Όλοι έχουμε επισκεφτεί ένα από αυτά τα εστιατόρια: γιγάντιους μπουφέδες απεριόριστης κατανάλωσης με χώρους καθιστικού για εκατοντάδες άτομα και σταθερές τιμές σε αντάλλαγμα για τις οποίες μπορείτε να φάτε όσο θέλετε. καλή τιμή. Είναι όμως πραγματικά τόσο φθηνά αυτά τα εστιατόρια με μπουφέδες που μπορείτε να φάτε οσο θέλετε από όσο νομίζετε; Μεγάλα Πιάτα, Μικρές Μερίδες: 7 Λόγοι που τα Πολυτελή Εστιατόρια Σερβίρουν Τόσο Μικροσκοπικές Μερίδες
Τι να μην αγγίζετε
Ενώ η κατανάλωση όλου αυτού του φαγητού μπορεί να φαίνεται σαν μια διασκεδαστική πρόκληση ή απλώς μια καλή ευκαιρία, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας εάν δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας. Δεν είναι μόνο ότι η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να εκτροχιάσει τη διατροφή σας. Υπάρχει επίσης μια πληθώρα μικροβίων σε ένα μέρος όπου όλοι αγγίζουν τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να αγγίξετε ή ακόμα και να φάτε στον μπουφέ. Πάντα να πλένετε τα χέρια σας πριν πλησιάσετε τον μπουφέ και μην αγγίζετε το προστατευτικό τζαμάκι, καθώς είναι πιθανό να είναι πρόσφορο έδαφος για βακτήρια – για κάποιο λόγο λέγεται προστατευτικό φτερνίσματος!
Δείτε ακόμη 5 Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Εστιατόρια στο Μενού τους για να Επηρεάσουν τις Αποφάσεις μας
Τι να μην τρώτε
Στη συνέχεια, υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι καλύτερα να μην τρώτε σε έναν μπουφέ. Πάρτε για παράδειγμα το σούσι. Υπάρχει πάντα κίνδυνος όταν τρώτε ωμό ψάρι, ακόμα κι αν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο σούσι υψηλής ποιότητας. Αλλά ο κίνδυνος γίνεται πολύ μεγαλύτερος όταν το τρώτε σε έναν μπουφέ σαν αυτόν. Το σούσι έχει μείνει εκεί για λίγο και μπορεί να μην είχε παρασκευαστεί με την καλύτερη ποιότητα θαλασσινών. Το ίδιο ισχύει και για τον τόνο!
Υψηλότερες τιμές
Αυτά τα εστιατόρια με μπουφέ είναι εξαιρετικά πονηρά και σας κάνουν να πιστεύετε ότι μπορείτε να φάτε πολλά με λίγα χρήματα. Νομίζετε ότι έχετε πάρει μια καλή προσφορά, αλλά στην πραγματικότητα, σας ξεγελούν πολύ άσχημα. Το Πανεπιστήμιο Cornell έκανε μια μελέτη στην οποία δύο ομάδες ανθρώπων έπρεπε να επισκεφτούν μπουφέδες που μπορείτε να φάτε όσο θέλετε, αλλά έπρεπε να πληρώσουν διαφορετικές τιμές. Η έρευνα έδειξε ότι όσοι έπρεπε να πληρώσουν υψηλότερη τιμή έδωσαν επίσης υψηλότερη βαθμολογία στο φαγητό.
Ικανοποίηση
Οι άνθρωποι που έπρεπε να πληρώσουν λιγότερα για το ίδιο φαγητό ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι και έδωσαν στο φαγητό χαμηλότερη βαθμολογία. Ανεβάζοντας τις τιμές, τα εστιατόρια μπορούν να σας κάνουν να πιστέψετε ότι το φαγητό τους είναι πραγματικά καλό. Επιπλέον, τα εστιατόρια σας αποθαρρύνουν από το να τρώτε πολύ, σερβίροντας μόνο μικρές μερίδες. Η έρευνα δείχνει ότι θα καταναλώσετε λιγότερο φαγητό αν σας προσφέρουν λιγότερο.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης 8 Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Εστιατόρια για να σας Πεινάσουν Περισσότερο και να Κάνουν τα Φαγητά τους Γευστικότερα