in , , , ,

14 Συμβουλές για Οργανωμένο Σπίτι που Δεν Γνώριζε Καν Ούτε η “Σταχτοπούτα”

οργάνωση σπιτιού,συμβουλές οργάνωσης,χρήσιμα,
οργάνωση σπιτιού,συμβουλές οργάνωσης,χρήσιμα,

Η ακαταστασία στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας και ακόμη και να προκαλέσει άγχος. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να διαρκέσει ολόκληρη η ημέρα ή ακόμα και αρκετές ώρες για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την οργάνωση και την καθαριότητα στο σπίτι σας χωρίς να ξοδεύετε πολύ χρόνο και χρήμα. Έλλειψη Χώρου και Οργάνωση Ρούχων: 41 Ιδέες για Αυτοσχέδιες Ντουλάπες και Βεστιάρια και Πως να τις Φτιάξετε

Μια μαγνητική θήκη για μαχαιροπίρουνα

© depositphotos

Οι μαγνητικές θήκες για μαγειρικά σκεύη είναι πιο υγιεινές από τις ξύλινες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δεύτερες μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Ωστόσο, η μαγνητική θήκη μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο σημείο στον τοίχο, είτε είναι πάνω από νεροχύτη είτε πάνω από μια επιφάνεια εργασίας. Θα ελευθερώσει χώρο και θα κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται λιγότερο ακατάστατη.

Γλάστρες για την αποθήκευση σκευών κουζίνας

© Jason Finn/Shutterstock, © depositphotos

Οι γλάστρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για λουλούδια αλλά και για να δώσουν άνεση στην κουζίνα σας. Οι γλάστρες από μεταλλικά σύρματα θα κάνουν τα φρούτα να φαίνονται όμορφα, ενώ μια θήκη σε στυλ γλάστρας μπορεί να είναι καλή για την αποθήκευση μαχαιροπήρουνων ή σφουγγάρια για το πλύσιμο των πιάτων, κάνοντας την κουζίνα να φαίνεται λιγότερο ακατάστατη.

Γάντζοι κουρτίνας μπάνιου σε άλλα μέρη εκτός του μπάνιου

brightside

Μπορούν να τοποθετηθούν σε μια ντουλάπα και να χρησιμοποιηθούν για να κρατάτε γραβάτες, κασκόλ, ζώνες ή τσάντες. Εάν κρεμαστεί στην κουζίνα, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω τους κατσαρόλες ή πετσέτες. Οι γάντζοι μπορούν να αλλάζονται από καιρό σε καιρό, κάτι που θα σας βοηθήσει να προσθέσετε νέες πινελιές στο εσωτερικό.

Ένας μικρός αποθηκευτικός χώρος για μικροπράγματα σε κάθε δωμάτιο

brightside

Επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια με κωδικούς προσφοράς για τα αγαπημένα σας καταστήματα, λαστιχάκια για τα μαλλιά, μια λίστα για ψώνια και άλλα μικροπράγματα μπορούν να γεμίσουν τρομερά ένα δωμάτιο. Τοποθετήστε ένα μικρό βάζο ή ένα όμορφο κουτί σε κάθε δωμάτιο και κρατήστε όλα αυτά τα μικροσκοπικά πράγματα μέσα σε αυτό.

Ο «κανόνας των 5 πραγμάτων»

© depositphotos

Εάν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα ή αν δεν σας αρέσει η ιδέα να έχετε κουτιά και συρτάρια παντού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα “5 πράγματα”. Κάθε μέρα, βρείτε πράγματα που είναι τοποθετημένα σε λάθος μέρος στο σπίτι σας και τοποθετήστε τα εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι. Για παράδειγμα, τοποθετήστε τα παπούτσια σας σε ένα ράφι παπουτσιών και ένα βιβλίο σε μια βιβλιοθήκη. Θα διαρκέσει μόνο μερικά λεπτά την ημέρα και σύντομα θα οργανώσει το σπίτι σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διατήρηση καθαριστικών σε διαφορετικούς χώρους

© depositphotos, © depositphotos

Εάν αποθηκεύετε καθαριστικά σε μέρη όπου πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, οι πιθανότητες να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να πατέ σε άλλο δωμάτιο για να πάρετε ένα απορρυπαντικό για να καθαρίσετε το δωμάτιο ή για να σκουπίσετε έναν λεκέ στον καναπέ – θα έχετε όλα τα απαραίτητα στη διάθεσή σας.

Διατηρείτε καθαριστικά στην κουζίνα, σαμπουάν για τον καθαρισμό χαλιών στο καθιστικό και μαντηλάκια για τον καθαρισμό των οθονών στο δωμάτιο όπου είναι τοποθετημένος ο υπολογιστής σας. Το κύριο πράγμα είναι να βρείτε μια γωνιά και ένα όμορφο δοχείο για να μην τραβούν την προσοχή.

