5 Φαγητά που ΔΕΝ Πρέπει να Μαγειρεύετε σε Γουόκ
Αν και τα γουόκ χρησιμοποιούνται περίφημα για το τηγάνισμα, ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα τρόφιμα δεν είναι τόσο κατάλληλα για μαγείρεμα σε αυτό. Velveting: Το Κινέζικο Μυστικό Μαγειρικής για να Μαλακώσετε το πιο Σκληρό Μοσχαρίσιο Κρέας
Για μια ωραία κρούστα και ελεγχόμενη εσωτερική θερμοκρασία, οι ολόκληρες μπριζόλες απαιτούν ομοιόμορφη επαφή και σταθερή θερμότητα. Τα γουόκ ταιριάζουν καλύτερα σε γρήγορο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία με συνεχή κίνηση, επομένως για να μαγειρέψετε μια τέλεια μπριζόλα, δοκιμάστε μια σχάρα ή ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο με βαρύ πάτο. Το μαγείρεμα μιας ολόκληρης μπριζόλας σε ένα γουόκ πιθανότατα θα είχε ως αποτέλεσμα ένα ανομοιόμορφα ψημένο κομμάτι κρέατος.
Δείτε ακόμη Το Μυστικό των Σεφ: Μαγειρική Σόδα στη Σάλτσα Ντομάτας
Τα γουόκ συνήθως κατασκευάζονται από ανθρακούχο χάλυβα ή χυτοσίδηρο, τα οποία μπορούν να αντιδράσουν με όξινα τρόφιμα και να προκαλέσουν μεταλλική γεύση. Μερικά παραδείγματα τροφών με υψηλή οξύτητα είναι οι ντομάτες, τα εσπεριδοειδή και τα ξύδια. Όταν φτιάχνετε σάλτσα ντομάτας, αφήστε το γουόκ στην άκρη και επιλέξτε μη αντιδραστικά μαγειρικά σκεύη, όπως ανοξείδωτο ατσάλι, κεραμικό και αντικολλητικό.
Οι σάλτσες με βάση τα γαλακτοκομικά, όπως η αλφρέντο ή η ολλανδέζα, πρέπει να μαγειρεύονται σε χαμηλή, ήπια φωτιά και μπορούν να πήξουν εύκολα εάν εκτεθούν σε υψηλή θερμοκρασία. Δεδομένου ότι τα γουόκ είναι σχεδιασμένα για να ζεσταίνονται πολύ, δεν είναι ιδανικά για σάλτσες με βάση τα γαλακτοκομικά. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα ή ακόμα και ένα μπεν μαρί όταν ετοιμάζετε μια σάλτσα με βάση τα γαλακτοκομικά.
Το γουόκ είναι μια αναποτελεσματική επιλογή για το μαγείρεμα των ζυμαρικών για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν θα χωρούσε πολύ νερό και το νερό θα ζεσταινόταν ανομοιόμορφα λόγω του σχήματος του γουόκ. Επιπλέον, η χρήση ενός γουόκ θα έκανε τα ζυμαρικά δύσκολο να ανακατευτούν και, αργότερα, να στραγγίσουν. Οι παραδοσιακές κατσαρόλες για ζυμαρικά είναι ψηλές και στιβαρές και πιο κατάλληλες για το μαγείρεμα ζυμαρικών.
Μπορείτε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ένα γουόκ για να μαγειρέψετε αυγά αν προτιμάτε ένα τηγανητό αυγό αλλά θα πρέπει να πάρετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι εάν είστε λάτρης της ομελέτας.
Δείτε επίσης Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ
Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More
Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More
Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More
Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More
Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα