in , , , , ,

Προστασία των Φυτών από το Κρύο: 12 Κόλπα για να Προστατέψετε τα Φυτά το Χειμώνα και να τους Προσφέρετε Ζεστασιά

Προστασία των Φυτών από το Κρύο: 12 Κόλπα για να Προστατέψετε τα Φυτά το Χειμώνα και να τους Προσφέρετε Ζεστασιά
Προστασία των Φυτών από το Κρύο: 12 Κόλπα για να Προστατέψετε τα Φυτά το Χειμώνα και να τους Προσφέρετε Ζεστασιά

Δοκιμάστε αυτά τα κόλπα για να προστατέψετε τα φυτά σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και να τους προσφέρετε ζεστασιά για να ευδοκιμήσουν! Δοκιμάστε αυτό το Κόλπο με Λαστιχάκια για να Μεγαλώσετε Γρήγορα Νέα Φυτά

Κάλυψη γλαστρών

balconygardenweb

Καλύψτε τις γελαστές με ένα παχύ ύφασμα ή αεροπλλαστ για μόνωση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παλιές κουβέρτες για να τις τυλίξετε. Βεβαιωθείτε ότι αερίζονται καλά και λαμβάνουν έμμεσο φως. Θα πρέπει το κάτω μέρος της γλάστρας να είναι καλά τυλιγμένο για να εξασφαλίσετε ότι οι ρίζες έχουν όλη τη ζεστασιά που χρειάζονται.

Τυλίξτε ένα φύλλο λινάτσας ή γιούτας γύρω από το φυτό

bettyongardening

Δημιουργήστε έναν μονωτικό θόλο γύρω από τα φυτά φτιαχνοντας μια κατακόρυφη δομή στο ύψος τους και καλύπτοντάς το με ένα σακί από λινάτσα ή γιούτα. Επιπλέον, γεμίστε τον χώρο με ένα παχύ στρώμα σανού ή τριμμένο ξύλο για καλή μόνωση.

Τοποθετήστε τα φυτά σε θερμοκήπιο

balconygardenweb

Τους χειμερινούς μήνες κρατήστε τα φυτά στο θερμοκήπιο. Αυτό όχι μόνο τα προστατεύει από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά δημιουργεί επίσης ένα μικροπεριβάλλον/κλίμα όπου παραμένουν ζεστά με τα άλλα φυτά.

Τοποθετήστε τις γλάστρες σε εσωτερικούς χώρους

apartment therapy

Μην αφήνετε τα φυτά σε γλάστρες σε παγωμένο εξωτερικό χώρο. Φέρτε τα σε εσωτερικούς χώρους ώστε να παραμένουν προστατευμένα από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Κρατήστε τα μακριά από τα παράθυρα με τρόπο ώστε τα φύλλα να μην αγγίζουν τα τζάμια. Αυτό θα τα κρατήσει ασφαλή από τον παγετό.

Φτιάξτε ένα μίνι ζεστό σπίτι

harrodhorticultural.com

Συναρμολογήστε μερικά ξύλινα πάνελ και ένα διαφανές κάλυμμα σαν λαμαρίνα, έτσι ώστε τα φυτά να παραμένουν προστατευμένα από το κρύο του χειμώνα, να έχουν πρόσβαση στο ηλιακό φως και να έχουν μόνωση από τους αναμενόμενους παγετούς.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιήστε μια λάμπα πλήρους φάσματος ανάπτυξης φυτών

shopping-33

Για να αποτρέψετε τον κίνδυνο να πέσουν τα φυτά σε κατάσταση σοκ λόγω χαμηλής θερμοκρασίας, παρέχετε μια εξωτερική πηγή θερμότητας, όπως μια λάμπα πλήρους φάσματος ανάπτυξης φυτών. Επιλέξτε μια με κόκκινο και μπλε φωτός για να κρατήσει τα φυτά ζεστά και ασφαλή από το κρύο.

Δείτε ακόμη Θα μείνετε έκπληκτοι: Γιατί Πρέπει να Βάλετε Σπίρτα στα Φυτά σας

Χρησιμοποιήστε ένα στρώμα εδαφοκάλυψης

canr.msu.edu

Ένα στρώμα εδαφοκάλυψηςμονώνει την επιφάνεια του εδάφους προστατεύοντας τις ρίζες και τους πολυετείς βολβούς από τα παγωμένα ρεύματα αέρα, διατηρώντας τους έτσι ζεστούς. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της υγρασίας.

