in , , ,

8 Συνέπειες από την Καθημερινής Κατανάλωσης Αναψυκτικών Τύπου Κόλας

Πολλές πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση αναψυκτικών κάθε μέρα αρχίζει να καταστρέφει την διατροφή χωρίς να το προσέχετε. Παρακάτω δείτε μια λίστα με τους πιο πειστικούς λόγους για να αποφύγετε να πίνετε αναψυκτικά τύπου κόλας καθημερινά.

Ανεπάρκεια βιταμινών

brightside

Το φωσφορικό οξύ μαζί με την καφεΐνη, το οποίο έχει διουρητικό αποτέλεσμα, ξεκινά να αποπλένει θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες από το σώμα σας 60 λεπτά μετά την κατάποση. Φανταστείτε ότι συμβαίνει κάθε μέρα. Έτσι ξεκινά η ανεπάρκεια βιταμινών.

Οδοντική διάβρωση

© instagram© eastnews

Η υψηλή οξύτητα και τα ζαχαρούχα συστατικά προκαλούν βλάβες στο σμάλτο των δοντιών και τερηδόνα. Εάν προσθέσετε χαμηλά επίπεδα ασβεστίου λόγω έλλειψης βιταμινών, μπορείτε να καταλήξετε με τα δόντια σας να σαπίζουν μέσα και έξω πολύ γρήγορα.

Νευρικότητα

© Mike Mozart

Μαζί με την έλλειψη ύπνου, η νευρικότητα είναι μια παρενέργεια της κατανάλωσης καφεΐνης. Κάθε κουτάκι αναψυκτικό περιέχει την ίδια ποσότητα καφεΐνης με ένα φλιτζάνι δυνατό καφέ. Αποδεικνύεται επίσης ότι είναι πολύ εθιστικό, οπότε μόλις αποφασίσετε να μειώσετε τη δόση σας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα, κόπωση ή ακόμη και κατάθλιψη.

Παχυσαρκία

© behance© behance

Όταν μιλάμε για επιπλέον βάρος, δεν είναι τόσο πολύ για το πώς φαίνεστε, αλλά περισσότερο για το πώς αισθάνεστε. Το υπερβολικό βάρος δεν αποτελεί από μόνο του πρόβλημα, αλλά αυξάνει την πίεση στο ανοσοποιητικό και καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς και στις αρθρώσεις και τα οστά, τα οποία έχουν ήδη εξασθενήσει από την έλλειψη ασβεστίου.

Δερματικά προβλήματα

© depositphotos© pixabay© depositphotos

Η καθημερινή κατανάλωση έχει τον ίδιο αντίκτυπο στο δέρμα με το κάπνισμα καθώς έχει φλεγμονώδη δράση στο σώμα λόγω των υψηλών επιπέδων σακχάρου. Αφυδατώνει το δέρμα, τονίζοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος, καθιστώντας το χαλαρό και θαμπό. Επίσης, εντείνουν το έκζεμα, το πολύ ξηρό ερεθισμένο δέρμα και την ακμή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Προβλήματα με την καρδιά και το αίμα

© diabeticclubdiet

Ένα αυξημένο επίπεδο κακής χοληστερόλης αυξάνει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής. Εάν καταναλώνετε μόνο 1 κουτί αναψυκτικό την ημέρα, μπορείτε ήδη να αρχίσετε να πάσχετε από υψηλή αρτηριακή πίεση. Και οι γυναίκες που καταναλώνουν αυτή την ποσότητα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.

Κίνδυνος καρκίνου

© depositphotos© depositphotos

Δεν λέμε ότι θα πάθετε καρκίνο εάν πίνετε καθημερινά. Όμως, λόγω της παρουσίας μορίων βενζολίου και της πλαστικής συσκευασίας του, οι γιατροί συνιστούν μόνο ένα κουτί την εβδομάδα για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου.

Νεφρική ανεπάρκεια

© behance© pixabay

Εάν πιστεύετε ότι η επιλογή αναψυκτικού κόλα χωρίς ζάχαρη είναι ασφαλέστερη, τότε θα σας απογοητεύσουμε καθώς περιέχει τεχνητά γλυκαντικά που είναι πολύ ανθυγιεινά για τα νεφρά σας. Ειδικά αν είστε εθισμένοι να πίνετε κάθε μέρα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς αφαιρούμε τσίχλα από τζιν ύφασμα.

Καλύμματα DIY για σκαμπό και καρέκλες για το δικό σας γούστο - 30 Σούπερ DIY

Τέλος τα βαρετά σκαμπό και οι καρέκλες! 30 Σούπερ DIY όμορφα καλύμματα για να αλλάξει η διάθεση σας!