in , , , ,

Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ντομάτες σε Μπουκάλια στο Σπίτι

καλλιέργεια ντομάτας σε μπουκάλια,καλλιέργεια ντομάτας στο σπίτι,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,
καλλιέργεια ντομάτας σε μπουκάλια,καλλιέργεια ντομάτας στο σπίτι,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Με αυτήν την απλή και φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο φύτευσης ντομάτας με μπουκάλια, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκια ντομάτα απευθείας από τον κήπο σας, ακόμα κι αν έχετε περιορισμένο χώρο. Καλλιέργεια Ντοματιάς από Φέτες Ντομάτας

Πώς να Καλλιεργήσετε Εύκολα Ντομάτες σε Μπουκάλια στο Σπίτι

Θα χρειαστείτε:

Άδεια πλαστικά μπουκάλια (2 λίτρων ή μεγαλύτερα)
Σπορόφυτα ντομάτας
Χώμα γλάστρας
Ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι
Νερό

Οδηγίες:

Αφαιρέστε τις ετικέτες και τα καπάκια από τα μπουκάλια. Πλύντε τα καλά με νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι, κόψτε προσεκτικά το κάτω μέρος του μπουκαλιού, αφήνοντας το λαιμό ανέπαφο.

Δείτε ακόμη 12 Λαχανικά που Μεγαλώνουν Εύκολα σε Σακούλες Καλλιέργειας

Γεμίστε το κάτω μέρος του μπουκαλιού με χώμα γλάστρας, αφήνοντας περίπου 2,5 εκατοστά χώρο στην κορυφή. Αφαιρέστε απαλά το σπορόφυτο ντομάτας από το σακουλάκι του και τοποθετήστε το στο μπουκάλι, με τις ρίζες θαμμένες στο χώμα. Προσθέστε περισσότερο χώμα γύρω από το σπορόφυτο, πιέζοντάς το ελαφρά για να το στερεώσετε.

Ποτίστε καλά τα σπορόφυτα μετά τη φύτευση για να τα βοηθήσετε να δημιουργήσουν τις ρίζες τους. Φροντίστε να ποτίζετε τακτικά, διατηρώντας το έδαφος σταθερά νοτισμένο, αλλά όχι βρεγμένο. Αποφύγετε το πότισμα των φύλλων, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μυκητιακών ασθενειών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βρείτε ένα ηλιόλουστο σημείο στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας όπου τα σπορόφυτα ντομάτας μπορούν να δέχονται τουλάχιστον 6-8 ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Στερεώστε τα μπουκάλια σε έναν τοίχο ή φράχτη χρησιμοποιώντας βίδες ή γάντζους ή απλώς στηρίξτε τη σε ένα στιβαρό στήριγμα. Βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερό και δεν θα ανατρέπετε σε δυνατούς ανέμους.

Καθώς οι ντοματιές μεγαλώνουν, μπορεί να χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη. Μπορείτε να τα δέσετε στον τοίχο ή στον φράχτη χρησιμοποιώντας σπάγκο για να τα βοηθήσετε να σταθούν όρθια. Φροντίστε να ελέγχετε τακτικά την υγρασία του χώματος και να ποτίζετε όταν χρειάζεται. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να λιπάνετε τα φυτά σας με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή για να διασφαλίσετε ότι έχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά για υγιή ανάπτυξη.

Μόλις οι ντοματιές αρχίσουν να παράγουν καρπούς, μπορείτε να τις μαζέψετε όταν είναι ώριμες και κόκκινες. Απλώς στρίψτε ή κόψτε τις ντομάτες και απολαύστε τη νόστιμη γεύση της σπιτικής ντομάτας.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ Λαχανικών! Φρέσκα Λαχανικά από τα Απορρίμματα Κουζίνας [ΒΙΝΤΕΟ]

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φθινοπωρινές Κουρτίνες 2023: Υπέροχες Ιδέες Για Να Απογειώσετε Την Διακόσμησή Σας

Φθινοπωρινές Κουρτίνες 2023: Υπέροχες Ιδέες Για Να Απογειώσετε Την Διακόσμησή Σας

τραγανές τηγανιτές πατάτες,συμβουλές μαγειρικής,αλμυρές δημιουργίες,χρήσιμα,

Το Μυστικό για Τραγανές Σπιτικές Τηγανιτές Πατάτες