in , , , , , ,

Εφίδρωση – Ταχυκαρδία – Άγχος: Τι Μπορεί να Συμβεί στον Εγκέφαλο και το Σώμα σας εάν Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Κινητό

Εφίδρωση - Ταχυκαρδία - Άγχος: Τι Μπορεί να Συμβεί στον Εγκέφαλο και το Σώμα σας εάν Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Κινητό
Εφίδρωση - Ταχυκαρδία - Άγχος: Τι Μπορεί να Συμβεί στον Εγκέφαλο και το Σώμα σας εάν Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Κινητό

Αγγίζουμε τα κινητά τηλέφωνά μας κατά μέσο όρο 2.617 φορές την ημέρα. Μπορείτε να αρνηθείτε ή να παραδεχτείτε τον εθισμό, αλλά ο ρόλος που παίζει αυτή η συσκευή στη ζωή μας είναι τεράστιος. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να σκεφτούμε πώς θα ήταν αν μια μέρα ξυπνούσαμε χωρίς αυτό. Ίσως οι μέρες μας θα μπορούσαν να αλλάξουν προς το καλύτερο — ή ίσως όχι. Κλείσε το Smartphone: To Σώμα σου εκπέμπει SOS εάν Περνάς Πολύ Χρόνο στο Κινητό σου

Μπορεί να αισθάνεστε μια φοβία για τη μη χρήση του τηλεφώνου σας στην αρχή.

brightside

Τα άτομα με εθισμό στα κινητά τηλέφωνα μπορεί να αισθάνονται πιο κατάθλιψη και θυμό, σύμφωνα με μια μελέτη. Ωστόσο, θυμηθείτε όταν έχετε ξεχάσει το τηλέφωνό σας στο σπίτι όταν είστε ήδη έξω για δουλειά. Θα μπορούσατε να βιώσετε το αίσθημα του άγχους.

Αυτή η περίπτωση ονομάζεται νομοφοβία. Βασικά, είναι μια ψυχολογική κατάσταση όταν οι άνθρωποι φοβούνται να αποσπαστούν από το κινητό τους τηλέφωνο. Φαίνεται σαν να έχουν αποσπαστεί από όλο τον κόσμο.

brightside

Επίσης, μπορεί να αντιμετωπίσετε νομοφοβία όταν η συσκευή σας είναι απενεργοποιημένη. Τα συμπτώματα είναι:

  • Άγχος, φόβος, πανικός, μοναξιά
  • Αναπνευστικές αλλοιώσεις, τρόμος
  • Εφίδρωση
  • Αποπροσανατολισμός
  • Ταχυκαρδία

Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μπορείτε να απαλλαγείτε από τη νομοφοβία, αλλά συμβαίνει προοδευτικά.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε στερητικό σύνδρομο.

© Depositphotos.com

Τα συμπτώματα στέρησης συνδέονται με τον εθισμό. Όταν περιορίζεστε από κάτι στο οποίο βασίζεστε, μπορεί να αντιμετωπίσετε αλλαγές στη διάθεση και τη συμπεριφορά. Το ίδιο αποτέλεσμα συμβαίνει όταν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό τηλέφωνό σας, αλλά συμβαίνει μόνο στην αρχή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί ακόμη και να νιώσετε ναυτία και πονοκεφάλους. Μερικοί άνθρωποι ένιωσαν ακόμη και φανταστικά να δονείται ή να κουδουνίζει.

© Depositphotos.com

Η κατάσταση μπορεί να γίνει αφόρητη για τους ανθρώπους που παίζουν παιχνίδια στο τηλέφωνο. Αυξάνουν την ντοπαμίνη, έτσι νιώθετε ανταμοιβή και ενισχύεται η αυτοεκτίμησή σας. Όταν σας λείπει αυτό, μπορεί να κάνει τα συμπτώματα στέρησης πολύ έντονα.

Αρχίζετε να εκτιμάτε την απλότητα της σύγχρονης τεχνολογίας.

© Depositphotos.com

Όχι πολύ καιρό πριν, δεν είχαμε την ανέπαφη πληρωμή και παίρναμε όλες τις κάρτες μας μαζί μας. Τώρα το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τηλέφωνο και όχι ένα τεράστιο πορτοφόλι.

Είναι πολύ ωφέλιμο και κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Σε μια στιγμή που αποσυνδέεστε από το τηλέφωνό σας, μπορεί να αρχίσετε να αναλύετε τα πράγματα και να βλέπετε άνεση στα μικρά πράγματα.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε Κινητό στην Τουαλέτα

Αρχίζετε να νιώθετε ανακούφιση.

© lucidwaters / Depositphotos.com

Μετά την καταπολέμηση ενός εθισμού, υπάρχει μια ανταμοιβή. Η ανακούφιση σας κυριεύει. Ναι, μπορεί να νιώθετε απομόνωση για πρώτη φορά, αλλά μετά συνηθίζετε σε αυτές τις νέες συνθήκες.

Αρχίζετε να εστιάζετε σε πράγματα που είναι πραγματικά σημαντικά για εσάς και η ανάγνωση βιβλίων και εφημερίδων φέρνει μεγάλη ευχαρίστηση στη ζωή σας.

Αρχίζετε να κοιμάστε καλύτερα.

© Depositphotos.com

Ο εγκέφαλός μας είναι πολύ ευαίσθητος στο φως και το μπλε φως από τα κινητά καθυστερεί την παραγωγή μελατονίνης. Ως αποτέλεσμα, η έλλειψή της μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο. Όταν σταματήσετε το κινητό, ο ύπνος σας μπορεί να ομαλοποιηθεί.

Επίσης, παρατηρήθηκε ότι η μη χρήση κινητού στην κρεβατοκάμαρα αυξάνει την ευτυχία και την ποιότητα ζωής. Η διάθεσή σας βελτιώνεται και βλέπετε τον κόσμο με νέα χρώματα.

Το μυαλό σας είναι ελεύθερο να περιπλανηθεί ξανά.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο σύγχρονος κόσμος είναι ταραχώδης και περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες καθημερινά. Σταματάτε να αφήνετε το μυαλό σας να περιπλανάται.

Αρχίζετε να αισθάνεστε καλυτέρα όταν σκέφτεσαι κάτι ενώ στέκεσαι στην ουρά ή στο μετρό αντί να κοιτάτε ένα κινητό τηλέφωνο. Τώρα είστε πιο ανοιχτοί στην εξερεύνηση του εαυτού σας και των ανθρώπων γύρω σας.

Στο τέλος, μπορεί να αισθάνεστε χαρούμενοι που θα πάρετε πίσω το τηλέφωνό σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μερικοί άνθρωποι που υποβλήθηκαν στο πείραμα της ζωής χωρίς τηλέφωνο προτίμησαν να επιστρέψουν σε αυτό. Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε το κινητό σας, αλλά κάποιο επίπεδο αποτοξίνωσης μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να αποτοξινώσετε τον εγκέφαλό σας και να εκτιμήσετε τα πράγματα περισσότερο.

Δείτε επίσης 4 Σημαντικοί Λόγοι για να Αφήσετε το Κινητό σας Πριν Πάτε στο Κρεβάτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα καθαρισμού καναπέ,καθαρισμός καναπέ,συμβουλές καθαρισμού,κόλπα καθαρισμού TikTok,χρήσιμα,

Κάνε τον Καναπέ σου Γυαλί: Εύκολα Κόλπα Καθαρισμού Καναπέ από το TikTok!

εφίδρωση,ιδρώτας και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία,

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Σταματήσετε να Ιδρώνετε