Το Ενεργειακό Ρόφημα Prime Περιέχει μια Δυνητικά Επικίνδυνη Ποσότητα Καφεΐνης. Οι Ειδικοί Εξηγούν Γιατί Είναι Ιδιαίτερα Κακό για τα Παιδιά.

Το ενεργειακό ρόφημα Prime έχει περισσότερη καφεΐνη από τον καφέ. Παρά τις προειδοποιήσεις ότι είναι μόνο για ενήλικες, είναι δημοφιλή σε παιδιά και εφήβους. Οι ειδικοί λένε ότι η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να είναι επικίνδυνη και οι νέοι βρίσκονται σε κίνδυνο. Χρειάζεται Στα Παιδιά Να Δίνουμε Βιταμίνες; Τα Γνωστά Καθημερινά Ζελεδάκια, Το Μουρουνέλαιο ή Τα Σιρόπια;

AP Photo/Bebeto Matthews

Ενώ η καφεΐνη είναι ασφαλής για τους ενήλικες να καταναλώνουν με μέτρο, η υπερβολική ποσότητα της μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας που κυμαίνονται από ήπια (τρέμουλο, άγχος) έως σοβαρά (ταχύς καρδιακός ρυθμός, αφυδάτωση, ακόμη και θάνατος σε ακραίες περιπτώσεις).

Και τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις επιπτώσεις της καφεΐνης, με τις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές να υποδηλώνουν ότι δεν υπάρχει ασφαλής ποσότητα καφεΐνης για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ενώ ο ιστότοπος Prime προσδιορίζει ότι το ενεργειακό ρόφημα προορίζεται για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, η μάρκα έχει γίνει σύμβολο στάτους στα σχολεία..

Η υψηλή ζήτηση και η υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη του ενεργειακού ροφήματος Prime ωθεί τώρα τους ειδικούς να εγείρουν ανησυχίες για πιθανά ζητήματα υγείας που σχετίζονται με την υπερβολική ποσότητα καφεΐνης.

Δείτε ακόμη Περισσότερο Αρσενικό και Υδράργυρος Στα Τρόφιμα Χωρίς Γλουτένη

Μόλις μισό κουτάκι Prime την ημέρα υπερβαίνει το όριο για τους εφήβους

Τα ενεργειακά ροφήματα Prime ενεργειακά ποτά περιέχουν περίπου 200 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης ανά κουτί 340 ml, στο ίδιο επίπεδο με άλλες δημοφιλείς μάρκες ενεργειακών ποτών. Ωστόσο, όλα αυτά περιέχουν σημαντικά περισσότερη καφεΐνη από άλλες πηγές όπως ο καφές ή το τσάι.

Το Prime είναι τόση διεγερτικό όσο δυόμισι κουτάκια Red Bull, έξι κουτιά κόκα κόλα ή τρία σφηνάκια εσπρέσο και σχεδόν διπλάσια καφεΐνη από ένα τυπικό φλιτζάνι καφέ.

Related Post

Αυτή η ποσότητα καφεΐνης είναι διπλάσια από το όριο των 100 χιλιοστόγραμμα την ημέρα που συνιστάται για τους εφήβους.

Ένα κουτί την ημέρα αντιστοιχεί συνολικά στο μισό από το ημερήσιο όριο καφεΐνης που συνιστά η FDA για υγιείς ενήλικες, των 400 χιλιοστόγραμμων. Περισσότερο από αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, πεπτικά προβλήματα, αϋπνία, άγχος, ευερεθιστότητα, τρέμουλο και αυξημένο καρδιακό ρυθμό.

Και σε ακραίες περιπτώσεις, η κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων ενεργειακού ροφήματος – περισσότερα από 1.200 χιλιοστόγραμμα την ημέρα – μπορεί να προκαλέσει υπερβολική δόση καφεΐνης που μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις και ακόμη και θάνατο.

Οι επικίνδυνες υπερδοσολογίες συνδέονται συνήθως με την κονιοποιημένη μορφή της καφεΐνης, η οποία είναι τόσο πολύ συμπυκνωμένη που ακόμη και μικρές ποσότητες μπορούν γρήγορα να γίνουν τοξικές.

Ωστόσο, η μεγάλη κατανάλωση ενεργειακών ροφημάτων έχει επίσης μεγάλους κινδύνους με την πάροδο του χρόνου, με αναφερόμενες περιπτώσεις νοσηλείας, ανεπάρκειας οργάνων και καρδιακών προβλημάτων μεταξύ των ανθρώπων που έπιναν πολλά κουτάκια την ημέρα.

Η καφεΐνη μπορεί επίσης να παραμείνει στο σώμα σας και να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να καθαριστεί πλήρως, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση παρενεργειών με την πάροδο του χρόνου εάν πίνετε ενεργειακά ροφήματα με καφεΐνη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

πηγή

Δείτε επίσης Τι Παθαίνεις Αν Καταπιείς Τσίχλα: Πόσες Πρέπει Να Τρως Ημερησίως Και Από Ποια Ηλικία Επιτρέπεται στα Παιδιά

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα