in ,

10 Κανόνες στο Εστιατόριο που Πολλοί Ξεχνούν να Ακολουθήσουν

κανόνες εστιατορίου,συμβουλές για το εστιατόριο,χρήσιμα,
10 Κανόνες στο Εστιατόριο που Πολλοί Ξεχνούν να Ακολουθήσουν

Υπήρχε μια εποχή που η έξοδος για φαγητό ήταν μια ειδική περίσταση, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έκαναν πολύ σπάνια. Σήμερα, δεν είναι πια έτσι. Ωστόσο, το να γνωρίζετε ορισμένους κανόνες στα εστιατόρια. είναι χρήσιμο, καθώς είναι ένας τρόπος να δείξετε ότι είστε ένα άτομο με καλή συμπεριφορά που σέβεται τους άλλους ανθρώπους. 20 Προειδοποιητικά Σημάδια για να Αποφύγετε ένα Κακό Εστιατόριο

Κάθεστε στο πρώτο τραπέζι που βλέπετε

10 Κανόνες στο Εστιατόριο που Πολλοί Ξεχνούν να Ακολουθήσουν

Είναι καλός τρόπος να κάνετε κράτηση ενός τραπέζιου εκ των προτέρων. Εάν πάτε σε ένα εστιατόριο απρογραμμάτιστα, θα πρέπει να ρωτήσετε εάν υπάρχουν ελεύθερα τραπέζια. Διαφορετικά, μπορεί να πάρετε τη θέση κάποιου άλλου και να χρειαστεί να φύγετε όταν έρθει το άτομο που έκανε κράτηση.

Παραγγέλνετε πολύ περισσότερο φαγητό από τον/την σύντροφό σας

Οι κανόνες εθιμοτυπίας μας λένε να παραγγείλουμε περίπου τόσα όσα παραγγέλνουν οι σύντροφοί μας. Είναι αγενές να τρώτε ακόμα όταν το άτομο με το οποίο είστε έχει τελειώσει ήδη.

Αρχίζετε να τρώτε πριν από τον/την σύντροφό σας

© Sam Lion / Pexels

Θα πρέπει να αρχίσετε να τρώτε μόνο όταν όλα τα άτομα στο τραπέζι ξεκινήσουν τα γεύματά τους. Είναι πολύ άβολο να τρώτε όταν όλοι οι άλλοι σας παρακολουθούν.

Τρίβετε το πρόσωπο και τα χέρια σας με την χαρτοπετσέτα σας

Να θυμάστε αυτό — οι υφασμάτινες πετσέτες πρέπει να τοποθετούνται στην αγκαλιά και οι χαρτοπετσέτες είναι για τα χέρια και το πρόσωπο. Εάν δεν υπάρχουν χαρτοπετσέτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υφασμάτινη, αλλά μόνο για τα χείλη και τα δάχτυλα.

Φυσικά, δεν μπορείτε να τρίψετε ολόκληρο το πρόσωπό σας ή να φτύσετε κουκούτσια ελιάς στη χαρτοπετσέτα. Δεν μπορείτε να την πετσέτα βάλετε το στο γιακά ή στη ζώνη σας. Αν πηγαίνετε στην τουαλέτα, βάλτε την υφασμάτινη χαρτοπετσέτα στο τραπέζι. Εάν τελειώσετε το φαγητό, βάλτε την υφασμάτινη πετσέτα στο τραπέζι, ακριβώς αριστερά από το πιάτο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δεν δίνετε φιλοδώρημα

Το αν θα αφήσετε ένα φιλοδώρημα ή όχι είναι δική σας επιλογή, αλλά είναι προτιμότερο να το κάνετε. Εάν είστε ικανοποιημένοι με το προσωπικό και θέλετε να το ευχαριστήσετε, πληρώστε ένα επιπλέον 10%-15%. Μπορείτε να πληρώσετε μετρητά ή να χρησιμοποιήσετε κάρτα. Ορισμένες χώρες περιλαμβάνουν το φιλοδώρημα στον λογαριασμό. Ωστόσο, σε ορισμένες ασιατικές χώρες, όπως η Κίνα ή η Ιαπωνία, είναι αγενές να αφήνουμε φιλοδωρήματα.

Δείτε ακόμη 18 Συμβουλές από Σεφ για να Αναγνωρίσετε ένα Κακό Εστιατόριο από Μακριά

Πετάτε βρώμικες χαρτοπετσέτες στο πιάτο

Οι χαρτοπετσέτες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των χεριών και του στόματος. Οι βρώμικες χαρτοπετσέτες πρέπει να διπλώνονται και να τοποθετούνται στο πλάι του πιάτου, αλλά ποτέ στο πιάτο, καθώς θεωρείται αγενές για το προσωπικό. Αν πέσει μια χαρτοπετσέτα στο πάτωμα, μην τη σηκώσετε μόνοι σας, αλλά ενημερώστε τον σερβιτόρο σας.

Παίρνετε την αλατιέρα ή άλλα αντικείμενα από άλλο τραπέζι

Εάν δεν έχετε πιπέρι, αλάτι ή άλλα πράγματα στο τραπέζι σας, αλλά τα βλέπετε σε ένα διπλανό τραπέζι, μην τα πάρετε μόνοι σας. Ζητήστε από τον σερβιτόρο να σας φέρει.

Βάζετε φαγητό στο πιάτο κάποιου άλλου

Φυσικά, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας μαχαιροπίρουνα για να πάρετε φαγητό από κοινόχρηστα πιάτα. Και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουτάλια άλλων ανθρώπων, αν θέλετε να τους βοηθήσετε να φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο πιάτο. Βάλτε το πιάτο δίπλα τους και αφήστε τους να πάρουν από αυτό όσο φαγητό θέλουν.

Σκύβοντας πάνω από το αναψυκτικό σας με ένα καλαμάκι

Σηκώστε το ποτήρι με το αναψυκτικό και μετακινήστε το στο στόμα σας αντί να σκύβετε πάνω από αυτό με ένα καλαμάκι.

Απομακρύνετε το πιάτο όταν τελειώσετε το φαγητό

Μόλις τελειώσετε το φαγητό, δεν είναι σωστό να απομακρύνετε το πιάτο. Επιπλέον, δεν πρέπει να απομακρυνθείτε από το τραπέζι μαζί με την καρέκλα σας, καθώς είναι αγενές.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Οκτώ καλοί τρόποι που πρέπει να έχεις στο εστιατόριο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.6 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτός είναι ο Λόγος που Πρέπει να Πίνετε ένα Ποτήρι Χλιαρό Νερό Κάθε Πρωί που Ξυπνάτε

Αυτός είναι ο Λόγος που Πρέπει να Πίνετε ένα Ποτήρι Χλιαρό Νερό Κάθε Πρωί που Ξυπνάτε

Ίσια Μαλλιά: Έτσι θα τα Ισιώσετε Μόνιμα με Φυσικό Τρόπο

Ίσια Μαλλιά: Έτσι θα τα Ισιώσετε Μόνιμα με Φυσικό Τρόπο