in ,

Μεγάλα Πιάτα, Μικρές Μερίδες: 7 Λόγοι που τα Πολυτελή Εστιατόρια Σερβίρουν Τόσο Μικροσκοπικές Μερίδες

μικροσκοπικές μερίδες,συμβουλές για πολυτελή εστιατόρια,χρήσιμα,
7 Λόγοι που τα Πολυτελή Εστιατόρια Σερβίρουν Τόσο Μικροσκοπικές Μερίδες

Αν έχετε πάει ποτέ σε ένα πολυτελές εστιατόριο και σας σέρβιραν μια μικροσκοπική μερίδα φαγητού, μπορεί να έχετε μείνει έκπληκτοι. Άλλωστε, μάλλον ήταν ακριβό και το μέγεθος της μερίδας μάλλον φαινόταν κάπως δυσανάλογο. Υπάρχουν μερικοί ενδιαφέροντες λόγοι για τους οποίους οι μερίδες σε εστιατόρια υψηλής ποιότητας γίνονται όλο και μικρότερες. 8 Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Εστιατόρια για να σας Πεινάσουν Περισσότερο και να Κάνουν τα Φαγητά τους Γευστικότερα

Κάθε πιάτο έχει ακριβά υλικά.

© 20somethingelse / Imgur

Τα πιάτα με εκλεπτυσμένα, προσεκτικά επιλεγμένα υλικά είναι αρκετά συνηθισμένα σε εστιατόρια υψηλής ποιότητας. Ένα κιλό βοδινό κρέας Wagyu θα μπορούσε να κοστίσει 190 ευρώ και ένα κιλό χαβιάρι κοστίζει περίπου 9.500. Φανταστείτε να δημιουργήσετε ένα γεμάτο πιάτο με αυτά και να προσθέσετε ιταλικές λευκές τρούφες (περίπου 7.100 ευρώ ανά κιλό). Η τιμή θα ήταν εξαιρετικά υψηλή!

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά τα εστιατόρια, που χρησιμοποιούν υλικά υψηλής ποιότητας, μπορεί ακόμη και να τα εισάγουν, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι μερίδες πρέπει να είναι μικρότερες για να παρέχουν μια προσιτή τελική τιμή του πιάτου.

Οι μικρότερες μερίδες είναι πιο κομψές.

© perkedell / Imgur, © hoptail / Imgur

Οι μικρότερες μερίδες θα είναι πιο εύκολο να διαμορφωθούν και πιθανότατα θα φαίνονται πιο κομψές για τον πελάτη που τις απολαμβάνει — πρώτα με τα μάτια και μετά με τον ουρανίσκο.

Μπορείτε να γευτείτε λίγο από όλα.

© Choukin / Reddit

Συνήθως, τα περισσότερα εστιατόρια σερβίρουν ένα γεύμα 3 πιάτων — με ένα ορεκτικό, το κυρίως πιάτο και ένα επιδόρπιο. Μερικές φορές, καταλήγουμε να παραγγέλνουμε μόνο το κυρίως πιάτο. Στα πολυτελή εστιατόρια, ένα γεύμα μπορεί να φτάσει έως και 12 διαφορετικά πιάτα!

Αυτά περιλαμβάνουν finger food, ορεκτικά, σούπα, σαλάτα, ψάρι, ένα πρώτο κυρίως πιάτο, ένα καθαριστικό ουρανίσκου, το δεύτερο κυρίως πιάτο, τυρί, επιδόρπιο και ένα ποτό/ζαχαροπλαστική. Φανταστείτε να τρώτε όλα αυτά αν τα σερβίρουν σε κανονικές μερίδες! Αυτός είναι ο λόγος που τα πολυτελή εστιατόρια μειώνουν την ποσότητα του φαγητού, ώστε να μπορείτε να γευτείτε λίγο από όλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 10 Κανόνες στο Εστιατόριο που Πολλοί Ξεχνούν να Ακολουθήσουν

Κάθε πιάτο είναι έργο τέχνης ενός σεφ.

© Saxonnielsen / Twitter

Υπάρχει ένα γαλλικό πιάτο που ονομάζεται Gargouillou, το οποίο αποτελείται από τουλάχιστον 16 διαφορετικά, χωριστά μαγειρεμένα, λαχανικά. Το πιάτο είναι διατεταγμένο ως έργο τέχνης και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει κάθε πελάτη που θα δει αυτόν τον καμβά σε ένα πιάτο.

Φανταστείτε να προσπαθείτε να τακτοποιήσετε όμορφα όλα αυτά τα μικροσκοπικά λαχανικά σε ένα ήδη γεμάτο πιάτο. Μάλλον δεν θα έμοιαζε τόσο αισθητικά ευχάριστο όσο αυτό στην εικόνα. Για αυτό, οι σεφ προτιμούν τις μικροσκοπικές μερίδες.

Κάθε μπουκιά θα σας μείνει αξέχαστη στη γεύση και δεν θα βαρεθείτε το φαγητό.

© dasarp / Imgur

Οι πρώτες μπουκιές που παίρνετε από ένα γεύμα έχουν την καλύτερη γεύση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γευστικοί σας κάλυκες θα γίνουν λιγότερο ευαισθητοποιημένοι καθώς τρώτε. Γνωρίζοντας αυτό, οι σεφ εστιάζουν στην ποιότητα των πιάτων και όχι στην ποσότητα. Σερβίροντας μικρότερες μερίδες, τείνουμε να μπορούμε να απολαμβάνουμε καλύτερα κάθε μπουκιά, αντί να βαριόμαστε τις μεγάλες ποσότητες ενός κανονικού γεύματος.

Δίνει την εντύπωση ενός αρίστης ποιότητας πιάτου.

© Pixabay.com

Το ρητό, «λιγότερο είναι περισσότερο» και «τα καλά πράγματα έρχονται σε μικρές συσκευασίες» ισχύει και για το φαγητό.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρόσβαση σε πολυτελή μέρη και φαγητό προκαλεί τα ίδια συναισθήματα, ειδικά όταν το πιάτο περιέχει μικρές ποσότητες συστατικών που είναι αρίστης ποιότητας.

Είναι ασυνήθιστο και ανεβάζει τις προσδοκίες μας.

© freepik.com, © freepik.com

Βλέποντας ένα πιάτο με τόσο μικρή ποσότητα φαγητού μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για αυτό. Αλλά το να είμαστε σε ένα δείπνο που έχει πολλά πιάτα φαγητού σίγουρα θα μας κάνει να μάθουμε τι μας επιφυλάσσει το επόμενο πιάτο. Η προσδοκία είναι τόσο ενδιαφέρουσα!

πηγή

Δείτε επίσης 5 Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Εστιατόρια στο Μενού τους για να Επηρεάσουν τις Αποφάσεις μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αξεσουάρ μπάνιου,συμβουλές για το μπάνιο,χρήσιμα,

12 Αξεσουάρ Μπάνιου που Μπορούν να σας Λύσουν Μικρά Αλλά Ενοχλητικά Προβλήματα

skin cycling,φροντίδα επιδερμίδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,TikTok,περιποίηση επιδερμίδας,

Το Skin Cycling Κυριαρχεί στο TikTok: Είναι η Εύκολη Ρουτίνα Φροντίδας Επιδερμίδας 4 Ημερών