Τα παντζάρια έχουν μυστικά ομορφιάς και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θαυματουργία τη σκόνη τους ως πούδρα για να έχετε πάντα άψογη επιδερμίδα. Η Μυστική Συνταγή για να Αποκτήσετε Πυκνά και Μεταξένια Μαλλιά σε Χρόνο Μηδέν
Οφέλη ομορφιάς από την πούδρα παντζαριών.
- Αντιγήρανση: Η βιταμίνη C του παντζαριού προστατεύει το δέρμα από τις επιπτώσεις της πρόωρης γήρανσης. Διάφορες μελέτες που διεξήχθησαν δείχνουν ότι το παντζάρι είναι καλό για τα κύτταρα. Είναι επίσης άφθονο σε άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στο φιλτράρισμα του αίματος, όπως φυλλικό οξύ, κάλιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Αυτό με τη σειρά του βοηθά τις αντιγηραντικές ικανότητες του δέρματος.
- Για την ακμή και τα σπυράκια: Η βιταμίνη C, η οποία είναι άφθονη στα παντζάρια, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία της ακμής. Είναι επίσης ωφέλιμο για το λιπαρό δέρμα επειδή διαχειρίζεται τον διαχωρισμό της λιπαρότητας και σταματά τα σπυράκια.
- Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα: Η καλύτερη ενυδατική κρέμα για το δέρμα είναι το παντζάρι, το οποίο επίσης καταπραΰνει τα ερεθισμένα σημεία του. Το παντζάρι καταπραΰνει το δέρμα, το κάνει πιο απαλό και φαίνεται νεότερο εκτός από το ότι μειώνει την παρόρμηση για το ξύσιμο.
- Αποτρέπει τις ρυτίδες: Ένα ποτήρι χυμός παντζαριού διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος, κάτι που βοηθά στη διατήρηση των ρυτίδων. Οι υψηλές ποσότητες φυλλικού οξέος και αντιοξειδωτικών μειώνουν τον τρόπο εμφάνισης των έντονων ρυτίδων και αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με την κατανάλωση χυμού παντζαριού ή την εφαρμογή πάστας παντζαριού απευθείας στο πρόσωπο.
Δείτε ακόμη 3 DIY Προϊόντα Ομορφιάς από Φλούδες Πορτοκαλιού για Λαμπερό Πρόσωπο
Πώς να φτιάξετε πούδρα παντζαριών
Υλικά: 3 παντζάρια
Οδηγίες
Πλένετε, ξεφλουδίζετε τα φρέσκα παντζάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουζινομηχανή για να κόψετε γρήγορα τα παντζάρια σε λεπτές και ομοιόμορφες φέτες.
Ξηράνετε τις φέτες σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία ή στον ήλιο με μια σίτα από πάνω τους για να αποφύγετε τα έντομα.
Πάρτε μερικά αποξηραμένα κομμάτια παντζαριού και πολτοποιήστε τα σε μια λεπτή σκόνη σε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος ή έναν μύλο καφέ για να δημιουργήσετε φρέσκο παντζάρι σε σκόνη.
Εάν δυσκολεύεστε να φτιάξετε τη σκόνη αρκετά λεπτή για να τη χρησιμοποιήσετε ως ρουζ σε σκόνη, η καλύτερη μέθοδος είναι να τρίψετε με ένα μύλο καφέ μέχρι η σκόνη να αρχίζει να μαζεύεται στο κάλυμμα του μύλου. Η πούδρα που συσσωρεύεται στο καπάκι πρέπει να είναι εξαιρετικά λεπτή και ιδανική για καλλυντικές εφαρμογές.
Αποθηκεύστε την πούδρα παντζαριού σε ένα αεροστεγές δοχείο για να το διατηρήσετε πιο φρέσκο για περισσότερο.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Σπιτικό Καθαριστικό Προσώπου με Αλόη Βέρα σε Μόλις 5 Λεπτά