in , , , ,

8 Μύθοι για την Γυναικεία Προσωπική Υγιεινή που Δεν Έχουν Καμία Σχέση με την Πραγματικότητα

μύθοι γυναικείας προσωπικής υγιεινής,γυναικεία προσωπική υγιεινή,περίοδος,συμβουλές υγείας,υγεία,
μύθοι γυναικείας προσωπικής υγιεινής,γυναικεία προσωπική υγιεινή,περίοδος,συμβουλές υγείας,υγεία,

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε σε ορισμένους μύθους που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Αλλά οι επιστήμονες καθημερινά καταρρίπτουν μύθους όπως αυτούς για τη γυναικεία προσωπική υγιεινή που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. 9 Λάθη Υγιεινής που εν Αγνοία μας Θεωρούμε Αβλαβή

Η περίοδός σας συγχρονίζεται με άλλες γυναίκες

© Charmed / Northshore Productions Inc. and co-producers

Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο, όταν μια ομάδα γυναικών συγκεντρώνεται – είτε στο ίδιο σπίτι είτε στο γραφείο – οι περίοδοί τους συγχρονίζονται. Οι επιστήμονες μελετούν αυτή τη θεωρία από το 1971 και τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν είναι παρά μια σύμπτωση.

Οι πολυάριθμες μελέτες δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι οι γυναίκες συγχρονίζονται μεταξύ τους. Ο πιθανός λόγος για αυτόν τον μύθο μπορεί να είναι το γεγονός ότι οι κύκλοι των περισσότερων γυναικών είναι διάρκειας 28 ημερών.

Οι σερβιέτες και τα ταμπόν είναι αποστειρωμένα μέσα στη συσκευασία

brightside

Οι σερβιέτες και τα ταμπόν δεν είναι αποστειρωμένα. Εάν αποθηκευτούν λανθασμένα, τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν μέσα. Το βαμβάκι μπορεί να αναπτύξει μούχλα, για παράδειγμα.

Ακόμα κι αν αυτά τα προϊόντα φαίνονται φυσιολογικά, είναι καλύτερο να μην τα χρησιμοποιείτε μετά την ημερομηνία λήξης τους. Η μέση διάρκεια ζωής τους είναι 5 χρόνια.

Δεν μπορείτε να κολυμπήσετε όταν έχετε περίοδο

© USAG- Humphreys / Flickr, © CC BY 2.0

Πολλές γυναίκες τείνουν να αποφεύγουν το κολύμπι στην πισίνα, το ποτάμι ή τη θάλασσα κατά τη διάρκεια της περιόδου τους ή χρησιμοποιούν πάντα ταμπόν. Ωστόσο, σύμφωνα με τους μαιευτήρες και τους γυναικολόγους, μπορείτε να κολυμπήσετε με ασφάλεια χωρίς κύπελλο περιόδου ή ταμπόν, καθώς αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση επιβλαβές για την υγεία σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επιπλέον, το κολύμπι, καθώς και άλλες σωματικές δραστηριότητες, μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα. Ωστόσο, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ταμπόν εάν σκοπεύετε να κολυμπήσετε σε μια δημόσια πισίνα και δεν θέλετε να λερώσετε το νερό ή το μαγιό σας.

Είναι ντροπιαστικό να αγοράζετε σερβιέτες

© Movie 43 / Relativity Media and co-producers

Μερικές γυναίκες νιώθουν αμηχανία όταν αγοράζουν σερβιέτες δημόσια. Ωστόσο, η έμμηνος ρύση είναι μια φυσική σωματική διαδικασία και η αγορά προϊόντων υγιεινής είναι εξίσου φυσιολογική με την αγορά χαρτιού υγείας.

Δείτε ακόμη 8 Λάθη Σχετικά με την Υγιεινή του Σώματος

Τα κύπελλα περιόδου είναι καλά για όλες

© Errikaboo / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Τα κύπελλα περιόδου διαφημίζονται ως μια φιλική προς το περιβάλλον, υγιεινή και φθηνή εναλλακτική λύση σε σερβιέτες και ταμπόν. Ωστόσο, σύμφωνα με τους γυναικολόγους, ορισμένες γυναίκες δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν λόγω της ανατομίας του σώματός τους. Μπορεί να αισθάνονται άβολα χρησιμοποιώντας ένα και είναι καλύτερο να επιλέξουν ταμπόν ή σερβιέτες.

Τα ταμπόν είναι επικίνδυνα για την υγεία σας

brightside

Υπάρχουν πολλές τρομακτικές ιστορίες στο διαδίκτυο σχετικά με το πώς τα ταμπόν μπορεί να είναι επικίνδυνα και δεν είναι πάντα ψευδείς. Είναι αλήθεια ότι η χρήση ταμπόν μπορεί να οδηγήσει σε σύνδρομο τοξικού σοκ (TSS). Αλλά αυτή είναι μια πολύ σπάνια ασθένεια που αναπτύσσεται όταν ορισμένα είδη βακτηρίων εισέρχονται στο σώμα.

Η πιθανότητα TSS μειώνεται σημαντικά εάν χρησιμοποιείτε ταμπόν σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, που σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζετε ένα ταμπόν τουλάχιστον κάθε 8 ώρες και να ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής.

Όσο μεγαλύτερη απορροφητικότητα έχει μια σερβιέτα, τόσο λιγότερο συχνά χρειάζεται να την αλλάζετε

brightside

Οι συσκευασίες έχουν συνήθως μια εικόνα σταγόνων που υποδηλώνουν την ικανότητα απορρόφησης των σερβιετών. Μια σημαίνει ότι έχουν ελάχιστη απορροφητικότητα ενώ 5 σταγόνες ή περισσότερες είναι για έντονη περίοδο.

Αλλά ανεξάρτητα από τον αριθμό των σταγόνων στη συσκευασία, πρέπει να αλλάζετε σερβιέτα τουλάχιστον κάθε 4 έως 8 ώρες. Και μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό ακόμη πιο συχνά σε ζεστό καιρό ή κατά τη διάρκεια σωματικών δραστηριοτήτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε σερβιετάκι κάθε μέρα

© Gsvadds / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Τα σερβιετάκια είναι σχεδιασμένα για να σας κρατούν καθαρές όλη την ημέρα και τα εσώρουχά σας στεγνά και καθαρά. Αλλά σύμφωνα με τους γυναικολόγους, δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιείτε σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα, τις τελευταίες ημέρες της περιόδου σας ή ένα μεγάλο ταξίδι. Αξίζει όμως να αποφύγετε τα αρωματικά σερβιετάκια γιατί μπορούν να χαλάσουν την ισορροπία του pH σας.

πηγή

Δείτε επίσης 10 Λανθασμένες Συνήθειες Προσωπικής Υγιεινής

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λάθη τζιν,λάθη ντυσίματος,συμβουλές για τζιν,ρούχα,μόδα,συμβουλές μόδας,

15 Λάθη με Τζιν που Μπορούν να Καταστρέψουν και τις πιο Κομψές Εμφανίσεις

αξεσουάρ μπάνιου,συμβουλές για το μπάνιο,χρήσιμα,

12 Αξεσουάρ Μπάνιου που Μπορούν να σας Λύσουν Μικρά Αλλά Ενοχλητικά Προβλήματα