in , , ,

Γιατί η Κατανάλωση Επιδορπίων Γιαουρτιού Μπορεί να Βλάψει την Υγεία σας

Γιατί η Κατανάλωση Επιδορπίων Γιαουρτιού Μπορεί να Βλάψει την Υγεία σας
Γιατί η Κατανάλωση Επιδορπίων Γιαουρτιού Μπορεί να Βλάψει την Υγεία σας

Ένα από τα αρχαιότερα τρόφιμα στον κόσμο, γεμάτο με ευεργετικά βακτήρια και γεμάτη υπέροχη γεύση και με πολλά οφέλη για την υγεία είναι το γιαούρτι. Όμως τα επιδόρπια γιαουρτιού περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητά αρώματα και βαφές μέχρι σταθεροποιητές και συντηρητικά και μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Φάε Μπρόκολο και θα το Ευγνωμονείς: 7 Απρόσμενοι Τρόποι που το Μπρόκολο Μπορεί να Αλλάξει το Σώμα σας

Μπορεί να σας κάνει να αποκτήσετε σπλαχνικό λίπος.

© Marina Demeshko / Shutterstock.com

Επειδή είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο, πιστεύεται ότι το γιαούρτι αυξάνει φυσικά τα επίπεδα των ορμονών που μειώνουν την όρεξη. Και μελέτες έχουν βρει μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αυτής της πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά τροφής και του χαμηλότερου σωματικού βάρους, ειδικά στο ποσοστό σωματικού λίπους και στην περίμετρο της μέσης.

Ωστόσο, η διαιτητική ζάχαρη, όπως αυτή που βρίσκεται στα περισσότερα light επιδόρπια γιαούρτια, μπορεί να επηρεάσει τη σχέση μεταξύ της κορτιζόλης και της εναπόθεσης του σπλαχνικού λιπώδους ιστού αυξάνοντάς την. Ο σπλαχνικός λιπώδης ιστός είναι ένα ενεργό συστατικό του συνολικού σωματικού λίπους και μια ασυνήθιστα υψηλή συγκέντρωση του είναι γνωστή ως σπλαχνική παχυσαρκία.

Μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε εξαντλημένοι και να λαχταράτε περισσότερο φαγητό.

brightside

Το γιαούρτι έχει μεγάλη επίδραση στην πεπτική οδό και στη λειτουργία. Βοηθά την πέψη και στη μείωση του σχηματισμού αερίων και του φουσκώματος. Τα προβιοτικά που περιέχει βοηθούν στην προώθηση της ανάπτυξης υγιών βακτηρίων που σχετίζονται με τη βέλτιστη πέψη. Επίσης, σας αφήνει ικανοποιημένους και χορτάτους για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από άλλα τρόφιμα.

Ωστόσο, το επιδόρπιο γιαουρτιού που αγοράζεται από το κατάστημα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να δημιουργήσει το αντίθετο αποτέλεσμα, δημιουργώντας γρήγορες ενεργειακές εκρήξεις. Αυτή είναι η αντίδραση του οργανισμού στη ζάχαρη. Αυτές οι εκρήξεις θα ακολουθηθούν από γρήγορες βυθίσεις, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε εξαντλημένοι το λεπτό που θα ολοκληρώσετε την πέψη του ζαχαρούχου περιεχομένου. Και θα λαχταράτε περισσότερο φαγητό σε χρόνο μηδέν.

Μπορεί να βλάψει το δέρμα σας.

brightside

Το γιαούρτι περιέχει ένα μείγμα βιταμινών Β και πρωτεϊνών που βοηθούν στην αποτοξίνωση του δέρματος. Τα υγιή βακτήρια σε αυτό εξισορροπούν επίσης το πεπτικό «οικοσύστημα», δημιουργώντας ένα αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα. Αυτό το αποτέλεσμα σύνδεσης εντέρου-δέρματος μπορεί να βοηθήσει σε χρόνιες δερματικές παθήσεις, όπως έκζεμα, ροδόχρου ακμή και ακμή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
© Usty / Shutterstock.com

Αλλά η κατανάλωση επιδορπίων γιαουρτιού μπορεί να κάνει ακριβώς το αντίθετο, καθώς τα περισσότερα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που μπορεί να έχει πραγματικά καταστροφικές επιπτώσεις στο δέρμα. Η έξαρση των φλεγμονωδών καταστάσεων, τα ξεσπάσματα ακμής και η πρόωρη γήρανση μπορεί να συμβούν καθώς η ζάχαρη διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις πρωτεΐνες που δίνουν σχήμα, δομή και σφριγηλότητα στο δέρμα.

Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ενέργειάς σας.

brightside

Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή ενέργειας, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λίπη και απλούς υδατάνθρακες. Σε μία μόνο μερίδα, περιέχει βιταμίνες Β, μέταλλα, λιπαρά οξέα και αμινοξέα που είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση της βλάβης του μυϊκού ιστού. Αυτό το καθιστά επίσης μια εξαιρετική τροφή για την αποκατάσταση μετά από άσκηση.

Το εμπορικό αρωματισμένο επιδόρπιο γιαούρτι, ωστόσο, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ενέργειάς σας αντί να τα ενισχύσει. Η ζάχαρη λειτουργεί μόνο για τη στιγμιαία ενεργειακή ώθηση που παρέχει. Μακροπρόθεσμα, θα δημιουργήσει λαχταρά για περισσότερη ζάχαρη και στην πραγματικότητα θα στερήσει από το σώμα τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται.

