in , , , ,

Μπαχαρικά και Μυρωδικά στον Κήπο: Για Ριζοβολία, τσιμπήματα, μύκητες και μυρμήγκια

χρήση μπαχαρικών στον κήπο,χρήση μυρωδικών στον κήπο,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,
χρήση μπαχαρικών στον κήπο,χρήση μυρωδικών στον κήπο,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Εκτός από την προσθήκη γεύσης στα πάτα σας τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον κήπο με διάφορους τρόπους! Προστασία των Φυτών από το Κρύο: 12 Κόλπα για να Προστατέψετε τα Φυτά το Χειμώνα και να τους Προσφέρετε Ζεστασιά

Ως ορμόνη ριζοβολίας

Έξυπνες Χρήσεις Μπαχαρικών και Μυρωδικών στον Κήπο

Όταν πολλαπλασιάζετε φυτά από μοσχεύματα, η ορμόνη ριζοβολίας αυξάνει την πιθανότητα επιτυχούς ανάπτυξης. Η κανέλα σε σκόνη είναι μια εξαιρετική εναλλακτική της ορμόνης ριζοβολίας. Απλώς κυλήστε το στέλεχος σε σκόνη κανέλας πριν το φυτέψετε. Είναι φυσικό και φθηνό.

Καταπολέμηση μυκήτων

Σε ζεστές, υγρές περιοχές, τα φυτά είναι πιο ευαίσθητα σε προσβολές μυκήτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπρέι σκόρδου για να απαλλαγείτε από τον μύκητα. Ένα άλλο πλεονέκτημά του είναι ότι δρα και ως εντομοκτόνο!

Επούλωση πληγών φυτών

Τα φυτά μπορεί να τραυματιστούν κατά το κλάδεμα. Το πασπάλισμα κανέλας στην πληγωμένη περιοχή αποτρέπει τη μυκητιασική μόλυνση και βοήθα την επούλωση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κουρκουμά καθώς έχει εξαιρετικές αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Εφαρμόστε τον σαν πάστα ή πασπαλίστε τον.

Απαλλαγείτε από την ερυσίβη

Η ερυσίβη επηρεάζει ένα ευρύ φάσμα φυτών. Ο κουρκουμάς είναι ένα χρήσιμο μπαχαρικό για την καταπολέμησή της. Ανακατέψτε κουρκουμά και στάχτη ξύλου σε αναλογία 1:2 αντίστοιχα και πασπαλίστε την πληγείσα περιοχή για να την εξαφανίσετε οριστικά.

Εξάλειψη μανιταριών

Τα μανιτάρια είναι ευεργετικά για τον κήπο γιατί βοηθούν στην αποσύνθεση. Αλλά μερικά είναι δηλητηριώδη και μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα. Το πασπάλισμα κανέλας σε σκόνη τα σκοτώνει σε χρόνο μηδέν!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά

Η ενόχληση των ριζών των φυτών και η παρεμπόδιση της ανάπτυξης μικρών φυτών είναι μερικές από τις ζημιές που προκαλούν τα μυρμήγκια. Τα μπαχαρικά όπως το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι τσίλι, το γαρύφαλλο και ο κουρκουμάς είναι αποτελεσματικά κατά των μυρμηγκιών. Πασπαλίστε τα σε μορφή σκόνης, κοντά στη φωλιά των μυρμηγκιών.

Προστασία σπορόφυτων

Οι σπόροι είναι πάντα ευαίσθητοι σε πολλές ασθένειες που προκαλούνται από βακτήρια και μύκητες. Για να αποφευχθεί αυτό, πασπαλίστε κανέλα στο χώμα όπου φυτεύετε σπόρους. Αυτό θα τα κρατήσει προστατευμένα, κάνοντας τα να βλαστήσουν με επιτυχία.

Εξολόθρευση ζιζανίων

Τα ζιζάνια εμφανίζονται πάντα σε ανεπιθύμητα μέρη και εμποδίζουν την ανάπτυξη της βλάστησης. Ορισμένα είναι επίσης επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία και μπορούν να προκαλέσουν άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι γαρύφαλλου για την καταπολέμησή τους.

Απωθήστε τα τρωκτικά

Τρωκτικά όπως τα ποντίκια και οι αρουραίοι μπορούν να καταστρέψουν τον κήπο σας. Το πιπέρι καγιέν, η κανέλα, οι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και το σκόρδο είναι μερικά από τα μπαχαρικά που μισούν τα τρωκτικά. Απλώς πασπαλίστε τα γύρω από την περιοχή που επισκέπτονται συχνά.

Καταπολεμήστε τα ασημόψαρα

Πασπαλίζοντας μπαχαρικά όπως ολόκληρα γαρίφαλο και κανέλα στην πληγείσα περιοχή θα απωθήσετε τα ασημόψαρα. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μπουμπούκια λεβάντας, ξυλάκια κανέλας, ολόκληρα γαρίφαλα και κόκκους μαύρου πιπεριού. Στη συνέχεια, πασπαλίστε το μείγμα.

