in , , ,

Γιατί το Ρύζι στα Εστιατόρια Εχει Τόσο Καλύτερη Γεύση από ότι στο Σπίτι

Γιατί το Ρύζι στα Εστιατόρια Εχει Τόσο Καλύτερη Γεύση από ότι στο Σπίτι
Γιατί το Ρύζι στα Εστιατόρια Εχει Τόσο Καλύτερη Γεύση από ότι στο Σπίτι

Το μαγείρεμα ρυζιού φαίνεται σαν η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο: βράστε λίγο νερό, προσθέστε το ρύζι και βράστε ξανά. Ωστόσο, αυτή η φαινομενικά απλή διαδικασία συχνά καταλήγει σε ένα ξηρό, σκληρό ή χυλό. Πώς γίνεται το ρύζι να έχει πάντα τόσο καλύτερη γεύση σε ένα εστιατόριο; 4 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν το Ρύζι σας Σύμφωνα με τους Σεφ

Γιατί το Ρύζι στα Εστιατόρια Εχει Τόσο Καλύτερη Γεύση από ότι στο Σπίτι

Ξέπλυμα και μούλιασμα

Αρχικά, πρέπει να ξεπλύνετε τους κόκκους του ρυζιού για να αφαιρέσετε το περίσσιο άμυλο. Αυτό συμβαίνει επειδή το άμυλο μπορεί να κάνει τους κόκκους σας πολύ κολλώδεις όταν τους μαγειρεύετε. Ξεπλύνετε τους κόκκους για όσο χρόνο χρειάζεται προτού το νερό είναι καθαρό. Εάν χρησιμοποιείτε καστανό ρύζι, μπασμάτι, γιασεμί ή ρύζι texmati, θα πρέπει να μουλιάσετε τους κόκκους για επιπλέον 30 λεπτά έως και μία ώρα.

Δείτε ακόμη Το Ξαναζεσταμένο Ρύζι Μπορεί να σας Αρρωστήσει αν ΔΕΝ Κάνετε Αυτό

Ποσότητα νερού

Αυτό είναι όπου πολλοί κάνουν λάθος όταν μαγειρεύουν ρύζι. Ακόμη και όταν ακολουθείτε σχολαστικά τις οδηγίες στη συσκευασία, το ρύζι σας δεν έχει τη γεύση όπως θα περιμένατε. Για το λευκό ρύζι, χρειάζεστε 360 έως 420 ml νερού ανά 175 γραμμάρια ρυζιού. Ωστόσο, είναι διαφορετικό για το καστανό ρύζι: για το καστανό ρύζι χρειάζεστε 480 ml νερό ανά 175 γραμμάρια ρυζιού.

Κατσαρόλα

Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, καθώς έτσι θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα η θερμότητα. Αν χρησιμοποιείτε κατσαρόλα με λεπτό πάτο, η μέση θα μαγειρεύει πιο γρήγορα από τα πλαϊνά της κατσαρόλας.

Μαγείρεμα

Αφού κάνετε τις σωστές προετοιμασίες, ήρθε επιτέλους η ώρα να ξεκινήσετε το μαγείρεμα του ρυζιού. Προσθέστε το ρύζι και νερό ή ζωμό σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα με καπάκι. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε το νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά χωρίς το καπάκι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για λευκό ρύζι αφήστε το (με καπάκι) σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό (αυτό διαρκεί περίπου 15 με 20 λεπτά). Το καστανό ρύζι που δεν έχει μουλιάσει πρέπει να σιγοβράσει για 45 έως 50 λεπτά. Αν έχετε μουλιάσει το καστανό ρύζι σας, θα χρειαστεί να το βράσετε (με καπάκι) για 20 λεπτά.

Χρήσιμες συμβουλές

Δεν έχει σημασία τι είδους ρύζι χρησιμοποιείτε όταν πρόκειται για τον ακόλουθο κανόνα: Όταν σηκώνετε τακτικά το καπάκι για να ελέγχετε αν το ρύζι είναι έτοιμο, θα διαφύγει ατμός, ο οποίος επηρεάζει το ρύζι. Αν θέλετε να προσθέσετε μια γεύση, κάντε το ταυτόχρονα με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο στο νερό.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Πώς η Κατανάλωση Ρυζιού Προσφέρει Μακροζωία στους Ιάπωνες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φθινόπωρο - Χειμώνας 2023-2024: 5 Χρώματα που πρέπει να έχετε στην Γκαρνταρόμπα σας

Φθινόπωρο – Χειμώνας 2023-2024: 5 Χρώματα που πρέπει να έχετε στην Γκαρνταρόμπα σας

Γιατί Δεν Πρέπει Ποτέ να Κοιμάστε Μπροστά στην Τηλεόραση