in , , , ,

Κλείσε το Smartphone: To Σώμα σου εκπέμπει SOS εάν Περνάς Πολύ Χρόνο στο Κινητό σου

κινητό και υγεία,επιπτώσεις κινητού στο σώμα,συμβουλές υγείας,υγεία,
Τι Μπορεί να Συμβεί στο Σώμα σας εάν Περνάτε Πολύ Χρόνο στο Κινητό σας

Όλοι πρέπει να παραδεχτούμε ότι περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας μας στα τηλέφωνά μας. Καθώς ο κόσμος εξαρτάται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία, οι ζωές μας έχουν αρχίσει επίσης να περιστρέφονται γύρω από τα κινητά μας. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους τα κινητά τηλέφωνα έχουν κάνει τη ζωή μας σημαντικά πιο εύκολη, υπάρχουν πολλές αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο υπερβολικός χρόνος που περνάμε στο σώμα και το μυαλό μας. Τι θα Συμβεί εάν Χρησιμοποιείτε το Κινητό σας Ακριβώς πριν τον Ύπνο

Θα μπορούσατε να εμφανίσετε προβλήματα πέψης.

brightside

Ένα από τα πιο κοινά αποτελέσματα είναι τα προβλήματα πέψης. Σύμφωνα με μελέτες, η γαστρεντερική οδός και ο εγκέφαλός μας επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του «άξονα εγκεφάλου-εντέρου». Αυτός ο άξονας διευκολύνεται από τα κύτταρα του σώματός μας, γι’ αυτό κάθε φορά που βιώνουμε λιγότερη φυσική δραστηριότητα και παραμένουμε καθιστοί στα τηλέφωνά μας, επηρεάζεται αυτή η σύνδεση εγκεφάλου-εντέρου. Τα αποτελέσματα είναι κράμπες, δυσκοιλιότητα και κοιλιακό άλγος.

Μπορεί να κάνει τα δόντια σας λιγότερο υγιή.

© pincio / Shutterstock.com

Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουμε στα τηλέφωνά μας, τόσο λιγότερο υγιή γίνονται τα δόντια μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το να κολλάτε σε μια οθόνη τις περισσότερες φορές έχει ως αποτέλεσμα αλόγιστο τσιμπολόγημα ανθυγιεινών τροφών, όπως αναψυκτικά, σνακ με ζάχαρη και πατατάκια, που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη στοματική σας υγεία. Εξάλλου, αν τα χέρια μας δεν είναι απασχολημένα, αρχίζουμε υποσυνείδητα να τσιμπολογάμε και να καταστρέφουμε τα δόντια μας.

Η συναισθηματική σας κρίση μπορεί να αποδυναμωθεί.

© DimaBerlin / Shutterstock.com

Ο περισσότερος χρόνος που περνάμε με το κινητό μας, μας κάνει λιγότερο κοινωνικούς, καθώς δεν αλληλεπιδρούμε άμεσα με τους ανθρώπους και αυτή η απομόνωση από τους άλλους μπορεί επίσης να βλάψει τη συναισθηματική μας κρίση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα παιδιά που στερούνται τις πραγματικές αλληλεπιδράσεις και μπορούν να αναπτύξουν αντικοινωνικές τάσεις. Μια μεγάλη ανησυχία είναι πώς αυτό μπορεί να τα εκθέσει σε βίαια μέσα ενημέρωσης και να τα απευαισθητοποιήσει. Η συναισθηματική μας κρίση αλλάζει μόνιμα από τον περισσότερο χρόνο που αφιερώνουμε στο κινητό.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Κινητό Τηλέφωνο

Μπορεί να μειώσει την αυτοεκτίμησή σας.

brightside

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η αυτοεκτίμησή μας μπορεί να επηρεαστεί όταν περνάμε πολύ χρόνο στο διαδίκτυο. Η έλλειψη αλληλεπίδρασης με άλλους ανθρώπους μπορεί να μειώσει σημαντικά την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου. Και όταν ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ανησυχώντας για την παρουσία σας στο διαδίκτυο, μπορεί να ενσταλάξει το άγχος για την εικόνα του εαυτού σας. Για τα παιδιά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα εικόνας σώματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία.

© niceregionpics / Shutterstock.com

Όταν αφιερώνουμε τόσο πολύ χρόνο παρακολουθώντας τηλεόραση ή κάνοντας κύλιση στα τηλέφωνά μας, διατρέχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας. Όχι μόνο είναι πιο εύκολο να τρώμε ανθυγιεινά τρόφιμα αλλά πολλές διαφημίσεις για ανθυγιεινά τρόφιμα στο διαδίκτυο στοχεύουν ευάλωτα παιδιά. Πολλές μελέτες έχουν δείξει μια άμεση σχέση μεταξύ του περισσότερου χρόνου στην οθόνη του κινητού και της αυξημένης παχυσαρκίας. Τα παιδιά μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας, καθώς η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και τα περισσότερα σνακ μπορούν να επηρεάσουν την υγεία τους.

Μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στην πλάτη και στον αυχένα.

brightside

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να είναι ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα του υπερβολικού χρόνου στο κινητό, καθώς μένουμε καμπουριασμένοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έντονο πόνο στον αυχένα και την πλάτη από το συνεχές σκύψιμο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι όταν κοιτάζουμε προς τα κάτω, ασκείται αφύσικη πίεση στον λαιμό μας και η σπονδυλική μας στήλη βρίσκεται σε αφύσικη θέση. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τραυματισμό από στρες που ονομάζεται σύνδρομο text neck.

Δείτε επίσης Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε Κινητό στην Τουαλέτα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μην τα Τσιγκουνευτείτε: 12 Πράγματα που Είναι Καλύτερα να Μην Κάνετε Οικονομία

Μην τα Τσιγκουνευτείτε: 12 Πράγματα που Είναι Καλύτερα να Μην Κάνετε Οικονομία

μυστικά ομορφιάς από διάσημες,κόλπα ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

13 Κόλπα Ομορφιάς που Χρησιμοποιούν οι Διάσημες για να Λάμπουν σαν Αστέρια