9 Πράγματα που Δεν Πρέπει Ποτέ να Αποθηκεύετε σε Πλαστικά Κουτιά

Τα πλαστικά κουτιά μπορεί να φαίνονται σαν ο τέλειος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα περισσότερα πράγματα. Μπορούν να είναι εξαιρετικά για την προστασία των αγαπημένων σας πραγμάτων από πλημμύρες, υγρασία και παράσιτα. Αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται σε πλαστικά κουτιά και πιθανότατα έχετε κάποια από αυτά αποθηκευμένα αυτή τη στιγμή. Ποια Πράγματα στην Κουζίνα σας Πρέπει να Πετάξετε Οπωσδήποτε

Δέρμα

Φωτογραφία: imagedepotpro/Getty Images

Το δέρμα δεν είναι καλό για αποθήκευση σε πλαστικό, καθώς μπορεί να κολλήσει και να το καταστρέψει. Εάν παγιδευτεί υγρασία με τα δερμάτινα είδη σας, μπορεί επίσης να προκαλέσει ρωγμές στο δέρμα σας.

Φωτογραφίες

Φωτογραφία: DAJ / Getty Images

Η θερμότητα και η υγρασία θα μπορούσαν να κάνουν τις φωτογραφίες να κολλήσουν μεταξύ τους, να ξεθωριάσουν ή να καταστραφούν εάν αποθηκευτούν σε πλαστικό δοχείο. Επιλέξτε κουτιά σχεδιασμένα για αποθήκευση φωτογραφιών και να βρείτε αυτά που φέρουν την ένδειξη “αρχειακό υλικό”—καθώς θα είναι απαλλαγμένα από οξέα και άλλες χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν φθορά των φωτογραφιών σας.

Ηλεκτρονικά είδη

Φωτογραφία: Brand X Pictures/Getty Images

Ένα πλαστικό δοχείο σε καλά ελεγχόμενο περιβάλλον (όπως η ντουλάπα του υπνοδωματίου σας) μπορεί να είναι εντάξει για ευαίσθητα ηλεκτρονικά. Αλλά ένα πλαστικό δοχείο που είναι αποθηκευμένο σε σημείο όπου συμβαίνουν διακυμάνσεις θερμοκρασίας και υγρασίας (όπως η σοφίτα ή το υπόγειο) θα μπορούσε να οδηγήσει σε ζημιά στον ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό.

Εάν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε τα ηλεκτρονικά σας σε πλαστικό δοχείο, προσθέστε μερικά σακουλάκια γέλης πυριτίου για να μειώσετε τις πιθανότητες ζημιάς από την υγρασία.

Ρούχα και υφάσματα

Φωτογραφία: Viktoriya Telminova/Getty Images

Τα πλαστικά κουτιά μπορεί να φαίνονται να έχουν κατασκευαστεί κατά παραγγελία για την αποθήκευση ρούχων εκτός εποχής, αλλά δεν είναι η καλύτερη ιδέα —ειδικά για ευαίσθητα υλικά όπως το κασμίρι ή το μετάξι. Και πάλι, η πιθανότητα συσσώρευσης θερμότητας και υγρασίας θέτει τα αγαπημένα σας ρούχα σε κίνδυνο να εμφανίσουν μούχλα, οσμές ή ακόμα και λεκέδες.

Δείτε ακόμη 14 Συμβουλές για Οργανωμένο Σπίτι που Δεν Γνώριζε Καν Ούτε η “Σταχτοπούτα”

Related Post

Σημαντικά έγγραφα

Φωτογραφία: Jamie Grill / Getty Images

Εάν έχετε ένα σημαντικο έγγραφο, δεν θέλετε να το αφήσετε στην υγρασία ή το πιθανο ξεθωριάσματος, καθώς εκτίθεται στο ηλιακό φως σε ένα διάφανο πλαστικό κουτί. Επιλέξτε κουτιά αποθήκευσης από ύφασμα, ξύλο ή καμβά.

