in , , , ,

7 Φορές που ΔΕΝ Χρειάζεται να Ακολουθείτε τις Οδηγίες Πλυσίματος Ρούχων στην Ετικέτα

ετικέτες ρούχων,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,χρήσιμα,
ετικέτες ρούχων,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,χρήσιμα,

Οι ετικέτες ρούχων διέπονται από ένα σύνολο περίπλοκων κανόνων σχετικά με την περιεκτικότητα σε ίνες, τη χώρα προέλευσης και τις οδηγίες φροντίδας. Αλλά εδώ είναι το μυστικό για την ασφαλή παραβίαση των οδηγιών φροντίδας: γνωρίζοντας ότι είναι μόνο μια προτεινόμενη μέθοδος καθαρισμού του ρούχου που δεν θα προκαλέσει βλάβη. Πόσο Καιρό Μπορείτε να Αφήσετε Βρεγμένα Ρούχα στο Πλυντήριο, Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Πολλές φορές, οι οδηγίες που επιλέγονται για να συμπεριληφθούν στην ετικέτα προέρχονται για λόγους μάρκετινγκ. Για παράδειγμα, ο κατασκευαστής μπορεί να πιστεύει ότι οι άνθρωποι προτιμούν να καθαρίζουν ένα ρούχο με στεγνό καθάρισμα, οπότε βάζουν “Στεγνό καθάρισμα” στην ετικέτα. Αλλά αυτό σημαίνει απλώς ότι το ρούχο μπορεί να καθαριστεί χωρίς βλάβη, όχι ότι πρέπει να καθαριστεί στεγνό.

Ωστόσο, για να παραβιάσετε τις οδηγίες φροντίδας από τις ετικέτες ρούχων, πρέπει να γνωρίζετε πότε δεν πρέπει να τις παραβιάζετε. Εάν η ετικέτα του πλυντηρίου σας περιλαμβάνει έντονες λέξεις όπως «δεν», «μόνο» ή «πάντα», η παράβλεψη των οδηγιών μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες συνέπειες. Για οποιαδήποτε προειδοποίηση στην ετικέτα, [ο κατασκευαστής] πρέπει να έχει στοιχεία ότι η διαδικασία για την οποία έχει προειδοποιηθεί θα καταστρέψει το ρούχο.”

Έχοντας υπόψη αυτές τις προειδοποιήσεις, ορίστε πότε μπορείτε να παραβιάσετε τις οδηγίες:

Όταν θέλετε το πλυντήριό σας να πλύνει στο χέρι για εσάς

Όταν μια ετικέτα λέει “πλύσιμο στο χέρι”, συνήθως είναι εντάξει να το πλύνετε στο πλυντήριο με τον ήπιο κύκλο.

Δείτε ακόμη Ο Απόλυτο Οδηγός για το Πλύσιμο Ρούχων στο Πλυντήριο

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Όταν δεν θέλετε να κάνετε στεγνό καθάρισμα και δεν χρειάζεται

Εάν υπάρχει ένα “μόνο” ή ένα σύμβολο που είναι απλώς ένας κενός κύκλος, αυτό σημαίνει ότι το ρούχο σας πιθανότατα θα καταστραφεί αν το πλύνετε. Αλλά αν μια ετικέτα λέει “στεγνό καθάρισμα”, θα μπορούσατε να το πλύνετε καλά στο χέρι ή να το πλύνετε σε έναν απαλό κύκλο και να το κρεμάσετε για να στεγνώσει.

Όταν είστε σίγουροι ότι ένα ρούχο έχει ανεξίτηλο χρώμα

Το “πλύσιμο χωριστά σε κρύο νερό” μπορεί να αγνοηθεί όταν βεβαιωθείτε ότι το ρούχο σας δεν θα ξεβάψει. Μπορείτε να δοκιμάσετε περνώντας ένα βρεγμένο βαμβάκι πάνω του και να δείτε αν υπάρχει βαφή πάνω του.

Όταν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί

Εάν μια ετικέτα προσδιορίζει μια θερμοκρασία πλύσης, είναι πάντα εντάξει να πλένετε το ρούχο σε πιο δροσερό νερό. Μπορεί να μην είναι τόσο καθαρό, αλλά θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του ρούχου σας. Επιπλέον, μπορείτε πάντα να πλένετε στο χέρι ένα ρούχο που είναι εντάξει στο πλυντήριο κ.λπ.

Όταν δεν μπορείτε να στεγνώσετε το ρούχο οριζόντια

Τα ρούχα με ετικέτα “οριζόντιο στέγνωμα” μπορούν συνήθως να κρεμαστούν με ασφάλεια για να στεγνώσουν, εάν το κάνετε με προσοχή ή εάν θέλετε να τεντώσετε λίγο το ρούχο. Προσέξτε για σημάδια από την κρεμάστρα.

Εάν ένα φορτίο είναι πολύ βρώμικο

Είναι πιθανώς εντάξει να πλένετε ένα ρούχο σε θερμοκρασία νερού υψηλότερη από αυτή που συνιστάται, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε υπολογίσει την πιθανή συρρίκνωση που θα μπορούσε να συμβεί με πλεκτά ή χαλαρές πλέξεις. Τεχνικά επιλέγετε την καθαριότητα αντί για τη διατήρηση του χρώματος ή τη μακροζωία ενός ρούχου, αλλά, περιστασιακά, αυτό είναι καλό.

Όταν δεν ανησυχείτε πολύ

Η ευκολία μπορεί να είναι πιο σημαντική για εσάς από το να βεβαιωθείτε ότι ένα πουκάμισο των 10 ευρώ δεν είναι χνουδιάζει ή ότι τα νεγκλιζέ σας παραμένουν αστραφτερά λευκά.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γιατί Πρέπει να Βάζετε Μαύρο Πιπέρι στο Πλυντήριο Ρούχων

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ξαναζεσταμένο ρύζι,τροφική δηλητηρίαση,συμβουλές υγείας,υγεία,διατροφή,συμβουλές διατροφής,

Το Ξαναζεσταμένο Ρύζι Μπορεί να σας Αρρωστήσει αν ΔΕΝ Κάνετε Αυτό

ανισορροπία ηλεκτρολυτών,έλλειψη ηλεκτρολυτών,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία,

Τα 6 Σημάδια Ανισορροπίας Ηλεκτρολυτών που Πρέπει να Προσέξετε