in ,

Τροφές που Ιδρώνουν: Αυτά σας Κάνουν να Ιδρώσετε Περισσότερο και από μια Καυτή Μέρα

Τροφές που Ιδρώνουν: Αυτά σας Κάνουν να Ιδρώσετε Περισσότερο και από μια Καυτή Μέρα
Τροφές που Ιδρώνουν: Αυτά σας Κάνουν να Ιδρώσετε Περισσότερο και από μια Καυτή Μέρα

Εφίδρωση μετά το φαγητό – το πιο σημαντικό πράγμα είναι να γνωρίζετε τι την προκαλεί. Από τη μία πλευρά, η αιτία της εφίδρωσης μετά το φαγητό μπορεί να είναι ένας συνδυασμός υψηλής θερμοκρασίας, υγρασίας και του είδους του φαγητού που τρώτε. Από την άλλη πλευρά, αν είναι «φυσιολογικό» να ιδρώνετε μετά από σχεδόν κάθε γεύμα, και ανεξάρτητα από την εποχή – τότε η αιτία μπορεί να είναι κάποιο είδος διαταραχής και αξίζει να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Γιατί Δεν Πρέπει να Κρατάτε τα Παγάκια στην Κατάψυξη για Μεγάλο Χρονικό Διάστημα

Αλκοόλ

Ποιες Τροφές θα σας Κάνουν να Ιδρώσετε Περισσότερο και από μια Καυτή Μέρα

Το αλκοόλ αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, αυξάνοντας τη ροή του αίματος και τα επίπεδα σακχάρου, οπότε για να αντισταθμιστεί αυτό, ιδρώνετε περισσότερο. Το σώμα βλέπει το αλκοόλ ως τοξίνη, επομένως εργάζεται σκληρότερα για να το απαλλάξει μέσω του ήπατος, αλλά και μέσω των ούρων και του ιδρώτα. Η υπερβολική εφίδρωση τη νύχτα μπορεί να προκληθεί από το αλκοόλ.

Καφεΐνη

Προκαλεί εφίδρωση λόγω της επίδρασής της στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό, που προκαλεί μια φυσιολογική απόκριση με τη μορφή εφίδρωσης. Όσο περισσότερο πίνετε καφέ και άλλα ροφήματα με καφεΐνη σε καθημερινή βάση, τόσο περισσότερο θα ιδρώνετε.

Πικάντικα φαγητά

Βασικά, η καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που βρίσκεται σε πικάντικα τρόφιμα, ξεγελάει το σώμα ώστε να υποδηλώνει ότι είναι ζεστό, κάτι που κάνει το σώμα να αρχίσει να ιδρώνει. Τα πικάντικα τρόφιμα διεγείρουν τους υποδοχείς στο δέρμα που φυσιολογικά ανταποκρίνονται στη θερμότητα και αυτό πυροδοτεί τη φυσική απόκριση της αίσθησης ζέστης. Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται και υπάρχει ιδρώτας και ερυθρότητα στο δέρμα.

Δείτε ακόμη Κούραση και Πεσμένη Διάθεση: Αυτές Είναι Οι 9 Τροφές που θα Ενισχύσουν την Ενέργειά σας

Ζάχαρη και υδατάνθρακες

Μετά την κατανάλωση ενός ιδιαίτερα γλυκού σνακ ή ενός γεύματος πλούσιου σε υδατάνθρακες, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να αυξηθούν. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται ινσουλίνη. Εάν τα επίπεδα ινσουλίνης είναι πολύ υψηλά, αυτό προκαλεί αυτό που είναι γνωστό ως υπογλυκαιμία, που μπορεί να μεταφραστεί σε ιδρώτα. Σημείωση: εάν αυτό σας συμβαίνει συχνά, αξίζει να επισκεφτείτε το γιατρό σας, καθώς μπορεί να είναι σημάδι διαβήτη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πρωτεΐνες που περιέχονται στο κρέας

Η πέψη συνήθως καταναλώνει περίπου το 25% της ενέργειάς μας. Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για την πέψη της πρωτεΐνης παρά για την πέψη άλλων τροφών. Εάν τρώτε πολλή πρωτεΐνη, το σώμα σας θα παράγει πολλή ενέργεια και πολλή θερμότητα. Φυσικά, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση εφίδρωσης.

Βαριά επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν εφίδρωση για τους ίδιους λόγους με τις πρωτεΐνες και τα σάκχαρα. Τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και στερούνται φυτικών ινών, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πέψη τους. Το σώμα σας πρέπει να κάνει πολλή δουλειά και να ξοδέψει πολλή ενέργεια για να τα επεξεργαστεί. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός σας, με αποτέλεσμα να ιδρώνετε.

Ζεστά φαγητά και ροφήματα

Αυτό είναι μάλλον προφανές σε όλους. Τα ζεστά φαγητά και ροφήματα μπορούν να αυξήσουν την εφίδρωση επειδή ζεσταίνουν το σώμα μας, κάτι που με τη σειρά του μεταφράζεται σε εμφάνιση σταγονιδίων ιδρώτα.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Άνω των 40: 5 Ανθυγιεινοί Συνδυασμοί Τροφών που Πρέπει να Αποφεύγουμε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Βάλε την Άνοιξη μέσα στο σπίτι σου με αυτές τις 50 Διακοσμητικές Πινακίδες - Πολλές ιδέες και φωτογραφίες

Βάλε την Άνοιξη μέσα στο σπίτι σου με αυτές τις 50 Διακοσμητικές Πινακίδες – Πολλές ιδέες και φωτογραφίες

7 Τρόποι για να Εντοπίσετε μια Απομίμηση Προϊόντος - Τα σημάδια που το φανερώνουν

7 Τρόποι για να Εντοπίσετε μια Απομίμηση Προϊόντος – Τα σημάδια που το φανερώνουν ότι είναι “μαϊμούδες”