Χημικά

Φωτογραφία: Andrea Evangelista/E+/Getty Images

Η αποθήκευση χημικών ουσιών σε πλαστικό κουτί θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα εάν βρίσκεται σε σημείο επιρρεπή σε διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ή εάν διαρρεύσει μία ή περισσότερες από τις χημικές ουσίες, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε επικίνδυνη αντίδραση.

Οτιδήποτε είναι υγρό ή βρεγμένο

Φωτογραφία: Pepifoto/Getty Images

Οτιδήποτε βρεγμένο ή υγρό δεν μπορεί να αποθηκεύεται σε πλαστικό κουτί με καπάκι, καθώς αυτό θα παγιδεύσει την υγρασία και θα δημιουργήσει μούχλα. Αφήστε τα υγρά ή βρεγμένα αντικείμενα να στεγνώσουν πριν τα αποθηκεύσετε.

Μπαταρίες

Φωτογραφία: Steven Puetzer/Getty Images

Η αποθήκευση των μπαταριών σε πλαστικό κουτί δημιουργεί τον κίνδυνο να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους ή με άλλο μεταλλικό αντικείμενο και να αρχίσουν να βραχυκυκλώνουν. Αυτό θα οδηγήσει στην απώλεια ενέργειας των μπαταριών στην καλύτερη περίπτωση – και θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι κίνδυνος πυρκαγιάς στη χειρότερη, ειδικά εάν το πλαστικό δοχείο μπορεί να λιώσει.

Παπούτσια

Φωτογραφία: Marisa Kikis

Ένα πλαστικό κουτί θα παγιδεύσεις την υγρασία και τα μικρόβια στα παπούτσια σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μούχλα, ζημιά ή μυρωδιά. Επιλέξτε κουτιά παπουτσιών ή κάδους αποθήκευσης που επιτρέπουν στον αέρα να ρέει γύρω από τα παπούτσια σας για να αποτρέψετε φθορές.

Δείτε επίσης Έλλειψη Χώρου και Οργάνωση Ρούχων: 41 Ιδέες για Αυτοσχέδιες Ντουλάπες και Βεστιάρια και Πως να τις Φτιάξετε

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Σπιτικό Λάδι Μέντας που θα σώσει τα μαλλιά σας και θα τα κάνει να μεγαλώνουν σαν τρελά

Αν ψάχνετε έναν φυσικό τρόπο για να ενισχύσετε την ανάπτυξη των μαλλιών σας, το λάδι… Read More

30 Ιουνίου, 2024

7 Τρόποι με τους Οποίους Οργανώνετε Λάθος το Σπίτι σας, Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Η οργάνωση του σπιτιού μπορεί να είναι μια πρόκληση. Είτε προσπαθείτε να οργανώσετε έναν μικρότερο… Read More

30 Ιουνίου, 2024

5 Φαγητά που Δεν Πρέπει να Μαγειρεύετε σε Γουόκ

Αν και τα γουόκ χρησιμοποιούνται περίφημα για το τηγάνισμα, ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα… Read More

30 Ιουνίου, 2024

8 Τρόποι για να Αφαιρέσετε το Μακιγιάζ Όταν Δεν Έχετε Ντεμακιγιάζ

Αν βρεθείτε σε δύσκολη θέση να μην έχετε ντεμακιγιάζ, υπάρχουν απλές εναλλακτικές φυσικές λύσεις αντί… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Μουχλιασμένα φρούτα, λαχανικά και ζουμιά στο ψυγείο: Πώς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις

Είναι συχνό φαινόμενο κάποιες φορές να μουχλιάζουν μέσα στο ψυγείο κάποια φρούτα ή λαχανικά και… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Η μελιτζάνα στα Καλύτερα της: Ψητές μελιτζάνες στο Air fryer με σκορδάτη σάλτσα. Θα αναστενάξεις

Οι μελιτζάνες είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά και υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαγειρευτούν ακόμα… Read More

28 Ιουνίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα