Κατηγορίες: Χρήσιμες Συμβουλές

5 Φαγητά που Δεν Πρέπει να Μαγειρεύετε σε Γουόκ

Αν και τα γουόκ χρησιμοποιούνται περίφημα για το τηγάνισμα, ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα τρόφιμα δεν είναι τόσο κατάλληλα για μαγείρεμα σε αυτό. Velveting: Το Κινέζικο Μυστικό Μαγειρικής για να Μαλακώσετε το πιο Σκληρό Μοσχαρίσιο Κρέας

Φωτογραφία: Tatiana Volgutova/Getty Images

Ολόκληρες μπριζόλες

Για μια ωραία κρούστα και ελεγχόμενη εσωτερική θερμοκρασία, οι ολόκληρες μπριζόλες απαιτούν ομοιόμορφη επαφή και σταθερή θερμότητα. Τα γουόκ ταιριάζουν καλύτερα σε γρήγορο μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία με συνεχή κίνηση, επομένως για να μαγειρέψετε μια τέλεια μπριζόλα, δοκιμάστε μια σχάρα ή ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο με βαρύ πάτο. Το μαγείρεμα μιας ολόκληρης μπριζόλας σε ένα γουόκ πιθανότατα θα είχε ως αποτέλεσμα ένα ανομοιόμορφα ψημένο κομμάτι κρέατος.

Δείτε ακόμη Το Μυστικό των Σεφ: Μαγειρική Σόδα στη Σάλτσα Ντομάτας

Όξινες τροφές

Τα γουόκ συνήθως κατασκευάζονται από ανθρακούχο χάλυβα ή χυτοσίδηρο, τα οποία μπορούν να αντιδράσουν με όξινα τρόφιμα και να προκαλέσουν μεταλλική γεύση. Μερικά παραδείγματα τροφών με υψηλή οξύτητα είναι οι ντομάτες, τα εσπεριδοειδή και τα ξύδια. Όταν φτιάχνετε σάλτσα ντομάτας, αφήστε το γουόκ στην άκρη και επιλέξτε μη αντιδραστικά μαγειρικά σκεύη, όπως ανοξείδωτο ατσάλι, κεραμικό και αντικολλητικό.

Related Post

Σάλτσες με βάση τα γαλακτοκομικά

Οι σάλτσες με βάση τα γαλακτοκομικά, όπως η αλφρέντο ή η ολλανδέζα, πρέπει να μαγειρεύονται σε χαμηλή, ήπια φωτιά και μπορούν να πήξουν εύκολα εάν εκτεθούν σε υψηλή θερμοκρασία. Δεδομένου ότι τα γουόκ είναι σχεδιασμένα για να ζεσταίνονται πολύ, δεν είναι ιδανικά για σάλτσες με βάση τα γαλακτοκομικά. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα ή ακόμα και ένα μπεν μαρί όταν ετοιμάζετε μια σάλτσα με βάση τα γαλακτοκομικά.

Ζυμαρικά

Το γουόκ είναι μια αναποτελεσματική επιλογή για το μαγείρεμα των ζυμαρικών για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι δεν θα χωρούσε πολύ νερό και το νερό θα ζεσταινόταν ανομοιόμορφα λόγω του σχήματος του γουόκ. Επιπλέον, η χρήση ενός γουόκ θα έκανε τα ζυμαρικά δύσκολο να ανακατευτούν και, αργότερα, να στραγγίσουν. Οι παραδοσιακές κατσαρόλες για ζυμαρικά είναι ψηλές και στιβαρές και πιο κατάλληλες για το μαγείρεμα ζυμαρικών.

Ομελέτα

Μπορείτε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ένα γουόκ για να μαγειρέψετε αυγά αν προτιμάτε ένα τηγανητό αυγό αλλά θα πρέπει να πάρετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι εάν είστε λάτρης της ομελέτας.

Δείτε επίσης Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Το Μυστικό για Λαμπερό Δέρμα με Κολλαγόνο και Παντζάρια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα