in , , ,

10 Μυστικά για Νεανική Επιδερμίδα που Χρησιμοποιούν οι Ινδές για Αιώνες

μυστικά για νεανική επιδερμίδα,συμβουλές για νεανική επιδερμίδα,φροντίδα επιδερμίδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
10 Μυστικά για Νεανική Επιδερμίδα που Χρησιμοποιούν οι Ινδές για Αιώνες

Στην Ινδία, υπάρχουν περισσότερες από 19.500 μητρικές γλώσσες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε συστατικό στην κουζίνα έχει πολλά ονόματα. Τα συστατικά που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι για να μαγειρεύουμε, οι Ινδές τα χρησιμοποιούν επίσης για να δείχνουν αγέραστες. DIY Καθαριστικό Προσώπου για Λιπαρή Επιδερμίδα

Για πιο λαμπερή λάμψη, δοκιμάστε λίγο κουρκουμά.

© pixabay.com, © aishwaryaraibachchan_arb / Instagram

Η Aishwarya Rai Bachchan, Μις Κόσμος 1994, φαίνεται εκπληκτική στα 47 της. Το μυστικό για το λαμπερό δέρμα της είναι η τακτική εφαρμογή μιας πάστας από αλεύρι ρεβιθιού, κρέμα γάλακτος και μια πρέζα κουρκουμά.

Μελέτες έχουν συνδέσει τη δραστική ένωση του κουρκουμά, την κουρκουμίνη, με πολλά οφέλη για το δέρμα. Η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία και την ανάπτυξη κολλαγόνου. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που εμποδίζουν επίσης τη γήρανση. Απλώς θυμηθείτε ότι όταν πρόκειται για κουρκουμά, μην χρησιμοποιείτε πολύ, καθώς μπορεί να αφήσει στο δέρμα σας μια κίτρινη ωχρότητα.

Το μέλι θεραπεύει το δέρμα και απομακρύνει τη θαμπάδα.

© padmalakshmi / Instagram, © EndersGame_Reviewer / Reddit

Η Padma Lakshmi είναι 50 ετών. Σύμφωνα με το μοντέλο, συγγραφέα και παρουσιάστρια μαγειρικής, το μυστικό για το άψογο δέρμα της είναι το μέλι. Το εφαρμόζει σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Στη συνέχεια, συνιστά να το βάζετε στο δέρμα σαν να παίζετε πιάνο και να το ξεπλύνετε.

Το μέλι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες του δέρματος και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ακμής και της φλεγμονής. Μπορεί επίσης να επιταχύνει την επούλωση και την επιδιόρθωση των κυττάρων. Επίσης, αφαιρεί τη θαμπάδα από το κουρασμένο δέρμα, ανανεώνοντας το.

Η σκόνη σανταλόξυλου μπορεί να σταματήσει τη γήρανση.

© ToastieJam / Imgur, © kareenakapoorkhan / Instagram

Η Καρίνα Καπούρ Χαν είναι μια γνωστή Ινδή ηθοποιός. Στα 40 της, έχει το δέρμα πολύ νεότερης. Είναι επίσης λάτρης της σπιτικής περιποίησης δέρματος. Η αγαπημένη της DIY μάσκα είναι δύο κουταλιές σκόνη σανταλόξυλου, δύο σταγόνες λάδι βιταμίνης Ε και μια πρέζα κουρκουμά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σε περίπτωση που θέλετε περισσότερη ενυδάτωση, μπορείτε να αναμίξετε τη σκόνη σανταλόξυλου με μέλι. Αν όμως χρειάζεστε μάσκα για λιπαρό δέρμα, ανακατέψτε τη σκόνη σανταλόξυλου με ροδόνερο και μια πρέζα κουρκουμά. Εφαρμόστε οποιαδήποτε από αυτές τις μάσκες, περιμένετε να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Το σανδαλόξυλο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Είναι αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό. Μπορεί να μειώσει τη χρώση, τα σημάδια από τον ήλιο, τις κηλίδες γήρανσης και να διατηρήσει το δέρμα λαμπερό. Επιπλέον, μυρίζει υπέροχα.

Το λάδι καρύδας είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα.

