7 Τρόποι με τους Οποίους Οργανώνετε Λάθος το Σπίτι σας, Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Η οργάνωση του σπιτιού μπορεί να είναι μια πρόκληση. Είτε προσπαθείτε να οργανώσετε έναν μικρότερο χώρο, όπως μια κουζίνα ή μπάνιο, είτε ένα ολόκληρο σπίτι, είναι βέβαιο ότι θα κάνετε μερικά λάθη. Ευτυχώς, αυτά μπορούν εύκολα να αποφευχθούν εάν γνωρίζετε τα λάθη που θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν. Το Σπίτι σας Χρειάζεται Αυτές τις 30 Ιδέες Αποθήκευσης και θα σας Ευγνωμονεί!

Φωτογραφία: Leonid Sneg/Getty Images

Δεν πετάτε τα άχρηστα

Είτε οργανώνετε την κουζίνα είτε την ντουλάπα σας, το πρώτο βήμα είναι πάντα να απαλλαγείτε από ό,τι δεν χρειάζεστε. Είναι πάντα καλύτερο να ξεκινάτε την οργάνωση του σπιτιού σας πετώντας τα άχρηστα πρώτα.

Μη μέτρηση πριν από την αγορά νέων προϊόντων

Όταν δεν μετράτε τον χώρο σας πριν αγοράσετε κουτιά οργάνωσης, θα απογοητευτείτε βαθιά όταν πάτε να οργανώσετε. Να μετράτε πάντα το μήκος, το βάθος και το ύψος του χώρου σας. Στη συνέχεια, συγκρίνετε τις μετρήσεις του κουτιού με τις μετρήσεις του χώρου σας για τέλεια εφαρμογή.

Αν και αυτό μπορεί να απαιτήσει λίγη επιπλέον εργασία εκ των προτέρων, θα σας εξοικονομήσει χρόνο, ενέργεια και χρήματα μακροπρόθεσμα.

Επιλέγοντας το λάθος υλικό του κουτιού οργάνωσης

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κουτιών οργάνωσης στην αγορά, επομένως είναι εύκολο να κάνετε λάθος. Πολλοί συχνά επιλέγουν το λάθος υλικό, γεγονός που μπορεί να κάνει μεγαλύτερη πρόκληση την οργάνωση του σπιτιού.

Δείτε ακόμη Έτσι θα Οργανώσεις τα συρτάρια σου στην Κουζίνα: 25 Έξυπνες Ιδέες για να τα έχεις όλα σε τάξη και να τα βρίσκεις αμέσως

Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη πού χρησιμοποιείτε το κουτί. Ενώ τα διάφανα κουτιά μπορεί να είναι χρήσιμα σε μέρη όπως το μπάνιο ή μέσα στο ντουλάπι, μπορεί να φαίνονται πρόχειρα όταν οργανώνετε χώρους όπως παιδικά δωμάτια ή ανοιχτά ράφια.

Related Post

Δεν ταξινομείτε τα αντικείμενα πριν τα αποθηκεύσετε

Ενώ ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο οργάνωσης, είναι σημαντικό να ταξινομήσετε τα πράγματα πριν τα αποθηκεύσετε σε ένα κουτί. Αν δεν κατηγοριοποιήσετε τα αντικείμενά σας πριν τα βάλετε σε ένα κουτί οργάνωσής , θα καταλήξετε με κουτιά πάνω σε κουτιά με τυχαία πράγματα για να ψάχνετε. Αποθηκεύοντας παρόμοια αντικείμενα σε κουτιά και θα εξοικονομείτε πολύ χρόνο όταν αναζητήσετε αυτό που χρειάζεστε.

Για παράδειγμα, οργανώστε τα μπαχαρικά που χρησιμοποιείτε για αλμυρά πιάτα χωριστά από γλυκά ή αυτά που χρησιμοποιείτε καθημερινά σε ξεχωριστό κουτί από αυτά που χρησιμοποιείτε μόνο για τις γιορτές.

Μη χρήση ετικετών

Όταν ξοδεύετε πολύτιμο χρόνο στην οργάνωση αλλά αποτυγχάνετε να προσθέσετε ετικέτες, διατρέχετε τον κίνδυνο να ξεχάσετε πού βρίσκονται τα αντικείμενά σας. Είτε είναι σε ένα κουτί, σε ένα συρτάρι ή σε ένα ράφι, οι ετικέτες σας βοηθούν να κρατήσετε οργανωμένα τα αντικείμενά σας. Εάν μοιράζεστε τον χώρο σας με άλλους, οι ετικέτες τους βοηθούν επίσης να ξέρουν πού να τοποθετήσουν τα πράγματα.

Δεν δημιουργείτε ζώνες στο σπίτι σας

Δημιουργήσετε ζώνες στο σπίτι σας για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε οργανωμένοι και να γνωρίζετε πού βρίσκονται τα πάντα. Η ύπαρξη ενός καθορισμένου σημείου για εισερχόμενη αλληλογραφία, πακέτα, επιστροφές, εργασίες για το σπίτι, παπούτσια, κλειδιά, σακίδια πλάτης κ.λπ. βοηθάει στο να περιοριστεί η ακαταστασία στο ελάχιστο.

Μη σωστή χρήση του κάθετου χώρου

Αν και μπορεί να μην πιστεύετε ότι έχετε αρκετό χώρο για να αποθηκεύσετε όλα τα πράγματά σας – στην πραγματικότητα, μπορεί απλώς να ξεχνάτε να λάβετε υπόψη όλο τον κάθετο χώρο που έχει να προσφέρει το σπίτι σας. Συχνά υποχρησιμοποιείται και θεωρείται νεκρός χώρος, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος. Η αποθήκευση αντικειμένων που δεν χρησιμοποιείτε συχνά ψηλότερα δημιουργεί χώρο για αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συχνά.

Δείτε επίσης 14 Συμβουλές για Οργανωμένο Σπίτι που Δεν Γνώριζε Καν Ούτε η “Σταχτοπούτα”

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε με το Οξυζενέ

Οι χρήσεις του υπεροξείδιου του υδρογόνου, κοινώς οξυζενέ, σε όλο το σπίτι είναι ποικίλες και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

23 Φυτά που δεν Χρειάζονται τα Τσόφλια Αυγών

Είστε μανιώδης κηπουρός που θέλετε να προσφέρετε στα φυτά σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα; Ενώ… Read More

1 Ιουλίου, 2024

6 Τρόποι για να Προστατέψετε το Κατοικίδιό σας στον Καύσωνα

Οι καύσωνες του καλοκαιριού κάνουν τη ζωή δύσκολη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Πόσο γρήγορα θερμαίνεται ένα αυτοκίνητο το καλοκαίρι όταν μείνει στον ήλιο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορεί να θερμανθεί ακόμη και… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Μπαγιάτικο Ψωμί: Το κόλπο με το βραστό νερό για να μαλακώσεις ξερό ψωμί και να το ξαναφάς

Έχετε ένα μπαγιάτικο ψωμί και θεωρείτε ότι είναι καλό μόνο για τα πουλιά; Ξανασκεφτείτε το!… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Το Μυστικό για Λαμπερό Δέρμα με Κολλαγόνο και Παντζάρια

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση και την υγεία του δέρματός σας, σκεφτείτε να προσθέσετε… Read More

1 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα