4 τρόποι για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του ψαριού πριν το μαγειρέψετε με τη βοήθεια αυτών των φθηνών συστατικών. Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ
Αλάτι
Το αλάτι μπορεί να αφαιρέσει τη μυρωδιά της ψαρίλας. Αφού αγοράσετε ψάρια ρίξτε τους λίγο αλάτι.
Αυτή η διαδικασία θα εξαγάγει το νερό από το σώμα του ψαριού και επίσης το αίμα:
- Προσθέστε αλάτι, κουρκουμά και σπόρους καρόμ σε ένα μπολ και ανακατέψτε όλα αυτά τα καρυκεύματα
- Μην πλένετε τα ψάρια
- Προσθέστε αυτά τα καρυκεύματα στα ψάρια και τρίψτε τα με τα χέρια σας
- Κρατήστε τα ψάρια σε ένα καλάθι για 1 έως 2 ώρες σε δροσερό μέρος
- Πλύνετε τα ψάρια και τοποθετήστε τα ξανά στο καλάθι για να στραγγίξει το νερό
Αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του ψαριού και να βελτιώσετε τη γεύση του.
Δείτε ακόμη Το Απολυτό Κόλπο Μαγειρικής Για να μην Βρωμάει το Κουνουπίδι
Λευκό ξύδι
- Πλύνετε πολύ καλά τα ψάρια
- Προσθέστε λίγο λευκό ξύδι στο νερό ανάλογα με το βάρος του ψαριού
- Βυθίστε τα ψάρια σε αυτό το μείγμα λευκού ξιδιού και νερού για 5 λεπτά
- Μην χρησιμοποιείτε λευκό ξύδι χωρίς νερό
- Μην κρατάτε ψάρια για περισσότερο από 10 λεπτά
- Μην χρησιμοποιείτε λευκό ξύδι χωρίς νερό, αυτό το βήμα μπορεί να επηρεάσει το κρέας του ψαριού
- Δεν χρειάζεται να πλύνετε ξανά τα ψάρια
Αλεύρι
Πασπαλίστε το ψάρι με αλεύρι και κρατήστε το δροσερό μέρος. Το αλεύρι θα ρουφήξει όλο το νερό από το ψάρι. Τέλος ξεπλύνετε το ψάρι με νερό.
Λεμόνι
Όταν τα ψάρια αναμειγνύονται με ένα οξύ (όπως το κιτρικό οξύ στο χυμό λεμονιού), αντιδρούν και σχηματίζουν άλατα αμίνης δεν έχουν οσμή ή γεύση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε το ψάρι σας χωρίς να έχει πολύ ψαρώδη γεύση.
Πόσο καιρό πρέπει να μουλιάζετε τα ψάρια σε χυμό λεμονιού
Για πιο μαγειρεμένο σεβίτσε, μουλιάστε το ψάρι κομμένο σε κύβους 2 εκατοστών σε χυμό λεμονιού για περίπου 20-30 λεπτά.
πηγή φωτογραφίας /φώτο
Δείτε επίσης 4 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν το Ρύζι σας Σύμφωνα με τους Σεφ