in , , , ,

Ένα Απλό Κόλπο Εξοικονόμησης Χρήματων από την Ιαπωνία που Μπορεί να σας Κάνει 35% Πλουσιότερους

εξοικονόμηση χρήματων,ιαπωνικό κόλπο εξοικονόμησης χρήματων,συμβουλές εξοικονόμησης χρήματων,χρήσιμα,
εξοικονόμηση χρήματων,ιαπωνικό κόλπο εξοικονόμησης χρήματων,συμβουλές εξοικονόμησης χρήματων,χρήσιμα,

Όλοι λέμε ότι θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, αλλά αυτό που κάνετε στην πραγματικότητα κάνει τη διαφορά. Στην Ιαπωνία έχουν ένα απλό κόλπο εξοικονόμησης χρήματων που ονομάζεται μέθοδος kakeibo, που δεν χρησιμοποιούν τίποτα άλλο εκτός από ένα σημειωματάριο. Αν αναρωτιέστε τι να το κάνετε, πάρτε ένα στυλό και ξεκινήστε να γράφετε. Εξοικονόμηση χρημάτων: 5 Εύκολα Κόλπα για να Μειώσετε το Κόστος των Προϊόντων Καθαριότητας

Βήμα 1: Πάρτε ένα σημειωματάριο

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αφήστε την τεχνολογία στην άκρη, πάρτε ένα σημειωματάριο και ένα στυλό και αρχίστε να γράφετε. Απομνημονεύετε πολύ περισσότερες πληροφορίες εάν όντως τις καταγράψετε αντί να τις πληκτρολογήσετε σε μια οθόνη, σύμφωνα με μελέτες.

Το Kakeibo στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε “βιβλίο λογαριασμών νοικοκυριού” και χρονολογείται από το 1904. Η Hani Motoko εφηύρε αυτήν τη μέθοδο και θεωρείται η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος της Ιαπωνίας. Υπάρχουν επίσης ειδικά σημειωματάρια kakeibo που μπορείτε να αγοράσετε, αλλά θα είστε μια χαρά με ένα κανονικό.

Βήμα 2: Μηνιαίο πρόγραμμα εισοδήματος

brightside

Πρώτα και κύρια, ξεκινήστε γράφοντας όλες τις πηγές εσόδων σας και πόσα πραγματικά κερδίζετε σε ένα μήνα. Δημιουργήστε 4 στήλες που απεικονίζουν τις εβδομάδες σε ένα μήνα.

Στην αρχή του μήνα, σημειώστε το εισόδημα που γνωρίζετε σίγουρα ότι θα έχετε με κόκκινο στυλό. Οποιοδήποτε επιπλέον εισόδημα αποκτάτε μετά από αυτό θα πρέπει να καταγράφεται με διαφορετικό χρώμα όπως πράσινο ή κεφαλαία γράμματα Κρατήστε σημειώσεις για κάθε εισόδημα που σας έρχεται, είτε πρόκειται για μισθό, αγαθά που πωλήθηκαν, κ.λπ.

Βήμα 3: Μηνιαίο πρόγραμμα αποταμίευσης

brightside

Σχεδιάστε έναν άλλο πίνακα όπου θα γράψετε πόσα χρήματα θέλετε να εξοικονομήσετε κάθε εβδομάδα του αντίστοιχου μήνα. Είναι σημαντικό να αποφασίσετε αυτό το ποσό πριν ξεκινήσετε να προγραμματίζετε τα έξοδά σας.

Δείτε ακόμη 12 Συμβουλές Εξοικονόμησης Χρημάτων που Ακολουθούν οι Πλούσιοι

Βήμα 4: Μηνιαίο πρόγραμμα εξόδων

brightside

Το επόμενο βήμα είναι να σημειώσετε τα μηνιαία σας έξοδα. Καταγράψτε τυχόν πάγια έξοδα που έχετε το μήνα, όπως ενοίκιο, λογαριασμούς κοινής ωφελείας, τηλεφωνικούς λογαριασμούς.

Βήμα 5: Πίνακας για τα υπόλοιπα έξοδα

brightside

Τα χρήματα που απομένουν αφού αφαιρέσετε τα βασικά έξοδα, προσθέτοντας αυτά που θέλετε να εξοικονομήσετε είναι τα χρήματα που μπορείτε να ξοδέψετε. Χωρίστε τα σε 4 κατηγορίες. Η πρώτη αφορά τα έξοδα διαβίωσης, όπως τρόφιμα, ρούχα, προϊόντα οικιακής χρήσης κ.λπ. Η δεύτερη κατηγορία αφορά έξοδα πολιτισμού και εκπαίδευσης, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούνται από εισιτήρια για εκθέματα μουσείων ή εκπαιδευτικά μαθήματα.

Η τρίτη κατηγορία είναι η ψυχαγωγία και εδώ θα πρέπει να καταγράψετε κάθε γεύμα ή δείπνο που ξοδεύετε έξω. Και η τελευταία κατηγορία είναι απλώς «άλλα» και εκεί θα σημειώστε όλα τα άλλα έξοδα που δεν ταιριάζουν σε καμία από τις προαναφερθείσες κατηγορίες. Η αναλογία μεταξύ των τεσσάρων κατηγοριών εξαρτάται από εσάς.

Βήμα 6: Ανάλυση εσόδων – εξόδων

brightside

Στο τέλος του μήνα, αναλύστε τα έσοδα – έξοδα και δείτε αν μείνατε εντός ορίου. Μπορείτε να έχετε μια καλύτερη εικόνα για το πόσα ξοδεύετε σε πράγματα που δεν χρειάζεστε και μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα τον προϋπολογισμό σας για τον επόμενο μήνα. Αυτό το εργαλείο σάς βοηθά να παρακολουθείτε όλα όσα βγάζετε και ξοδεύετε με έναν πολύ απλό αλλά λεπτομερή τρόπο. Ο τελικός στόχος είναι στην πραγματικότητα να αυξήσετε τις αποταμιεύσεις σας.

brightside

Φυσικά, αν σας απομένουν χρήματα από τις δαπάνες, προσπαθήστε να τα βάλετε σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή σε έναν κουμπαρά. Ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε έως και 35% των χρημάτων σας.

Χωρίς εφαρμογές, χωρίς τεχνολογία, χωρίς δύσκολους υπολογισμούς, αντί να εστιάζετε σε αυτά που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, εστιάζετε σε ό,τι είναι σημαντικό και σε τι μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας.

Δείτε επίσης Αλουμινόχαρτο στο καλοριφέρ: Το πιο έξυπνο και απλό κόλπο για ζέστη και εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας – ΒΙΝΤΕΟ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.6 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

Η IKEA Αποκαλύπτει πιο Στυλ Διακόσμησης θα Κυριαρχήσει το 2023

Η IKEA Αποκαλύπτει πιο Στυλ Διακόσμησης θα Κυριαρχήσει το 2023

Προστασία των Φυτών από το Κρύο: 12 Κόλπα για να Προστατέψετε τα Φυτά το Χειμώνα και να τους Προσφέρετε Ζεστασιά

Προστασία των Φυτών από το Κρύο: 12 Κόλπα για να Προστατέψετε τα Φυτά το Χειμώνα και να τους Προσφέρετε Ζεστασιά