Κοσμήματα σε κουτί χειροτεχνίας

brightside

Είναι βολικό να κρεμάτε κοσμήματα αλλά μπορούν γρήγορα να σκονιστούν. Για να το αποφύγετε, αποθηκεύστε τα σε ένα κουτί χειροτεχνίας. Μπορείτε να τοποθετήσετε σκουλαρίκια σε μικρά τμήματα και χάντρες με βραχιόλια σε μεγαλύτερα τμήματα.

Δείτε ακόμη 19 Ιδέες Αποθήκευσης Κουζινικών Σκευών Χωρίς πολλά Χρήματα

Μια περιστρεφόμενη βάση για την αποθήκευση καρυκευμάτων

© ssfaulkn / flickr

Κουτιά με μπαχαρικά ή βιταμίνες μπορούν να τοποθετηθούν σε μια μικρή περιστρεφόμενη βάση. Θα εξοικονομήσει χώρο και θα σας επιτρέψει να έχετε όλα τα απαραίτητα στη διάθεσή σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γωνιακά ντουλάπια είναι το τέλειο μέρος για τέτοιες θήκες.

Φωτιστικά στην ντουλάπα

© depositphotos

Το θέμα της αδυναμίας εύρεσης των σωστών ρούχων μπορεί να λυθεί μια για πάντα με την τοποθέτηση χωνευτών φωτιστικών οροφής στην ντουλάπα. Μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να ανάβουν όταν ανοίγουν οι πόρτες ή χρησιμοποιώντας διακόπτη. Όταν έχετε φώτα είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε το σωστό ντύσιμο και να πείτε αντίο σε πράγματα που έπρεπε να έχετε ξεφορτωθεί εδώ και χρόνια.

Έχετε σταθμό φόρτισης, αποθήκευση καλλυντικών και πολλά άλλα στο κομοδίνο σας

Ποτέ δεν θα χρειαστεί να γεμίσετε τα συρτάρια σας αν απλώς «επανασχεδιάζετε» τα πράγματα. Τοποθετήστε λίγο όμορφο χαρτί στο κάτω μέρος του συρταριού και τακτοποιήστε τα δοχεία σας: θα μπορείτε να κρατάτε ηλεκτρονικά είδη σε ένα δοχείο και καλλυντικά ή σημειωματάρια σε άλλο.

Διπλώστε κάθετα τραπεζομάντιλα και πετσέτες για εξοικονόμηση χώρου

Αν έχετε τόσα τραπεζομάντιλα και πετσέτες που δεν χωράνε σχεδόν στο ντουλάπι, μπορείτε να τα διπλώσετε κάθετα, ακολουθώντας τη Μέθοδο KonMari. Θα πιάσουν πολύ λιγότερο χώρο όταν διπλωθούν με αυτόν τον τρόπο και θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε αυτό που χρειάζεστε, επειδή δεν θα χρειαστεί να ψάξετε ολόκληρη τη στοίβα.

Εξοικονόμηση χρόνου με ένα δίσκο για μπότες ειδικά όταν ο καιρός είναι κακός

Για να αποφύγετε να πλένετε το πάτωμα κάθε φορά που έρχεστε σε εσωτερικό χώρο, προμηθευτείτε έναν δίσκο για μπότες. Απλώς βάλτε τα παπούτσια σας σε αυτό αφού επιστρέψετε στο σπίτι κατά τους χειμερινούς μήνες ή μια βροχερή μέρα – το νερό θα στραγγίσει στο δίσκο και θα διατηρήσει το πάτωμα καθαρό. Επιπλέον, αν τοποθετήσετε μερικά βότσαλα μέσα, τα παπούτσια σας θα μένουν πάντα στεγνά.

Χρησιμοποιήστε ένα καλάθι ή κουτί για να αποθηκεύσετε όλες τις παντόφλες της οικογένειάς σας

Ποτέ δεν θα χρειαστεί να ψάξετε για τις παντόφλες σας ή τα ζευγάρια τους, εάν φτιάξετε μια ειδική βάση παντοφλών στην είσοδο. Όχι μόνο θα ελαχιστοποιήσει το χάος, αλλά προσθέτει επίσης μια ωραία και ζεστή όψη στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Διατήρηση γαντιών σε υφασμάτινη τσάντα

brightside

Τα γάντια και άλλα μικρά αλλά σημαντικά κομμάτια χάνονται συνέχεια. Μπορείτε να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες, χρησιμοποιώντας μια υφασμάτινη τσάντα για ψώνια. Τοποθετήστε την σε ένα γάντζο στο πίσω μέρος μιας πόρτας ντουλαπιού ή σε μια κρεμάστρα.

πηγή

Δείτε επίσης 28 Αυτοσχέδιες Δημιουργικές Ιδέες για Αποθήκευση Κοσμημάτων με υλικά που έχουμε σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός τουαλέτας,καθαρισμός με σκόνη βόρακα,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

ΒΟΡΑΚΑΣ: Πώς να Καθαρίσετε την Τουαλέτα Με Αυτή Τη Λευκή Σκόνη

φροντίδα δέρματος,αναζωογόνηση δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

4 Αποτελεσματικές Συμβουλές Ομορφιάς για να Αναζωογονήσετε το Δέρμα σας