in , , , ,

Η Καλύτερη και Αποτελεσματική Ρουτίνα Φροντίδα Επιδερμίδας Σύμφωνα με τους Δερματολόγους

ρουτίνα φροντίδα επιδερμίδας,φροντίδα επιδερμίδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,
ρουτίνα φροντίδα επιδερμίδας,φροντίδα επιδερμίδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Η εφαρμογή μιας ρουτίνας φροντίδας του δέρματος μπορεί να κυμαίνεται από το να νιώθετε σαν μια βαριά νυχτερινή αγγαρεία έως μια απίστευτα κουραστική εργασία όταν συνεχίζετε να ακούτε για θεραπείες ομορφιάς «12 βημάτων». Επιπλέον, η αγορά μιας ποικιλίας τυχαίων προϊόντων που είδατε στο διαδίκτυο (για να τα χρησιμοποιήσετε μόνο μία φορά) γίνεται δαπανηρή. Δεν χρειάζεται να εφαρμοζετε στρώσεις κρέμες κάθε βράδυ ή να ξοδεύετε για τα πιο ακριβά καθαριστικά για να φροντίζετε εκπληκτικά το δέρμα σας. Οι δερματολόγοι συνιστούν ότι πραγματικά χρειάζεστε μόνο 3-5 προϊόντα για την πιο αποτελεσματική ρουτίνα φροντίδα επιδερμίδας. Η Θαυματουργή Πούδρα Παντζαριών για Άψογη Επιδερμίδα

Το μόνο που χρειάζεστε κυρίως είναι πέντε ποιοτικά καλλυντικά:

  • Καθαριστικό γαλάκτωμα
  • Ενυδατική κρέμα
  • Αντηλιακό (όλο το χρόνο)
  • Ένα προϊόν βιταμίνης C
  • Καλλυντικό με ρετινόλη

Πρωί:

LAW Ho Ming/Getty Images

Καθαρίστε το πρόσωπό σας

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι σημαντικός για την απομάκρυνση τυχόν λιπαρών, ιδρώτα, βρωμιάς και προϊόντων περιποίησης δέρματος που συσσωρεύονται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Χρησιμοποιήσετε ένα απαλό καθαριστικό που δεν φράζει τους πόρους, περιέχει υαλουρονικό οξύ (ένα ενυδατικό συστατικό) και αφαιρεί το μακιγιάζ.

Εφαρμόστε ένα προϊόν βιταμίνης C στο πρόσωπό σας

Η βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, φωτίζει την επιδερμίδα και εξαφανίζει τα μαύρα στίγματα και τις λεπτές γραμμές.

Εάν νιώθετε ερεθισμό από τη χρήση του εφαρμόστε το κάθε δεύτερη μέρα για να αποκτήσετε ανοχή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ελέγξτε επίσης τον τύπο της βιταμίνης C: υδατοδιαλυτή ή λιποδιαλυτή. Όσοι έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα μπορούν συχνά να τα καταφέρουν καλά με τη λιποδιαλυτή βιταμίνη C, επίσης γνωστή ως ασκορβικό τετραεξυλδεκυλεστέρα.

Εφαρμόστε ενυδατικό αντηλιακό με SPF 30+

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες των υπεριωδών ακτίνων όπως ο καρκίνος του δέρματος και η πρόωρη γήρανση.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30 με φυσικά συστατικά που μπλοκάρουν, όπως οξείδιο του σιδήρου, οξείδιο ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου.

Δείτε ακόμη 10 Μυστικά για Νεανική Επιδερμίδα που Χρησιμοποιούν οι Ινδές για Αιώνες

Νύχτα:

South_agency/Getty Images

Καθαρίστε το πρόσωπό σας και αφαιρέστε τυχόν μακιγιάζ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο καθαριστικό που χρησιμοποιείτε το πρωί. Και αν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε τη μάσκαρα, επιλέξτε καθαριστικά balm και μικκυλιακό νερό για πιο βαρύ μακιγιάζ.

Εφαρμόστε ένα ρετινοειδές με συνταγή ή μη συνταγογραφούμενο

Για να έχετε τα πλήρη αποτελέσματα της ρετινόλης, μιας άλλης ουσίας που δημιουργεί κολλαγόνο, θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο που μπορεί να συνταγογραφήσει μια ισχυρότερη φόρμουλα για τον τύπο του δέρματός σας.

Ωστόσο, μπορείτε να ξεκινήσετε με μια ρετινόλη χωρίς συνταγή και στη συνέχεια να αναπτύξετε μια ανοχή σε ένα ισχυρότερο, συνταγογραφούμενο ρετινοειδές, καθώς η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξεφλούδισμα κατά τις πρώτες χρήσεις. Προτείνετε επίσης η χρήση ρετινόλης κάθε δεύτερη ή δύο μέρες στην αρχή για να βοηθήσετε το δέρμα σας να εγκλιματιστεί.

Εφαρμόστε την μετά τον καθαρισμό, γιατί είναι καλύτερο να εφαρμόζετε τα προϊόντα ομορφιάς από το λεπτότερο στο πιο παχύ για να απορροφήσουν από το δέρμα πιο εύκολα.

Αλλά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, εφαρμόστε τη ρετινόλη μετά την ενυδατική κρέμα για να αποσβεσθεί ο ερεθισμός. Μια υψηλής ποιότητας ρετινόλη θα πρέπει να μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα εάν εφαρμοστεί μετά την ενυδατική κρέμα και ότι «το δέρμα σχεδόν όλων μπορεί να είναι συμβατό με ένα ρετινοειδή εάν συσσωρεύεται αργά έτσι.

Τελειώστε με μια ενυδατική κρέμα

Η ενυδάτωση είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της υγείας του δερματικού φραγμού. Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά, μη φρακτική λοσιόν για λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα.

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αλλεργίες ή ατοπική δερματίτιδα

Artem Varnitsin / EyeEm/Getty Images

Για όσες έχουν ευαίσθητες δερματικές παθήσεις, εστιάστε αποκλειστικά στον καθαρισμό, την ενυδάτωση και την εφαρμογή αντηλιακού. Μετά εφαρμοστε βιταμίνη C και ρετινόλη κάθε δεύτερη ή περισσότερες ημέρες – μια διαδικασία που είναι επίσης γνωστή ως skin cycling.

πηγή

Δείτε επίσης Μυστικά περιποίησης για αψεγάδιαστη και απαλή επιδερμίδα για γυναίκες άνω των 40 ετών

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

βέρες,προέλευση βερών,εμφάνιση βερών,περίεργα,χρήσιμα,γάμος,

Γιατί οι Άνθρωποι Φοράνε τις Βέρες Διαφορετικά στον Κόσμο

Νύχια Μάρτιος 2023: Αυτές οι 10 Καυτές Τάσεις Μανικιούρ που θα Κυριαρχήσουν το 2023

Νύχια Μάρτιος 2023: Αυτές οι 10 Καυτές Τάσεις Μανικιούρ που θα Κυριαρχήσουν το 2023