Η τέχνη της μαγειρικής μοιάζει με τη μαγεία — ανακατεύουμε υλικά σε διαφορετικές αναλογίες και έχουμε ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ορισμένα κοινά καρυκεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο, με αποτέλεσμα να κάνουν το φαγητό σας να έχει παραδεισένια γεύση. Οι χρήστες του Διαδικτύου μοιράστηκαν τα μυστικά συστατικά που τους βοηθούν να μαγειρεύουν όπως ο Jamie Oliver ή ο Gordon Ramsay. 14 Γαστρονομικά Μυστικά της Ανατολής για να Προσθέσετε Λίγη Νοστιμιά στη Μαγειρική σας
Βούτυρο
Τα λίπη είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που απαιτούνται για ένα υπέροχο μαγείρεμα. Προσθέτουν γεύση και πλούτο στα φαγητά. Και το βούτυρο μπορεί να είναι αυτή η πηγή λίπους. Σύμφωνα με ειδικούς, δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο μαγείρεμα με βούτυρο, απλώς εναλλάξτε το με ελαιόλαδο, για παράδειγμα.
Χυμός λεμονιού
Δεν τείνουμε να χρησιμοποιούμε χυμό λεμονιού στο μαγείρεμα πολύ συχνά. Ενδέχεται να στύψουμε λίγο πάνω από τηγανητό ψάρι, για παράδειγμα, αλλά μέχρι εκεί. Ωστόσο, το λεμόνι είναι εξίσου σημαντικό με το αλάτι. Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού κάνει τα τρόφιμα λιγότερο λιπαρά και βαριά.
Καπνιστή πάπρικα
Αυτό το μπαχαρικό είναι συγγενές της γλυκιάς πάπρικας, αλλά έχει μια νόστιμη καπνιστή γεύση. Μπορείτε να το προσθέσετε κυριολεκτικά σε τα πάντα: κρέας, πατάτες, γκούλας, ακόμη και ομελέτα —αν σας αρέσει η καπνιστή γεύση, φυσικά. Ωστόσο, είναι εύκολο να προσθέσετε υπερβολικά από αυτό, επομένως αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, ξεκινήστε με μια δυο πρέζες.
Σησαμέλαιο
Το σησαμέλαιο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αλλά πάνω απ’ όλα, φημίζεται για την ασυνήθιστη γεύση του — αυτό το προϊόν μπορεί να προσθέσει νότες ασιατικού στυλ σε κάθε πιάτο. Έχει έντονο άρωμα και γεύση.
Σάλτσα ψαριού
Παραδόξως, η σάλτσα ψαριού δεν έχει γεύση ψαριού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε πιάτο, όπως ως μαρινάδα, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, μπορείτε να το προσθέσετε σε σούπες και ψητά ή να καρυκεύσετε σαλάτες με αυτό. Η σάλτσα ψαριού προσθέτει βάθος και μια γεύση umami στο φαγητό.
Δείτε ακόμη 15 Κόλπα Μαγειρικής που ελάχιστοι γνωρίζουν και θα άφηναν άφωνο και τον Άκη Πετρετζίκη
Κανέλα
Όλοι γνωρίζουν ότι η κανέλα είναι απολύτως απαραίτητη στη αρτοζαχαροπλαστική και σχεδόν κανένα ψωμάκι ή κέικ δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς αυτήν. Αλλά η κανέλα μπορεί να προστεθεί όχι μόνο σε γλυκά πιάτα: θα προσθέσει επίσης μια νόστιμη γεύση στο κρέας και τα πουλερικά.
Μάραθο
Δεν αρέσει σε όλους η γεύση γλυκάνισου του μάραθου. Αλλά υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που έχουν πολύ καλύτερη γεύση με μάραθο, όπως τα θαλασσινά, για παράδειγμα.
Καστανή ζάχαρη
Ακριβώς όπως η κανέλα, αυτό το συστατικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο αρτοζαχαροπλαστική και στα γλυκά πιάτα. Προσθέτει τη σωστή πινελιά γλυκύτητας σε σάλτσες, μαρινάδες, ακόμα και μπέικον. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο κρέατος με εκπληκτική κρούστα στο φούρνο ή για ψητά λαχανικά.
Σιρόπι από σφένδαμο
Το πραγματικό σιρόπι σφενδάμου είναι καλό για την υγεία σας. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και εύπεπτο, πιο εύκολο από άλλα γλυκαντικά. Μπορεί να έχετε ακούσει για τηγανίτες με σιρόπι σφενδάμου, αλλά αυτό το προϊόν είναι πολύ πιο ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε πιάτα με κρέας και λαχανικά.
Εσαλότ
Τα εσαλότ έχουν μια πιο ήπια και πιο λεπτή γεύση από τα κανονικά κρεμμύδια, επομένως μπορείτε να τα προσθέσετε ωμά σε σαλάτες, ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις της γεύσης και του αρώματος κρεμμυδιού. Μπορούν να μαριναριστούν, να καραμελωθούν και να τηγανιστούν με τον ίδιο τρόπο με τα κανονικά κρεμμύδια.
Δείτε επίσης 12 Μυστικά Μαγειρικής από τις Γιαγιάδες μας