in , , , , ,

Ο Απόλυτο Οδηγός για το Πλύσιμο Ρούχων στο Πλυντήριο

Ο Απόλυτο Οδηγός για το Πλύσιμο Ρούχων στο Πλυντήριο
Ο Απόλυτο Οδηγός για το Πλύσιμο Ρούχων στο Πλυντήριο

Ακόμα κι αν πλένετε ρούχα για δεκαετίες, υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που δεν φαίνεται να έχουν ποτέ σαφείς απαντήσεις. Οπλισμένοι με τις κατάλληλες γνώσεις, μπορείτε να διατηρήσετε τα ρούχα σας, να μειώσετε το χρόνο λειτουργία του πλυντηρίου ακόμη και να συμβάλετε στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα Κόλπα Για Να Εξαφανίσετε τους Λεκέδες από Καρπούζι στα Ρούχα Χωρίς Να Αγχωθείτε Ότι Καταστράφηκε Το Ρούχο

Yulia Reznikov/Moment/GettyImages

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία νερού για το πλύσιμο των ρούχων;

Το πιο ζεστό δεν είναι πάντα καλύτερο! Αν και μπορεί να φαίνεται ότι το πλύσιμο των ρούχων σας σε πιο ζεστό νερό θα τα κάνει πιο καθαρά, αυτό στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει, ανεξάρτητα από το ύφασμα ή το χρώμα. Τα περισσότερα απορρυπαντικά ρούχων αυτές τις μέρες είναι αρκετά αποτελεσματικά για πλύσιμο στους 20°C. Και πολλές φορές, όταν πλένετε τα ρούχα σας, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο βρώμικα. Έτσι, εκτός εάν τα ρούχα έχουν γεμίσει λάσπη ή είναι πολύ λερωμένα, ένα κρύο πλύσιμο είναι πραγματικά αρκετό.

Aleksandr Zubkov/Moment/GettyImages

Το πλύσιμο των ρούχων σε κρύο νερό βοηθά επίσης στην εξοικονόμηση ενέργειας που δαπανάται για την άσκοπη θέρμανσή του, καθιστώντας το μια πιο βιώσιμη επιλογή που εξοικονομεί χρήματα. Επιπλέον μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής ειδικά των ρούχων που κατασκευάζονται από συνθετικές ίνες όπως ο πολυεστέρας και το σπάντεξ.

Πόσο σημαντικός είναι ο διαχωρισμός των χρωμάτων των ρούχων;

Melissa Ross/Moment/GettyImages

Αξίζει να διαχωρίσετε τα ρούχα σε ανοιχτόχρωμα, σκούρα και λευκά για να διατηρήσετε την εμφάνισή τους. Ομαδοποιήστε τα ρούχα σε θερμά και ψυχρά χρώματα, έτσι ώστε τυχόν υπερβολική βαφή που ξεπλένεται κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης να μην βάψει άλλα ρούχα. Εδώ είναι ένας χρήσιμος οδηγός για θερμά και ψυχρά χρώματα:

Ζεστά χρώματα: Αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του κίτρινου.

Ψυχρά χρώματα: Αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και του μωβ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επιπλέον χρησιμοποιήστε μια χρωμοπαγίδα για να απορροφήσει βαφές ρούχων, ελαχιστοποιώντας τη θαμπάδα στα λευκά ρούχα και εμποδίζοντας τα ρούχα με πολλά χρώματα να χάσουν τη ζωντάνια τους.

Πόσο απορρυπαντικό ρούχων χρειάζεστε πραγματικά;

Krit of Studio OMG/Moment/GettyImages

Εάν είστε λάτρης του καθαρού αρώματος που αφήνουν πολλά απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων στα ρούχα, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε περισσότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα. Περισσότερο απορρυπαντικό θα πρέπει να σημαίνει ενισχυμένα αρώματα, σωστά; Όχι ακριβώς. Η υπερβολική ποσότητα μπορεί πραγματικά να φράξει τις ίνες στα ρούχα σας, κάτι που προσελκύει βακτήρια και σκόνη και τα κάνει να μυρίζουν χειρότερα».

Λοιπόν, πόσο απορρυπαντικό πρέπει να χρησιμοποιείτε πραγματικά; Λοιπόν, ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του φορτίου των ρούχων. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να ακολουθείτε απλώς τις οδηγίες στη συσκευασία του απορρυπαντικού.

Είναι πραγματικά απαραίτητα τα φύλλα στεγνωτηρίου;

Aleksandr Zubkov/Moment/GettyImages

Ναί! Τα φύλλα στεγνωτηρίου ενισχύουν τη δουλειά του απορρυπαντικού και του μαλακτικού υφασμάτων μεγεθύνοντας τα φρέσκα αρώματα, μειώνοντας το τσαλάκωμα και το στατικό, συλλέγοντας χνούδια και διασφαλίζοντας ότι τα ρούχα είναι φρέσκα.