Δείτε ακόμη Ξύστε τα μολύβια σας στις Γλάστρες: 7 Απίστευτες Χρήσεις των Μολυβιών για τον Κήπο

Θεραπεύστε τα τσιμπήματα των ζωυφίων

Τα τσιμπήματα των ζωυφίων συχνά προκαλούν φαγούρα και φλεγμονή. Ενώ εργάζεστε στον κήπο, είναι πολύ πιθανό να σας τσιμπήσουν. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κουρκουμά σε λίγο νερό και εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή για να ανακουφιστείτε. Είναι απολύτως ασφαλές και ακίνδυνο, ακόμη και ευεργετικό για το δέρμα!

Μπαχαρικά και μυρωδικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο

Κανέλα

Η κανέλα έχει απίστευτες αντιμυκητιακές ιδιότητες. Μπορεί να προστατεύσει τα λουλούδια, τα φύλλα και οποιοδήποτε άλλο μέρος του φυτού από μύκητες και μολύνσεις. Μπορείτε να ψεκάσετε κανέλα στον κήπο ανακατεύοντάς την με ζεστό νερό.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι φυσικό εντομοαπωθητικό. Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί τα κουνούπια, η καλλιέργεια τους στον κήπο σας θα τα απωθήσει αποτελεσματικά!

Κουρκουμάς

Τα μυρμήγκια και άλλα παράσιτα απεχθάνονται τον κουρκουμά. Μπορείτε να πασπαλίσετε τη σκόνη του κοντά στις ρίζες, τα φύλλα ή οποιοδήποτε άλλο μέρος βρείτε ίχνη μυρμηγκιού. Ο κουρκουμάς αναμεμειγμένος με τέφρα ξύλου μπορεί επίσης να θεραπεύσει φυτά που πάσχουν από ερυσίβη.

Πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι είναι ένας φυσικός αντιβακτηριδιακός παράγοντας. Η ανάμειξη της σκόνης του στο έδαφος θα εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων στο φυτό. Τα μυρμήγκια αποφεύγουν επίσης την περιοχή πασπαλισμένη με μαύρο πιπέρι.

Θυμάρι

Οι λευκές μύγες, οι σκώροι λάχανου, τα σκουλήκια του λάχανου, τα σκουλήκια του καλαμποκιού, οι σφίγγες της ντομάτας και τα μικρά λευκά ζωύφια αποφεύγουν να έρθουν γύρω από τα φυτά θυμαριού. Τα άνθη του θυμαριού προσελκύουν επίσης επικονιαστές όπως οι μέλισσες σε έναν κήπο.

Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο έχει ένα ισχυρό άρωμα, το οποίο μπερδεύει τα παράσιτα από το να βρουν τα φυτά που θέλουν. Επίσης, προσελκύει ωφέλιμα έντομα, κολίβρια και μέλισσες, κάτι που βοηθά στην επικονίαση.

Μουστάρδα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μουστάρδα ως ζιζανιοκατασταλτικό σε περιοχές του κήπου όπου δεν έχετε φυτέψει τίποτα. Προλαμβάνει επίσης ασθένειες που μεταδίδονται στο έδαφος.

Γαρύφαλλο

Θέλετε να έχετε έλεγχο παρασίτων; Θέλετε να απωθήσετε τα μυρμήγκια; Κουραστήκατε από την προσβολή των κουνουπιών; Μην ανησυχείτε! Το γαρύφαλλο θα σας σώσει!

Neem

Το έλαιο Neem λειτουργεί ως εξαιρετικό φυσικό φυτοφάρμακο και μυκητοκτόνο. Εάν έχετε λευκές μύγες, αλευροφόρα, αφίδες ή οποιαδήποτε άλλη προσβολή από παράσιτα στα φυτά, απλώς ψεκάστε διάλυμα ελαίου neem.

Δυόσμος

Με πλούσιο νέκταρ και γύρη, τα άνθη δυόσμου βοηθούν στην προσέλκυση επικονιαστών στον κήπο, όπως οι μέλισσες και οι μύγες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έλαιο δυόσμου για να αποτρέψετε τα μυρμήγκια και τους ενοχλητικούς ψύλλους!

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Θα μείνετε έκπληκτοι: Γιατί Πρέπει να Βάλετε Σπίρτα στα Φυτά σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες Ιδρώτα από τα Σουτιέν με Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες Ιδρώτα από τα Σουτιέν με Υπεροξείδιο του υδρογόνου

«Νέος Παίκτης» απέναντι σε Lidl, Jumbo, Zara: Τα νέα καταστήματα Pepco που ήρθαν στην Ελλάδα – Τι πουλάνε και τι θα βρεις

«Νέος Παίκτης» απέναντι σε Lidl, Jumbo, Zara: Τα νέα καταστήματα Pepco που ήρθαν στην Ελλάδα – Τι προϊόντα πουλάνε και τι θα βρεις