Δείτε ακόμη Τα Αυγά Είναι Υγιεινά και Θρεπτικά για Κατανάλωση, Σύμφωνα με Διαιτολόγους και Μελέτες

Μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά σας.

© jackcast2015 / Visualhunt, © KeithJJ / Pixabay

Τα βασικά θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού, όπως το ασβέστιο, τα μέταλλα και οι βιταμίνες, είναι απαραίτητα για υγιή οστά. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες, καθώς αρχίζουν να χάνουν την οστική τους πυκνότητα σε μικρότερη ηλικία από τους άνδρες και πιο γρήγορα. Η κατανάλωση γιαουρτιού συνδέεται με υψηλότερη οστική πυκνότητα και χαμηλότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης, καθιστώντας το έναν νόστιμο φυσικό σύμμαχο για την υγεία των οστών.

Όταν όμως καταναλώνετε επιδόρπια γιαουρτιού με ζάχαρη, τα επίπεδα γλυκόζης σας αυξάνονται. Το σώμα σας θα προσπαθήσει στη συνέχεια να εξισορροπήσει τα επίπεδα του pH του αποβάλλοντας ασβέστιο, παίρνοντάς το απευθείας από τα οστά. Η ραφιναρισμένη ζάχαρη αφαιρεί επίσης από τον οργανισμό το μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την επαναμεταλλοποίηση των οστών. Αυτό μπορεί να αφήσει τα οστά σας εύθραυστα και αδύναμα.

Μπορεί να ενισχύσει τα συναισθήματα λύπης.

brightside

Τα καλά βακτήρια στο γιαούρτι βοηθούν τόσο στην υγεία του πεπτικού συστήματος όσο και στη διάθεση του ατόμου. Αυτό οφείλεται στη σύνδεση εγκεφάλου-έντερου. Το μικροβίωμα μας στέλνει σήματα στον εγκέφαλό μας ότι ειναι ισορροπημένο και ως εκ τούτου, χαλαρώνουμε. Βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής στο έντερο, ενισχύοντας την παραγωγή σεροτονίνης, της ορμόνης της «καλής αίσθησης».

Ωστόσο, πολλές μελέτες έχουν βρει μια σχέση που συσχετίζει τη διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη με την κατάθλιψη. Ο κύκλος της λαχτάρας και της κατανάλωσης ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα λύπης, κόπωσης ή απελπισίας. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να προκαλέσει ανισορροπίες σε ορισμένες χημικές ουσίες του εγκεφάλου. Ένα μόνο γιαούρτι με γεύση φρούτων μπορεί να περιέχει έως και 6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

Μπορεί να βλάψει τον εντερικό σας φραγμό.

brightside

Η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως δυσκοιλιότητα, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, καρκίνο του παχέος εντέρου, ακόμη και αλλεργίες. Μεγάλο μέρος οφείλεται σε αυτά τα «καλά βακτήρια» που συνεργάζονται με τη μικροχλωρίδα του εντέρου και ενισχύουν τις έμφυτες και ανοσολογικές αποκρίσεις του γαστρεντερικού.

Ωστόσο, μελέτες επισημαίνουν ότι η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης από επιδόρπια γιαουρτιού μπορεί να διαταράξει τον εντερικό φραγμό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις και ακόμη και σε ανησυχητικά προβλήματα υγείας, όπως αυξημένη διαπερατότητα του εντέρου, διαταραχές στην ανοσία του βλεννογόνου και ακόμη και ευαισθησία σε λοιμώξεις.

Μπορεί να είναι κακό για την καρδιά.

Το φυσικό γιαούρτι προάγει την καλύτερη αρτηριακή πίεση, χαμηλότερη αντίσταση στην ινσουλίνη και καλύτερα επίπεδα «καλής χοληστερόλης». Η προσθήκη του στη διατροφή σας δύο φορές την εβδομάδα μπορεί πραγματικά να βελτιώσει το καρδιαγγειακό σας σύστημα και να βελτιώσει τη μεταβολική σας υγεία.

Ωστόσο, η επιλογή επιδορπίου γιαουρτιού μπορεί να κάνει το αντίθετο. Τα αρωματισμένα, βιομηχανικά προϊόντα γεμάτα με πρόσθετη ζάχαρη συνδέονται με υψηλή αρτηριακή πίεση, φλεγμονές και καρδιακές παθήσεις. Άλλα συντηρητικά και αρωματικοί παράγοντες μπορούν επίσης να προκαλέσουν τη σκλήρυνση των αρτηριών, οδηγώντας σε καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με μια μελέτη.

πηγή

Δείτε επίσης Τι Μπορεί να Συμβεί αν Πίνετε 4 Φλιτζάνια Τσάι Καθημερινά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Μικρές Λεπτομέρειες που σας Κάνουν να Φαινόσαστε Μεγαλύτερες

10 Μικρές Λεπτομέρειες που σας Κάνουν να Φαινόσαστε Μεγαλύτερες

«Χαράχτηκαν» για πάντα στα σώματα θαυμαστών τους: 10 διάσημοι Έλληνες που έγιναν τατουάζ

«Χαράχτηκαν» για πάντα στα σώματα θαυμαστών τους: 10 διάσημοι Έλληνες που έγιναν τατουάζ