Στρώστε 5-8 εκατοστά άχυρο, φλοιό πεύκου, τεμαχισμένο ξύλο ή ξερά φύλλα γύρω από τα φυτά. Αυτό θα επιτρέψει την κυκλοφορία του αέρα στις ρίζες εκτός από την παροχή τροφής για τα ευεργετικά μικρόβια στο έδαφος.

Εγκαταστήστε έναν θερμαντήρα εδάφους

gardenersworld.com

Μια άλλη εύκολη λύση που μπορείτε να επιλέξετε είναι να χρησιμοποιήσετε θερμαντήρες εδάφους για να αυξήσετε τη θερμοκρασία του. Είναι ιδανικό για παρτέρια.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι η αφαίρεση του θερμαντήρα θα προκαλέσει ξαφνικές διακυμάνσεις θερμοκρασίας που μπορεί να μην εκτιμήσουν τα φυτά σας. Έτσι, πάντα να τα εγκλιματίζετε αργά στο ζεστό περιβάλλον όταν τελειώνει ο χειμώνας προσαρμόζοντας τη ρύθμιση θερμοκρασίας στο θερμότερο πριν το αφαιρέσετε εντελώς.

Μην ποτίζετε το πρωί ή το βράδυ

pintrest

Πάντα να ποτίζετε τα φυτά το απόγευμα όταν ο ήλιος είναι στο αποκορύφωμά του. Οι πρωινές και απογευματινές ώρες έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σύγκριση με την ημέρα, λόγω των οποίων το στάσιμο νερό μπορεί να παγώσει στο έδαφος, αναστέλλοντας την ανάπτυξη των φυτών.

Το πότισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασφαλίσει ότι η υγρασία είναι εμποτισμένη στο έδαφος, το οποίο διαφορετικά θα παγώσει τη νύχτα.

Χρησιμοποιήστε ένα γυάλινο κάλυμμα για φυτά

balconygardenweb

Ένα γυάλινο κάλυμμα για φυτά λειτουργεί ως μονωτήρας που παγιδεύει τη θερμότητα του ήλιου και την αποθηκεύει για την υπόλοιπη ημέρα, δημιουργώντας ένα ζεστό, υγρό σπίτι για την ανάπτυξή τους.

Μόνωση με ύφασμα

gardeners

Η μόνωση από ύφασμα είναι ένας φθηνός τρόπος για να διατηρηθει η ζεστασιά γύρω από ευάλωτα είδη. Τοποθετήστε ένα μεταλλικό ή ξύλινο πλαίσιο γύρω από τα φυτά και καλύψτε με ένα διαπερατό ύφασμα όπως πολυπροπυλένιο ή φλις. Αυτό θα εμποδίσει τα ψυχρά ρεύματα αέρα να χτυπήσουν το φυτό δημιουργώντας ένα φράγμα.

Αποφύγετε το κλάδεμα των φυτών

bhg

Ενώ το κλάδεμα βοηθά την ανάπτυξη των φυτών, δεν πρέπει να γίνεται το χειμώνα εάν δεν θέλετε να τα σκοτώσετε. Το κόψιμο των μίσχων ή των φύλλων εκθέτει τις κυτταρικές τους μεμβράνες, οι οποίες είναι πιο επιρρεπείς σε ζημιές από το κρύο.

Επίσης, τα περισσότερα φυτά εισέρχονται στο στάδιο της αδρανοποίησης κατά τους ψυχρότερους μήνες και η λίπανση ή το κλάδεμα διαταράσσει τον κύκλο ανάπτυξής τους.

Δείτε επίσης Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Βρεφικές Πάνες στην Κηπουρική

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 44

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

εξοικονόμηση χρήματων,ιαπωνικό κόλπο εξοικονόμησης χρήματων,συμβουλές εξοικονόμησης χρήματων,χρήσιμα,

Ένα Απλό Κόλπο Εξοικονόμησης Χρήματων από την Ιαπωνία που Μπορεί να σας Κάνει 35% Πλουσιότερους

DIY αποσμητικές ταμπλέτες ψυγείου,καθαρισμός ψυγείου,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

DIY Αποσμητικές Ταμπλέτες Ψυγείου με Αιθέρια Έλαια