Αγοράζεις στην λαϊκή τα ωραία σου μυρωδικά όπως μαϊντανό, άνηθο, σέλινο κτλ και είναι τόσο φρέσκα λες και θα σου “μιλήσουν”. Μετά από λίγες μέρες ή και ώρες βλέπεις όμως να μαραίνονται. Και εύχεσαι να υπήρχε ένα μαγικό κόλπο να μείνουν φρέσκα. Τι θα έλεγες αν σου λέγαμε ότι υπάρχει και μάλιστα είναι τόσο απλό που θα αναφωνήσεις ουάου!
Παρακάτω θα σου δείξω πως θα κρατήσεις φρέσκα τα μυρωδικά σου όχι μόνο στην όψη αλλά και στην γεύση.
Πως να διατηρήσω φρέσκα τα Μυρωδικά και τα βότανα στο ψυγείο
Αρχικά ταξινόμησε τα μυρωδικά σου ανά είδος. Φυτά όμως ο κόλιανδρος και τα φύλλα μέντας έχουν μαλακούς μίσχους και ομαδοποιούνται στα τρυφερά βότανα. Η ρίγανη, το θυμάρι και παρόμοια με σκληρά κοτσάνια ομαδοποιούνται στο δικό τους είδος με τα σκληρά κοτσάνια.
Καλό είναι πριν κάνετε οτιδήποτε να πλύνετε τα βότανα σας για να απομακρύνετε βακτήρια και βρωμιές.
Αποθήκευση μυρωδικών με μαλακό στέλεχος
Στα βότανα με μαλακά κοτσάνια κόψτε τις άκρες τους λιγάκι και τοποθετήστε σε ένα φλυτζάνι ή σκεύος με νερό και καλύψτε με μια πλαστική μεμβράνη. Στην συνέχεια μέσα στο ψυγείο.
Αποθήκευση μυρωδικών και βοτάνων με σκληρό στέλεχος
Τα βότανα με σκληρό στέλεχος θα πρέπει να τα τυλίξετε με μια υγρή πετσέτα, να τα βάλετε μέσα σε μια σακούλα και έπειτα στο ψυγείο.