in , , , ,

5 Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Εστιατόρια στο Μενού τους για να Επηρεάσουν τις Αποφάσεις μας

κόλπα εστιατορίων,συμβουλές για εστιατόρια,χρήσιμα,
κόλπα εστιατορίων,συμβουλές για εστιατόρια,χρήσιμα,

Κάθε φορά που παραγγέλνουμε φαγητό, χρησιμοποιούμε ένα μενού, οπότε αυτό γίνεται ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των εστιατορίων που επηρεάζει και κατευθύνει τις επιλογές μας. 8 Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Εστιατόρια για να σας Πεινάσουν Περισσότερο και να Κάνουν τα Φαγητά τους Γευστικότερα

Το βάρος του μενού επηρεάζει την αντίληψή μας.

© shutterstock.com, © shutterstock.com, © depositphotos.com

Η έρευνα λέει ότι η εντύπωσή σας για το φαγητό ξεκινά τη στιγμή που κρατάτε το μενού στα χέρια σας. Τα πιο βαριά μενού αφήνουν καλύτερη εντύπωση, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι η εξυπηρέτηση στο εστιατόριο θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Ενώ τα ελαφριά κάνουν τους ανθρώπους να αναρωτιούνται αν αυτό το μέρος είναι απλό και «οικονομικό». Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κρατήσετε ένα δερμάτινο μενού με καλό χαρτί, μην ξεγελιέστε, δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του φαγητού ή την εξυπηρέτηση.

Κάποια ονόματα πιάτων μπορεί να σας κάνουν να πεινάσετε.

© depositphotos.com

Το όνομα μπορεί να κάνει ένα συγκεκριμένο πιάτο έως και 23% πιο δημοφιλές. Η έρευνα έδειξε ότι τα συναρπαστικά ονόματα αύξησαν τον αριθμό των ανθρώπων που επέλεξαν συγκεκριμένο φαγητό. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο τα εστιατόρια χρησιμοποιούν ονόματα για να σας κάνουν να επιλέξετε συγκεκριμένο φαγητό είναι δίνοντάς τους νοσταλγικές ετικέτες όπως “χειροποίητο” ή ” της γιαγιάς ” που σας δίνει θετικά συναισθήματα.

Δείτε ακόμη 20 Προειδοποιητικά Σημάδια για να Αποφύγετε ένα Κακό Εστιατόριο

Η γραμματοσειρά επηρεάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το φαγητό.

© Natnael Biya / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Ανάλογα με τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται, το μενού μπορεί να μεταφέρει διαφορετικά μηνύματα. Οι επισκέπτες που διάβαζαν ένα μενού με πλάγια γραφή θεώρησαν ότι το εστιατόριο ήταν πιο πολυτελές με κορυφαίες υπηρεσίες. Ενώ οι απλές, ευανάγνωστες γραμματοσειρές μπορούν να συσχετιστούν με τη «φθηνότητα» και την «οικονομία».

Τα χρώματα μέσα στο μενού στέλνουν επίσης σήματα.

© pexels.com

Τα χρώματα που βλέπετε σε ένα μενού έχουν επίσης τεράστια επιρροή, καθώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται συναισθηματικά σε αυτά. Το κόκκινο και το μπλε είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα που χρησιμοποιούν τα εστιατόρια όταν θέλουν να ενεργοποιήσουν και να αυξήσουν την όρεξή σας. Αυτό που θα κάνουν είναι να αναδείξουν με χρώμα και με μεγαλύτερα γράμματα στα κύρια στοιχεία του μενού τους. Αυτά τα χρώματα τραβούν την προσοχή σας. Στα εστιατόρια με θαλασσινά, το μπλε είναι συνήθως το χρώμα που επιλέγεται για τα μενού, καθώς υποδηλώνει ότι το φαγητό που σερβίρεται προέρχεται κατευθείαν από τη θάλασσα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μερικές φωτογραφίες θα σας κάνουν να αγοράσετε περισσότερα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το παλιό ρητό που οι άνθρωποι τρώνε με τα μάτια τους δεν είναι πάντα αληθινό. Αν και τα οπτικά στοιχεία είναι σημαντικά, ένας ειδικός στο σχεδιασμό μενού λέει ότι οι πάρα πολλές φωτογραφίες μπορούν να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το εστιατόριο είναι χαμηλού επιπέδου. Οι δαπάνες μας αυξάνονται κατά 30% όταν βλέπουμε μόνο μία φωτογραφία ανά σελίδα. Συχνά, τα ακριβά εστιατόρια προτιμούν να αφήνουν την ποιότητα του φαγητού στη φαντασία του επισκέπτη.

Δείτε επίσης Υπάλληλοι Εστιατορίων Αποκαλύπτουν Ποια Φαγητά Δεν Παραγγέλνουν Ποτέ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 10

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οργάνωση ντουλάπας,συμβουλές οργάνωσης,χρήσιμα,

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ: Αυτό το Κόλπο για Κρεμασμένα Μακριά Ρούχα θα σας Λύσει τα Χέρια

ρουστίκ χειροποίητα στολίδια,DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια,DIY χριστουγεννιάτικες κατασκευές,Χριστούγεννα,γιορτές,

3 Ρουστίκ Χειροποίητα Στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο που θα φτιάξετε Μέσα σε 10 Λεπτά!