in , , , , ,

8 Φυτά που Μπορούν να Μειώσουν το Άγχος

αγχολυτικά φυτά,φυτά και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,
αγχολυτικά φυτά,φυτά και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα,

Όλοι γνωρίζουμε πώς το άγχος μπορεί να γίνει εξουθενωτικό, αδειάζοντάς σας από ενέργεια. Ωστόσο, κάτι τόσο απλό όσο το να έχετε φυτά στο σπίτι σας μπορεί να μειώσει το άγχος. Αυτό συμβαίνει επειδή το χώμα των φυτών περιέχει ενδορφίνες του έξω που είναι φυσικά αντικαταθλιπτικά. Με αυτόν τον τρόπο, οποιοδήποτε φυτό του σπιτιού μπορεί να ανακουφίσει την ένταση των μυών και την αυξημένη καρδιακή δραστηριότητα. Το άγχος μπορεί να κυριαρχήσει στη ζωή κάποιου αλλά υπάρχουν μερικά φυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε. Οξυγόνο στα πνευμόνια μας: 10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι μας καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή

Φυτά που Μειώουν το Άγχος: Λεβάντα

8 Φυτά που Μπορούν να Μειώσουν το Άγχος

Η λεβάντα είναι γνωστή για το υπέροχο άρωμά της και για το όμορφο μωβ χρώμα της. Το να έχετε αυτό το φυτό στο σπίτι σας μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα. Το άρωμά του έχει ηρεμιστικές ιδιότητες που θα βοηθήσουν στη μείωση του στρες που μπορεί να σας κρατά ξύπνιους τη νύχτα.

Φυτά που Μειώουν το Άγχος: Σανσεβιέρια

Τα σπίτια μας είναι γεμάτα με τοξικούς ρύπους που επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση, τον ύπνο και την ενέργειά μας. Η σανσεβιέρια βοηθά στην απορρόφηση αυτών των ρύπων και στο να έχετε έναν καλό ύπνο. Επίσης, δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια για να το φροντίσετε.

Φυτά που Μειώουν το Άγχος: Αγγλικός κισσός

Το πιο θετικό με αυτό το φυτό είναι ότι κρατά μακριά τις αερομεταφερόμενες ασθένειες και επομένως βοηθά στις αλλεργίες. Μειώνει επίσης τους πονοκεφάλους και ανακουφίζει από το άγχος, κάνοντας τον ύπνο σας πολύ πιο εύκολο από πριν. Επιπλέον, εάν πάσχετε από άσθμα, μπορεί να παρατηρήσετε μια θετική αλλαγή, καθώς τείνει να ηρεμεί την ατμόσφαιρα στην οποία βρίσκεται.

Βασιλικός

Πολλοί διατηρούν ένα βασιλικό όλο το χρόνο στην κουζίνα τους για να το χρησιμοποιήσουν στη μαγειρική τους. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη χρήση του, καθώς έχει εκπληκτικές ιδιότητες που θα βοηθήσουν στο άγχος. Λέγεται επίσης ότι, ως προσαρμογόνο, μπορεί να βελτιώσει τη διανοητική σας διαύγεια που βελτιώνει περαιτέρω τη διάθεσή σας και μειώνει τα επίπεδα άγχους σας.

Δείτε ακόμη 17 Φυτά που Βελτιώνουν τη Μνήμη και τη Συγκέντρωση

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μέντα

Μερικές φορές, κάτι τόσο απλό όσο ένα φυσικό άρωμα μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας περισσότερο από όσο φαντάζεστε. Αυτό συμβαίνει με τη μέντα, η οποία περιέχει μενθόλη και είναι ικανή να μειώσει τα επίπεδα του άγχους και να σας δώσει ενέργεια. Μπορείτε να κρατήσετε αυτό το φυτό στο σπίτι ή στη δουλειά αφού συνήθως είναι μικρό σε μέγεθος και κανείς δεν θα παραπονεθεί για το άρωμα.

Αλόη βέρα

Αυτό το φυτό είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί μέσα και έξω από το σπίτι και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο πρέπει να το κάνετε αυτό. Καθαρίζει επίσης τον αέρα από τυχόν επιβλαβείς ρύπους, κάτι που θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος σας.

Φοίνικας αρέκα

Ένα άλλο φυτό που καθαρίζει τον αέρα που αναπνέουμε και βοηθά στο άγχος είναι ο φοίνικας αρέκα. Φαίνεται τόσο πλούσιο και όμορφο που μπορείτε να το έχετε στο σπίτι και στο γραφείο. Οι ικανότητές του στον καθαρισμό του αέρα θα τον διατηρήσουν φρέσκο και επομένως θα βελτιώσουν τη συνολική σας διάθεση. Και πάλι, είναι ένα άλλο φυτό που δεν χρειάζεται πολλή προσοχή για να επιβιώσει, οπότε μπορείτε να το αφήσετε μόνο του για αρκετό καιρό.

Χρυσάνθεμο

Εκτός από το ότι βρίσκεται σε ποικιλία χρωμάτων και είναι εξαιρετικά όμορφο, αυτό το λουλούδι έχει εκπληκτικές ιδιότητες κατά του άγχους. Έχει βρεθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα ανησυχίας στους ανθρώπους, ειδικά όταν το πίνουν ως τσάι — χαλαρώνει ολόκληρο το σώμα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωφέλιμο από το να ξυπνάτε κάθε μέρα, να κοιτάτε και να μυρίζετε αυτό το υπέροχο φυτό.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Δηλητηριώδη φυτά εσωτερικού χώρου: 8 Κοινά Φυτά που Καλύτερα να Αποφύγετε στο Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τροφές με κρυφή ζάχαρη,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,

10 Τροφές που Κρύβουν πολύ Περισσότερη Ζάχαρη από ό,τι Νομίζετε

χρήση σπίρτων στα φυτά,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,

Θα μείνετε έκπληκτοι: Γιατί Πρέπει να Βάλετε Σπίρτα στα Φυτά σας