Δείτε ακόμη Χλωρίνη Επάνω Στα Ρούχα: Μην Πανικοβάλλεστε – Πως θα Σώσετε τα Ρούχα σας Με 2 Υλικά από Την Κουζίνα

Όταν τα ρούχα λένε «ευαίσθητα», τι σημαίνει αυτό;

dvoevnore . / 500px/500Px Plus/GettyImages

Σημαίνει απλώς ότι το εν λόγω ρούχο απαιτεί επιπλέον φροντίδα. Για παράδειγμα, τα ρούχα από μετάξι ή μαλλί θεωρούνται συνήθως ευαίσθητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προσέξτε ιδιαίτερα να τα πλένετε σε χαμηλές θερμοκρασίες και αργούς κύκλους στυψίματος. Όσο πιο γρήγορος είναι ο κύκλος περιστροφής, τόσο περισσότερο οι ίνες θα τρίβονται μεταξύ τους και θα τις κάνει να σχιστούν.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να λευκάνετε τα λευκά;

NYS444/iStock/GettyImages

Η πρώτη σας σκέψη είναι η χλωρίνη, σωστά; Όχι όμως. Η χλωρίνη είναι μια εξαιρετικά σκληρή χημική ουσία, η οποία μπορεί εύκολα να καταστρέψει τα υφάσματα και να τα κάνει να φθείρονται πιο γρήγορα. Αντίθετα, η χρήση ενισχυτικής σκόνης πλύσης είναι προσιτή, λιγότερο σκληρή και θα κάνει τα λευκά όμορφα και λαμπερά.

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες που έχουν παραμείνει;

Catherine Falls Commercial/Moment/GettyImages

Ένας λεκές που παραμένει σημαίνει ότι έχει ουσιαστικά ψηθεί στο ύφασμα και το καλύτερο που μπορείτε να κάνετέ είναι να μουλιάσετε το ρούχο σε πλαστική λεκάνη ή νεροχύτη μαζί με ενισχυτική σκόνη πλύσης πριν το βάλετε στο πλυντήριο.

Πώς να αφαιρέσετε τις άσχημες οσμές από ρούχα ή άλλα είδη πλυντηρίου;

Iryna Veklich/Moment/GettyImages

Εάν τα κάνετε όλα σωστά και τα ρούχα σας εξακολουθούν να μυρίζουν μούχλα μετά το πλύσιμο, ο ένοχος μπορεί να είναι ένα βρώμικο πλυντήριο. Ακολουθούν οι τρεις απλές συμβουλές για την αποφυγή ενός δύσοσμου πλυντηρίου:

Αφαιρείτε και καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο του πλυντηρίου σας.
Βεβαιωθείτε ότι η ελαστική τσιμούχα γύρω από την πόρτα του πλυντηρίου καθαρίζεται και σκουπίζεται τακτικά, καθώς μπορεί να συλλέξει υγρασία που οδηγεί σε μούχλα. Φροντίστε να αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν λευκαντικό, καθώς θα σπάσουν την ελαστική τσιμούχα.
Αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για να επιτρέψετε στον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στον κάδο, αποτρέποντας τη μούχλα και άλλες άσχημες μυρωδιές.

Με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε τα χημικά προϊόντα πλυντηρίου;

Sanga Park/iStock/GettyImages

Αν σας ενδιαφέρουν τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα πλυντηρίου, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε το μαλακτικό υφασμάτων με λευκό ξύδι με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Απλώς ρίξτε το μείγμα στη θήκη που θα βάζατε το μαλακτικό και λειτουργήστε το πλυντήριό σας ως συνήθως. Το λευκό ξύδι έχει ένα πρόσθετο όφελος καθώς διατηρεί τα χρώματα και τα λευκά όμορφα και φωτεινά.

Δείτε επίσης Ξέμεινες από Απορρυπαντικό Πλυντηρίου Ρούχων; Αυτό Μπορείς Να Κάνεις

πηγή /φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το Απόλυτο και Απλό Κόλπο: Πώς να Καθαρίσετε Γυάλινα Μπουκάλια και Βάζα με Ρύζι

Το Απόλυτο και Απλό Κόλπο: Πώς να Καθαρίσετε Γυάλινα Μπουκάλια και Βάζα με Ρύζι

Φυτά που διώχνουν τα κουνούπια: Τα αντικουνουπικά της φύσης - 10 φυτά για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας, που διώχνουν τα κουνούπια το καλοκαίρι

Φυτά που διώχνουν τα κουνούπια: Τα αντικουνουπικά της φύσης – 10 φυτά για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας, που διώχνουν τα κουνούπια το καλοκαίρι