in , ,

Θα μείνετε έκπληκτοι: Γιατί Πρέπει να Βάλετε Σπίρτα στα Φυτά σας

χρήση σπίρτων στα φυτά,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,
χρήση σπίρτων στα φυτά,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,

Ο κόσμος της κηπουρικής είναι γεμάτος από ιδέες που μπορεί να ακούγονται παράξενες, και μία από αυτές είναι η εξής: χρήση σπίρτων στα φυτά! Μάθετε γιατί πρέπει να το κάνετε αυτό και ποια θα είναι τα οφέλη. Πώς το Νερό Καρύδας Είναι το Καλύτερο Βιολογικό Λίπασμα για τα Φυτά

Ένα καλό παρασιτοκτόνο

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Σπίρτα στα Φυτά σας

Εάν δεν παρατηρήσετε καλή ανάπτυξη στον κήπο και τα φυτά εσωτερικού χώρου, μπορεί να οφείλεται σε παράσιτα και μυγάκια παρά το πότισμα, τη λίπανση και τη φροντίδα.

Πάρτε 8-10 σπίρτα και μπήξτε τα στο χώμα προς τα κάτω, ελαφρώς μακριά από τις άκρες της γλάστρας.
Ποτίστε τα φυτά σας όπως κάνετε συνήθως.
Αφήστε τα σπίρτα για μια εβδομάδα στο χώμα και ελέγξτε αν τα κεφάλια τους είναι διαλυμένα ή όχι. Εάν ναι, αφαιρέστε τα παλιά σπίρτα και αντικαταστήστε τα με νέα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3-4 φορές μέχρι να απαλλαγείτε από τα παράσιτα.

Βοηθούν στην ανάπτυξη του φυτού

Τα σπίρτα περιέχουν χλωρικό κάλιο, φώσφορο, θείο, μικρή ποσότητα μαγνησίου και οξείδιο του σιδήρου. Ορισμένοι τύποι σπίρτων περιλαμβάνουν επίσης κόκκινο φώσφορο.

  • Ο φώσφορος στο σπίρτο βοηθά στη δημιουργία ενός καλού ριζικού συστήματος. Είναι επίσης εξαιρετικός για φρούτα, λαχανικά και βότανα.
  • Το θείο και το μαγνήσιο βοηθούν στην παραγωγή χλωροφύλλης, πράγμα που σημαίνει ότι τα φυτά σας θα έχουν πιο πράσινο φύλλωμα.

Σημείωση: είναι καλό για μικρά φυτά σε γλάστρες αλλά μπορεί να μην λειτουργεί για πολύ μεγάλα φυτά και δέντρα.

Δείτε ακόμη Επιστημονικά Αποδεδειγμένα Οφέλη από το Ρυζόνερο στα Φυτά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λειτουργεί ως λίπασμα

Δεν είναι πάντα εύκολο να προσδιοριστεί πόσο λίπασμα χρειάζεται το φυτό. Μπορείτε να τοποθετήσετε 10-15 σπίρτα ανά γλάστρα. Όταν ποτίζετε τα φυτά, θα διαλύσει τα κεφάλια των σπίρτων – απελευθερώνοντας σταδιακά φώσφορο, μαγνήσιο και θείο στο χώμα, το οποίο βοηθά στη θρέψη των φυτών αργά και σταθερά.

Σημείωση: Αυτό δεν θα αντικαταστήσει πλήρως τη χρήση λιπάσματος, επειδή τα σπίρτα δεν μπορούν να παρέχουν άφθονη διατροφή λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθός τους, αλλά παρόλα αυτά, θα παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα σπίρτα για την ανάπτυξη των φυτών

  • Μπήξτε 10-20 σπίρτα προς τα κάτω στο χώμα γύρω από κάθε φυτό. Βεβαιωθείτε ότι τα κεφάλια τους είναι θαμμένα σωστά.
  • Τοποθετήστε τα σπίρτα στη μέση ανάμεσα στο μίσχο του φυτού και το χείλος της γλάστρας. Αποφύγετε να βάζετε τα σπίρτα κοντά στη ρίζα, καθώς μπορεί να βλάψει τις ρίζες του φυτού.
  • Για να φτιάξετε υγρό λίπασμα, βυθίστε μερικά σπίρτα στο ποτιστήρι σας. Τα κεφάλια θα διαλυθούν στο νερό και θα θρέψουν τα φυτά.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Είναι το Αποσταγμένο Νερό Χρήσιμο για τα Φυτά;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.6 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αγχολυτικά φυτά,φυτά και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,

8 Φυτά που Μπορούν να Μειώσουν το Άγχος

ψάθινα έπιπλα,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

40 Διαχρονικές Ιδέες για Ψάθινα Έπιπλα