© freidapinto / Instagram, © pixabay.com

Η Freida Pinto μετατράπηκε από μοντέλο του Μπόλιγουντ σε ηθοποιό του Χόλιγουντ με ευκολία. Τώρα 36 ετών, το δέρμα της φαίνεται να βελτιώνεται μεγαλώνοντας. Η Freida πιστεύει ότι το κλειδί για νεανικό δέρμα είναι η ενυδάτωση και ότι οι ανάγκες ενυδάτωσης αλλάζουν με τον καιρό. Έτσι, τις πολύ ξηρές μέρες, το να λούζεται με λάδι καρύδας το προηγούμενο βράδυ διατηρεί το δέρμα της υγρό και εύκαμπτο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το λάδι καρύδας μπορεί να σκοτώσει μικρόβια, να επουλώσει πληγές και ουλές, να μειώσει τη φλεγμονή και να διατηρήσει το δέρμα ενυδατωμένο. Επιπλέον, έχει επίσης SPF αν και δεν μπορεί να αντικαταστήσει το καθημερινό αντηλιακό με SPF που χρησιμοποιείτε για να προστατέψετε το δέρμα σας.

Δώστε λάμψη στο δέρμα με γιαούρτι.

© unsplash.com, © priyankachopra / Instagram

Η Μις Κόσμος 2000, Priyanka Chopra Jonas, έχει άψογη εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. Στα 39 της, δείχνει εκπληκτική. Το μυστικό της για καλή επιδερμίδα είναι η σταθερή πίστη στις σπιτικές μάσκες που απολεπίζουν το δέρμα και αφαιρούν τις λεπτές τρίχες στο πρόσωπο και το λαιμό.

Αναμειγνύει ένα φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως με μια πρέζα κουρκουμά, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και ροδόνερο με αρκετό πλήρες γιαούρτι για να σχηματίσει μια πάστα. Το εφαρμόζει στο δέρμα και το αφήνει να στεγνώσει πριν το τρίψει για να αποκαλύψει λαμπερό, απολεπισμένο δέρμα.

Οι μάσκες προσώπου γιαουρτιού έχουν πολλά οφέλη στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένου της λάμψης και της σύσφιγξης. Το γαλακτικό οξύ, που υπάρχει στο γιαούρτι και σε άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και της φλεγμονής. Ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να δώσει λάμψη στο δέρμα, αρκεί να χρησιμοποιείται σε μια βάση. Η εφαρμογή του απευθείας στο δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα εσπεριδοειδών.

Δείτε ακόμη Σπιτική κρέμα για να ανανεώσετε την επιδερμίδα σας και να διώξετε τις ρυτίδες

Ο καφές μπορεί να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα.

© malaikaaroraofficial / Instagram, © invaderjak / Imgur

Μια άλλη Ινδή καλλονή είναι η Μαλάικα Αρόρα, γνωστή για το καλλίγραμμο σώμα και το σφιχτό δέρμα της σε ηλικία 47 ετών. Αποδίδει την ομορφιά της σε μια σταθερή πρακτική της γιόγκα, αλλά έχει και ένα μυστικό ομορφιάς. Λατρεύει ένα απολεπιστικό σώματος που φτιάχνει αναμειγνύοντας αλεσμένο καφέ, καστανή ζάχαρη και λίγο λάδι καρύδας.

Ο καφές έχει πολλά οφέλη στο δέρμα, όπως τη μείωση της κυτταρίτιδας και τη φλεγμονή. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Είναι ένα εξαιρετικό απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ το λάδι καρύδας ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα.

Η αλόη βέρα μπορεί να θεραπεύσει το δέρμα.

© unsplash.com, © larabhupathi / Instagram

Το 2000 η Lara Dutta έγινε Μις Υφήλιος. Στα 43 της, έχει πλέον τη δική της σειρά ομορφιάς και λαμπερό δέρμα. Τα μυστικά ομορφιάς της περιλαμβάνουν λήψη αρκετού ήλιου το πρωί για μια ημερήσια δόση βιταμίνης D. Σε περίπτωση που το δέρμα της ερεθιστεί ή κάνει φλεγμονή, παίρνει ένα φύλλο αλόης βέρα και χρησιμοποιεί το τζελ για να κάνει μασάζ στο δέρμα της.

