in , , , ,

Πόση Καφεΐνη Είναι Υπερβολική για την Καρδιά σας; Φτάνετε το 400 χιλιοστόγραμμα την ημέρα; Οι επιπτώσεις

Πόση Καφεΐνη Είναι Υπερβολική για την Καρδιά σας; Φτανετε το 400 χιλιοστόγραμμα την ημέρα; Οι επιπτώσεις
Πόση Καφεΐνη Είναι Υπερβολική για την Καρδιά σας; Φτανετε το 400 χιλιοστόγραμμα την ημέρα; Οι επιπτώσεις

Καφές: Πολλοί από εμάς το λατρεύουμε και βασιζόμαστε σε αυτόν για να περάσουμε τη μέρα. Και η ουσία στον καφέ που μας βοηθά να κάνουμε ακριβώς αυτό, είναι η καφεΐνη. Μπορεί να βρεθεί στον καφέ, τα αναψυκτικά, τη σοκολάτα, τα ενεργειακά ποτά και πολλά άλλα. Αλλά το να πίνετε (ή να τρώτε) πολλή καφεΐνη μπορεί να βλάψει την καρδιά σας. Μάθετε πόση καφεΐνη είναι υπερβολική όταν πρόκειται για την υγεία της καρδιάς σας. Διακοπή του Καφέ: Στέρηση Καφεΐνης Συμπτώματα – Πόσο Διαρκεί η Αποτοξίνωση από την Καφεΐνη

Πόση Καφεΐνη Είναι Υπερβολική για την Καρδιά σας;

Οι επιπτώσεις της υπερβολικής καφεϊνης στον οργανισμό και την καρδιά

Καφεΐνη

Κατά μέσο όρο, η μέγιστη συγκέντρωση καφεΐνης στο σώμα συνήθως φτάνει στο αποκορύφωμά της μία ώρα αφού φάτε ή πίνετε κάτι που περιέχει καφεΐνη. Ωστόσο, οποιαδήποτε επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα μπορεί να διαρκέσει μεταξύ 10 και 60 ωρών. Και επειδή το σώμα διαφέρει, η επίδραση που έχει η καφεΐνη που πίνετε στην υγεία σας διαφέρει επίσης ανά άτομο. Εξαρτάται από το πόσο πίνετε, από πού προέρχεται και πόσο συχνά το πίνετε.

Όταν πίνετε ένα φλιτζάνι καφέ, λαμβάνετε περίπου 100 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης. Αλλά αποδεικνύεται ότι τα σώματά μας ανταποκρίνονται στην καφεΐνη διαφορετικά. Αυτό σημαίνει ότι όποτε την πίνουμε, διαφέρει ο χρόνος που χρειάζεται για να διασπαστεί η καφεΐνη.

Δείτε ακόμη 11 Επιπτώσεις του Καφέ που Δεν Περιμένετε

Ποσότητα καφεΐνης

Λοιπόν, δεν υπάρχει χρυσός κανόνας όσον αφορά την ποσότητα καφέ που πρέπει να πίνετε. Αλλά το καλύτερο θα ήταν δύο φλιτζάνια την ημέρα. Ή λιγότερο φυσικά. Όταν πίνετε περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια καφέ, σίγουρα δεν κάνετε τη χάρη στην καρδιά σας. Θα πρέπει να μείνετε κάτω από το όριο των 400 χιλιοστόγραμμων καφεΐνης. Είτε αυτό είναι σε μορφή καφέ, ενεργειακό ποτό, αναψυκτικό, σοκολάτα ή κάτι άλλο. Καλό θα ήταν να ελέγχετε την ποσότητα καφεΐνης στα ποτά και το φαγητό σας πριν την καταναλώσετε. Εάν χρησιμοποιείτε μικρότερα φλιτζάνια για να πίνετε τον καφέ σας, μπορεί να πιείτε λιγότερα από 100 χιλιοστόγραμμα σε ένα φλιτζάνι. Εάν μείνετε κάτω από αυτά τα 400 χιλιοστόγραμμα, ιδανικά από 200 ή λιγότερο, θα πρέπει να είστε εντάξει.

Υγεία

Η καφεΐνη έχει διαφορετικές επιπτώσεις στην υγεία. Πρώτα από όλα ανεβάζει την αρτηριακή πίεση. Η καφεΐνη διεγείρει τη συμπαθητική δραστηριότητα στον εγκέφαλο, η οποία είναι η απόκριση μάχης ή φυγής. Αυτό οδηγεί τελικά στα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται. Αλλά ανεβάζει και τα επίπεδα χοληστερόλης. Ειδικά το μη φιλτραρισμένο είδος. Έτσι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παρακολουθείτε την πρόσληψη καφέ σας και ίσως να την μειώσετε λίγο αν ανησυχείτε για την υγεία σας. Οι μικρές ποσότητες δεν έχουν αποδειχθεί ότι έχουν τα ίδια αποτελέσματα, οπότε ευτυχώς δεν χρειάζεται να αποχωριστείτε για πάντα τον καφέ. Όλα έχουν να κάνουν με το μέτρο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

πηγή φωτογραφίας /φώτο

Δείτε επίσης Το Ενεργειακό Ρόφημα Prime Περιέχει μια Δυνητικά Επικίνδυνη Ποσότητα Καφεΐνης. Οι Ειδικοί Εξηγούν Γιατί Είναι Ιδιαίτερα Κακό για τα Παιδιά.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Καθαρίσω Τουαλέτα Γεμάτη Σκουριά και Άλατα: Ξεχάστε τη Χλωρίνη

7 Κόλπα για να Κρατήσετε τα Περιστέρια Μακριά από το Μπαλκόνι σας Χωρίς Να Τα Βλάψετε

7 Κόλπα για να Κρατήσετε τα Περιστέρια Μακριά από το Μπαλκόνι σας Χωρίς Να Τα Βλάψετε