Το Ξαναζεσταμένο Ρύζι Μπορεί να σας Αρρωστήσει αν ΔΕΝ Κάνετε Αυτό

Αν και το να ζεσταίνετε ξανά τα φαγητά όταν είστε πολύ απασχολημένοι για να μαγειρέψετε είναι μια μεγάλη ευκολία, το ξαναζεσταμένο ρύζι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι τρομακτικά κακό για την υγεία σας. Μην Το Παρακάνεις: 7 Σημάδια ότι Πίνετε Υπερβολικά Πολύ Νερό

Getty Images

Διότι, αν δεν το ξέρατε ήδη, μπορεί να πάθετε μια αρκετά σοβαρή περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης από την κατανάλωση ξαναζεσταμένου ρυζιού. Δεν είναι το ζέσταμα που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά ο τρόπος αποθήκευσης του ρυζιού μετά το μαγείρεμα την πρώτη φορά.

Το ωμό ρύζι περιέχει συχνά σπόρια (κύτταρα ικανά να αναπαραχθούν γρήγορα) του Bacillus cereus – ένα σκέλος βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση – που μπορεί να επιβιώσει όταν το ρύζι μαγειρεύεται.

Getty Images

Δείτε ακόμη Αγοράζεις Συσκευασμένες Σαλάτες; Ένα Παράσιτο Ευθύνεται για Στομαχικές Διαταραχές και Σοβαρή Διάρροια

Και αν το ρύζι αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου μετά το βράσιμο, τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν σε βακτήρια, τα οποία τελικά θα πολλαπλασιαστούν και μπορεί να παράγουν τοξίνες που προκαλούν εμετό ή διάρροια.

Related Post

Όσο περισσότερο αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου το μαγειρεμένο ρύζι, τόσο πιο πιθανό είναι τα βακτήρια να κάνουν το ρύζι μη ασφαλές για κατανάλωση – που σημαίνει ότι είναι ζωτικής σημασίας να αποθηκεύσετε το ρύζι σας με τον σωστό τρόπο γρήγορα, αν σκοπεύετε να το ξαναζεστάνετε αργότερα.

Getty Images

Λοιπόν, πώς αυξάνετε τις πιθανότητες να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση; Πρώτα, σερβίρετε το ρύζι μόλις μαγειρευτεί και κρυώστε το υπόλοιπο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ιδανικά εντός μιας ώρας. Μπορείτε στη συνέχεια να διατηρήσετε το ρύζι στο ψυγείο (αλλά όχι περισσότερο από μία ημέρα) πριν το ξαναζεστάνετε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρέπει επίσης να ελέγξετε ότι το ρύζι «αχνίζει» μέχρι το τέλος όταν το ξαναζεσταίνετε και ποτέ ΜΗΝ το ξαναζεστάνετε περισσότερες από μία φορές.

πηγή

Δείτε επίσης Τριγλυκερίδια Στο Θεό: Ποια Γνωστά Ροφήματα Τα Αυξάνουν και Απειλούν την Υγειά μας

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα