6 Τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζουμε στο μπλέντερ γιατί υπάρχει κίνδυνος να διαλύσουμε την λεπίδα

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι μπορούν να βάλουν οτιδήποτε σε ένα μπλέντερ, όμως μερικά τρόφιμα βλάπτουν τη λεπίδα και τη συσκευή. Για να αντέξει το μπλέντερ σας για αρκετά χρονιά, αποφύγετε τη χρήση του με αυτά. 11 Τρόφιμα που Όλοι Έχουμε Καταναλώσει με Λάθος Τρόπο

6 Τρόφιμα που ΔΕΝ Πρέπει να Βάζετε στο Μπλέντερ

Ζεστά υγρά ή φαγητό

Έχετε δει ποτέ μια συνταγή για σούπα που σας λέει να την ρίξετε σε ένα μπλέντερ για πιο λεία συνοχή; Ξανασκεφτείτε το! Η τοποθέτηση πολύ καυτών υλικών σε ένα μπλέντερ όχι μόνο μπορεί να κάψει τα χέρια σας, αλλά μπορεί επίσης να καταστρέψει τη συσκευή σας. Ένα ραβδομπλέντερ είναι εξαιρετικό εργαλείο για να αποφύγετε εντελώς το μπλέντερ, αλλά αν δεν έχετε, απλώς τοποθετήστε τα ζεστά συστατικά σας σε ένα μπολ μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια ανακατέψτε τα στο μπλέντερ!

Κόκκοι καφέ

Τεχνικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ ως μύλο καφέ, αλλά δεν είναι μια σοφή επιλογή. Αυτό συμβαίνει επειδή, με την πάροδο του χρόνου, η ανάμειξη χονδροειδών κόκκων καφέ θα στομώσει τις λεπίδες του μπλέντερ. Αλλά, το πιο σημαντικό, δεν πρόκειται ποτέ να έχετε ομοιόμορφα αλεσμένο καφέ λόγω του σχήματος του μπλέντερ.

Δείτε ακόμη 10 Σημαντικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγονται όταν βάζουμε τρόφιμα στην κατάψυξη

Πάγος

Ομοίως με τους κόκκους καφέ, δεν πρέπει να βάζετε πάγο στο μπλέντερ σας γιατί μπορεί να βλάψει τη συσκευή, να στομώσει τις λεπίδες και ο πάγος να μην θρυμματιστεί σωστά. Τι γίνεται όμως με την προσθήκη πάγου σε smoothies; Αυτή είναι μια εξαίρεση, καθώς τα άλλα συστατικά θα σας βοηθήσουν να σπάσει ο πάγος – απλά φροντίστε να μην υπερφορτώσετε το μπλέντερ!

Related Post

Αποξηραμένα φρούτα

Όταν πρόκειται να βάλετε φρούτα στο μπλέντερ, τα φρέσκα ή κατεψυγμένα είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος. Η προσθήκη αποξηραμένων φρούτων σε μια σάλτσα ή μαρινάδα μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, αλλά όχι όταν η εν λόγω σάλτσα παρασκευάζεται σε μπλέντερ. Η δερματώδης, σκληρή υφή των αποξηραμένων φρούτων σε συνδυασμό με το κολλώδες εσωτερικό μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή της συσκευής.

Πατάτες

Το να βάλετε τις πατάτες σε ένα μπλέντερ είναι μεγάλο λάθος. Μέσα σε λίγα λεπτά από την ανάμειξη μιας ψητής πατάτας, το άμυλο και το υγρό θα δημιουργήσουν μια κολλώδη υφή. Αν θέλετε να φτιάξετε μεταξένιο λείο πουρέ πατάτας, χρησιμοποιήστε πάντα πολτοποιητή πατάτας.

Αμύγδαλα και άλλοι ξηροί καρποί

Ξέρατε ότι οι ολόκληροι ξηροί καρποί μπορούν να βλάψουν το μπλέντερ σας ανεπανόρθωτα; Όταν φτιάχνετε γάλατα φυτικής προέλευσης από την αρχή, το κλειδί είναι να μουλιάζετε τους ξηρούς καρπούς σε νερό για να μαλακώσουν πριν τα ανακατέψετε. Αν χρειάζεστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή κάσιους για σαλάτες ή επιδόρπια, το καλύτερο είναι να τους χοντροκόψετε πρώτα με ένα μαχαίρι.

Πηγή φωτογραφίας: Daniel Grizelj/Getty Images / cpsc

Δείτε επίσης Γιατί ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Τυλίγετε το Τυρί σε Μεμβράνη Τροφίμων

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Σπιτικό Λάδι Μέντας που θα σώσει τα μαλλιά σας και θα τα κάνει να μεγαλώνουν σαν τρελά

Αν ψάχνετε έναν φυσικό τρόπο για να ενισχύσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας, το λάδι… Read More

30 Ιουνίου, 2024

7 Τρόποι με τους Οποίους Οργανώνετε Λάθος το Σπίτι σας, Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Η οργάνωση του σπιτιού μπορεί να είναι μια πρόκληση. Είτε προσπαθείτε να οργανώσετε έναν μικρότερο… Read More

30 Ιουνίου, 2024

5 Φαγητά που Δεν Πρέπει να Μαγειρεύετε σε Γουόκ

Αν και τα γουόκ χρησιμοποιούνται περίφημα για το τηγάνισμα, ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα… Read More

30 Ιουνίου, 2024

9 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Αποθηκεύετε σε Πλαστικά Κουτιά

Τα πλαστικά κουτιά μπορεί να φαίνονται σαν ο τέλειος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα περισσότερα… Read More

28 Ιουνίου, 2024

8 Τρόποι για να Αφαιρέσετε το Μακιγιάζ Όταν Δεν Έχετε Ντεμακιγιάζ

Αν βρεθείτε σε δύσκολη θέση να μην έχετε ντεμακιγιάζ, υπάρχουν απλές εναλλακτικές φυσικές λύσεις αντί… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Μουχλιασμένα φρούτα, λαχανικά και ζουμιά στο ψυγείο: Πώς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις

Είναι συχνό φαινόμενο κάποιες φορές να μουχλιάζουν μέσα στο ψυγείο κάποια φρούτα ή λαχανικά και… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα