in , , , ,

Βάλε ΣΗΜΕΡΑ Το Γιασεμί Στο Υπνοδωμάτιο: Έτσι Θα Μειώσετε το Στρες και το Άγχος

Βάλε ΣΗΜΕΡΑ Το Γιασεμί Στο Υπνοδωμάτιο: Έτσι Θα Μειώσετε το Στρες και το Άγχος
Βάλε ΣΗΜΕΡΑ Το Γιασεμί Στο Υπνοδωμάτιο: Έτσι Θα Μειώσετε το Στρες και το Άγχος

Αντί για υπνωτικό χάπι ή βελτιωτικό διάθεσης, προτιμηστε τη μυρωδιά φρέσκου γιασεμιού που ηρεμεί τα νεύρα χωρίς καμία από τις παρενέργειες. 9 Πράγματα που Πρέπει να Κάνετε Όταν Έχετε Άγχος και Κούραση

Τοποθετήστε ένα Γιασεμί στο Υπνοδωμάτιό σας για να Μειώσετε το Στρες και το Άγχος

Γιασεμί στο Υπνοδωμάτιό σας για να Μειώσετε το Στρες και το Άγχος

Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι το να γεμίζουν τα κλουβιά των ποντικών με το άρωμα γιασεμιού ηρεμεί δραματικά τα ζώα, αναγκάζοντάς τα «να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα και να κάθονται ήσυχα σε μια γωνία».

Οι σαρώσεις εγκεφάλου αποκάλυψαν ότι η εισπνοή της μυρωδιάς του γιασεμιού ενισχύει τις επιδράσεις μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται GABA στα νευρικά κύτταρα, ανακουφίζοντας το άγχος και προάγοντας την ανάπαυση.

Δείτε ακόμη Εφίδρωση – Ταχυκαρδία – Άγχος: Τι Μπορεί να Συμβεί στον Εγκέφαλο και το Σώμα σας εάν Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Κινητό

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο Journal of Biological Chemistry.

Οι ερευνητές εξέτασαν εκατοντάδες αρώματα για να προσδιορίσουν την επίδρασή τους στους υποδοχείς GABA σε ανθρώπους και ποντίκια και διαπίστωσαν ότι το γιασεμί αύξησε το φαινόμενο GABA περισσότερο από πέντε φορές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η επίδρασή του ήταν τόσο ισχυρή όσο τα ηρεμιστικά, τα υπνωτικά χάπια και τα χαλαρωτικά που μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη, ζάλη, υπόταση, μυϊκή αδυναμία και εξασθενημένο συντονισμό.

“Ανακαλύψαμε μια νέα κατηγορία ρυθμιστή υποδοχέα GABA που μπορεί να χορηγηθεί μέσω του αναπνευστικού αέρα”, δήλωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ruhr Hanns Hatt.

Το γιασεμί θα μπορούσε να είναι ηρεμιστικό, υπνωτικό χάπι και να ανακουφίζει από το άγχος και την επιθετικότητα, είπε ο Hatt.

Το όνομα γιασεμί προέρχεται από το περσικό yasmin που σημαίνει «δώρο από τον Θεό», λόγω του έντονου αρώματος των λουλουδιών του.

Έχει διαφημιστεί εδώ και καιρό από τους αρωματοθεραπευτές ως μια φυσική θεραπεία για το στρες, το άγχος, την κατάθλιψη, την κούραση, τις κράμπες της περιόδου και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Λέγεται επίσης ότι δρα ως αφροδισιακό.

Εκτός από το άρωμά του, η διατήρηση των φυτών εσωτερικού χώρου γενικά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα οξυγόνου στο δωμάτιο και να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα.

Οι ερευνητές βρήκαν μια άμεση σχέση μεταξύ του στρες και των επιπέδων οξυγόνου και έδειξαν ότι τα υψηλά επίπεδα τοξινών του αέρα οδηγούν σε άγχος και στρες.

πηγή φωτογραφίας / φώτο

Δείτε επίσης Αντιμετώπιση του Άγχους Χωρίς Φάρμακα “παίζοντας” με το Σώμα σας: 8 Κόλπα για να Απαλλαγείτε από το Άγχος και τον Πόνο Εύκολα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μοντέρνα διακόσμηση μπροστινής βεράντας,ιδέες διακόσμησης βεράντας,διακόσμηση σπιτιού,διακόσμηση,

81 Ιδέες Μοντέρνας Διακόσμηση Μπροστινής Βεράντας

Μην Το Παρακάνεις: 7 Σημάδια ότι Πίνετε Υπερβολικά Πολύ Νερό

Μην Το Παρακάνεις: 7 Σημάδια ότι Πίνετε Υπερβολικά Πολύ Νερό