνού και μπορεί να δώσει πικρή γεύση στις πατάτες σας.
Τηγανίστε δύο φορές
Για να πετύχετε τη μέγιστη τραγανότητα, τηγανίστε τις πατάτες σας δύο φορές. Αρχικά, σε χαμηλότερη θερμοκρασία (περίπου 160 ℃) για περίπου 5-7 λεπτά ή μέχρι να τηγανιστούν αλλά να μην έχουν ακόμη ροδίσει. Τις βγάζετε από το λάδι και αφήνετε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τηγανίστε τις ξανά σε υψηλότερη θερμοκρασία (περίπου 190 ℃)) για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγάνες.
Στραγγίξτε και αλατοπιπερώστε
Αφού τηγανίσετε, τοποθετήστε τις πατάτες σας σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώστε τις με αλάτι και οποιαδήποτε άλλα επιθυμητά καρυκεύματα, όπως σκόρδο σε σκόνη ή πάπρικα.
Για να επιτύχετε ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουρκούτι για τηγανιτές πατάτες:
Συστατικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι κρύο νερό
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
Προσθέστε σταδιακά το κρύο νερό στα στεγνά υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς για να ενωθούν. Ανακατέψτε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και χωρίς σβόλους.
Βουτήξτε κάθε πατάτα στο κουρκούτι και τινάξτε την περίσσεια.
Τηγανίστε τις πατάτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Το κουρκούτι είναι προαιρετικό και μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς αν προτιμάτε να φτιάξετε απλές τηγανητές πατάτες. Ωστόσο, η προσθήκη του μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα τραγανό εξωτερικό στρώμα και να προσθέσετε επιπλέον γεύση στις πατάτες σας.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης 10 Μυστικά Συστατικά που Κάνουν το Φαγητό σας να Έχει Παραδεισένια Γεύση