Μελέτες δείχνουν ότι η αλόη βέρα έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Βοηθά στην επούλωση του δέρματος αντιμετωπίζοντας την ακμή, τη φλεγμονή, τις βλάβες από τον ήλιο, ακόμη και τα σημάδια.

Χρησιμοποιούν μπανάνες για να δείχνουν νεότερες.

© anushkasharma / Instagram, © biggiantcircles / Reddit

Η Anushka Sharma είναι ένα 33χρονο μοντέλο και ηθοποιός από την Ινδία, γνωστή για το λαμπερό δέρμα της. Η μυστική συμβουλή περιποίησης της επιδερμίδας της είναι να πολτοποιήσει μια μπανάνα και να την κάνει μασάζ παντού. Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ντους αμέσως ή να το αφήσετε για λίγα λεπτά για καλύτερα αποτελέσματα.

Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα οφέλη της μπανάνας περιλαμβάνουν αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορούν να αντιμετωπίσουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, καθιστώντας τον έναν φρουτώδη τρόπο για την καταπολέμηση της γήρανσης. Σε περίπτωση που δεν έχετε μπανάνες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παπάγια ή μάνγκο. Τα AHAs σε αυτά τα φρούτα απολεπίζουν, δίνουν λάμψη και έχουν επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες.

Βελτιώστε τον τόνο του δέρματος με το Fuller’s Earth (σμηκτίτης ή λευκαντική γη).

© Khalid Mahmood / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0, © aliaabhatt / Instagram

Στη συνέχεια, υπάρχει η Alia Bhatt, ένα ανερχόμενο αστέρι στην ινδική κινηματογραφική βιομηχανία που είναι 28 ετών. Πιστεύει στη φροντίδα του δέρματός της και το εργαλείο της είναι το Multani mitti. Κυριολεκτικά μεταφράζεται ως λάσπη του Multan αλλά είναι γνωστή ως Fuller’s Earth ή σμηκτίτης ή λευκαντική γη. Είναι πλούσια σε μέταλλα που μπορεί να αφαιρέσει τη θαμπάδα και τη λιπαρότητα από το πρόσωπό σας, αφήνοντας το ενυδατωμένο και αναζωογονημένο.

Θεωρείται ασφαλές για καλλυντική χρήση και είναι γνωστό ότι απορροφά ακαθαρσίες από το δέρμα, βελτιώνει τον τόνο και την κατάσταση του δέρματος. Σε περίπτωση που το Fuller’s Earth δεν είναι διαθέσιμο, ο πηλός μπεντονίτη είναι ένα καλό υποκατάστατο.

Το αλεύρι ρεβιθιού προσφέρει λάμψη.

© sushmitasen47 / Instagram, © sushmitasen47 / Instagram

Η Sushmita Sen στέφθηκε Μις Υφήλιος το 1994, όταν ήταν μόλις 18. Τώρα, 45 ετών, εξακολουθεί να λάμπει με ένα απλό DIY μυστικό ομορφιάς. Φτιάχνει ένα σπιτικό απολεπιστικό/μάσκα αναμειγνύοντας ρεβίθι με κρέμα γάλακτος. Αυτό κάνει μια χοντρή πάστα με την οποία μπορείτε να τρίψετε το δέρμα σας. Για πρόσθετα οφέλη, αφήστε το ως μάσκα για 5-10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Αυτή η DIY μάσκα απολεπίζει το δέρμα λόγω του γαλακτικού οξέος που υπάρχει στην κρέμα και ο ψευδάργυρος στο αλεύρι ρεβιθιού βοηθά στην εξάλειψη της ακμής και προσθέτει λάμψη. Επιπλέον, η κρέμα γάλακτος είναι ενυδατική και προσφέρει υγρασία στο δέρμα, απομακρύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και την ξηρότητα.

Δείτε επίσης Οι Δερματολόγοι Μοιράζονται τους Χειρότερους Μύθους στην Περιποίηση της Επιδερμίδας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μαροκινές πλάτες κουζίνας,ιδέες για μαροκινές πλάτες κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,ιδέες διακόσμησης κούζινας

31 Ιδέες για Μαροκινές Πλάτες Κουζίνας

καθαρισμός λεκέδων καφέ από χαλί,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Αφαιρέσετε Λεκέδες Καφέ από Χαλί