in , , , , , ,

Αν Πίνετε Light (Διαίτης) Αναψυκτικά, Δείτε τι θα Συμβεί στο Σώμα σας

light αναψυκτικά,συνέπειες light αναψυκτικών,ασπαρτάμη,συμβουλές διατροφής,διατροφή,υγεία,συμβουλές υγείας,
light αναψυκτικά,συνέπειες light αναψυκτικών,ασπαρτάμη,συμβουλές διατροφής,διατροφή,υγεία,συμβουλές υγείας,

Χωρίς θερμίδες, υδατάνθρακες και ζάχαρη, τα light αναψυκτικά μπορεί να φαίνεται ως μια υγιεινή εναλλακτική λύση. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι τόσο ακίνδυνα, ειδικά αν καταναλώνετε πολλά την ημέρα. 11 Επικίνδυνοι Συνδυασμοί Τροφών που Μπορούν να σας Αρρωστήσουν

Αν Πίνετε Light Αναψυκτικά, Δείτε τι θα Συμβεί στο Σώμα σας

Στην πραγματικότητα, τα light αναψυκτικά έχουν μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα σας, ειδικά όταν πίνετε πολύ. Αυτά μπορεί να έχουν πολλές επιβλαβείς επιπτώσεις και να επηρεάσουν τόσο τη μακροπρόθεσμη όσο και τη βραχυπρόθεσμη υγεία.

Είναι επιβλαβή για τα αιμοφόρα αγγεία.

Αρκετοί γιατροί συμφωνούν ότι πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση αναψυκτικών. Ανέφεραν μια μελέτη η οποία συσχέτισε την κατανάλωση αναψυκτικού με αυξημένο αριθμό εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακών προσβολών και άλλων παθήσεων των αιμοφόρων αγγείων.

Το σώμα σας δεν γνωρίζει τα τεχνητά γλυκαντικά.

Όταν καταναλώνουμε τα τεχνητά γλυκαντικά, μπορεί να μην λαμβάνουμε όλες τις θερμίδες της ζάχαρης, αλλά το σώμα μας αντιδρά με τον ίδιο τρόπο. Πυροδοτούν την ινσουλίνη, θετουν το σώμα στη λειτουργία αποθήκευσης λίπους και μαντέψτε τι έχει ως αποτέλεσμα; Αύξηση βάρους. Μελέτες άνω των δέκα ετών έδειξαν ότι όσοι έπιναν light αναψυκτικά είχαν 70% μεγαλύτερη αύξηση περιφέρειας από εκείνους που δεν έπιναν και εκείνοι που έπιναν περισσότερο από δύο ή περισσότερα είχαν 500% μεγαλύτερη αύξηση. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό βάρους για ένα προϊόν που θεωρείται διαιτητικό.

Έχουν συνδεθεί με διαβήτη.

Σε μια μελέτη όπου οι συμμετέχοντες έπιναν μόνο ένα light αναψυκτικό την ημέρα είχαν 36% αυξημένο κίνδυνο του μεταβολικού συνδρόμου και του διαβήτη. Το πρώτο ενέχει μια σειρά από συνθήκες που περιλαμβάνουν αρτηριακή πίεση, αυξημένη γλυκόζη και μεγάλη περιφέρεια.

Δείτε ακόμη 8 Συνέπειες από την Καθημερινής Κατανάλωσης Αναψυκτικών Τύπου Κόλας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα light αναψυκτικά συνδέονται με την κατάθλιψη.

Έρευνα σε 250.000 ανθρώπους έδειξε ότι σε μια περίοδο δέκα ετών, όσοι έπιναν αναψυκτικό είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με κατάθλιψη. Η σύνδεση ήταν ισχυρότερη για όσους έπιναν light αντί για κανονικά αναψυκτικά.

Θα χάσετε την αίσθηση της γεύσης σας.

Η ασπαρτάμη ειναι κατά 200 φορές πιο γλυκιά από την κανονική ζάχαρη. Η σουκραλόζη (γνωστή και ως Splenda) είναι κατά 600 φορές πιο γλυκιά. Έτσι οι γευστικοί κάλυκές σας κατακλύζονται από τη γλυκύτητα και άλλα φαγητά χάνουν τη γεύση. Μελέτες από το ColumbᎥa UnᎥversᎥty έδειξαν επίσης ότι τα light αναψυκτικά αλλάζουν τους υποδοχείς στον εγκέφαλό σας, έτσι ώστε, αντί να κορεστεί η λαχτάρα για ζάχαρη, να παρατείνεται.

Η ασπαρτάμη έχει συνδεθεί με πονοκεφάλους.

Οι πρώιμες μελέτες έχουν συνδέσει την ασπαρτάμη με ημικρανιες και πονοκεφάλους. Μπορεί να λειτουργούν μόνο ως προκλητικός παράγοντας για μερικούς ανθρώπους, αλλά αν υποφέρετε από τακτικούς πονοκεφάλους, αξίζει να σταματήσετε τα light αναψυκτικά και να δείτε αν υπάρχει διαφορά. Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι η ασπαρτάμη μπορεί να μεταβάλει τις χημικές ουσίες του εγκεφαλου, τα νευρικά σήματα και το σύστημα ανταμοιβής του εγκέφαλου, οδηγώντας σε πονοκεφάλους.

Μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα νεφρά.

Μια μελέτη του 2009 σε περισσότερες από 3.000 γυναίκες έδειξε μια σύνδεση μεταξύ των light αναψυκτικών και προβλημάτων στα νεφρά. Οι γυναίκες που έπιναν δύο ή περισσότερα αναψυκτικά κάθε μέρα είχαν έως και 30% μείωση της λειτουργίας τους.

Αυξάνει το κίνδυνο πρόωρου τοκετού.

Σε μια μελέτη σε σχεδόν 60.000 εγκύους στη Δανία, ένα light αναψυκτικό ανά ημέρα συσχετίστηκε με 38% αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού. Τέσσερα light αναψυκτικά την ημέρα τον αύξησαν κατά 78%.

Θα καταστρέψουν το χαμόγελό σας.

Σε μια μελέτη εξετάστηκαν τα δόντια ενός χρήστη κοκαΐνης, ενός χρήστη μεθαμφεταμίνης και ενός καταναλωτή light αναψυκτικών. Μαντέψτε? Όλοι είχαν το ίδιο επίπεδο διάβρωσης των δοντιών. Το κιτρικό οξύ στα light αναψυκτικά καταστρέφει το σμάλτο στα δόντια σας με την πάροδο του χρόνου.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Αυτή Είναι η πιο Επικίνδυνη Λευκή Ουσια που Τρώμε Καθημερινά και ΔΕΝ Είναι Ζάχαρη ή Αλάτι – Κάθε Μέρα Στο Πιάτο Μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κατερίνα Καινούργιου: Αυτή είναι η Διακόσμηση στο σπίτι της στο Κέντρο της Αθήνας [Φωτογραφίες]

Κατερίνα Καινούργιου: Αυτή είναι η Διακόσμηση στο σπίτι της στο Κέντρο της Αθήνας [Φωτογραφίες]

εστιατόρια με μπουφέ,συμβουλές για εστιατόρια,χρήσιμα,περίεργα,

Εστιατόρια με Μπουφέ: Έτσι σας Ξεγελούν και Μπορείτε να Φάτε Όσο Θέλετε!