in , , , ,

Αυτά Μας Βλάπτουν Κάθε Μέρα: 8 Καθημερινά Πράγματα που θα Μπορούσαν να μας Βλάψουν Κρυφά

επιβλαβή καθημερινά πράγματα,συμβουλές υγείας,υγεία,
επιβλαβή καθημερινά πράγματα,συμβουλές υγείας,υγεία,

Όταν πρόκειται για επιβλαβείς ουσίες στο σπίτι μας, συχνά σκεφτόμαστε τα οικιακά χημικά και τα φυτοφάρμακα. Ωστόσο, μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένα από τα καθημερινά πράγματα που χρησιμοποιούμε μπορούν κρυφά να μας βλάψουν. Επιβλαβή τρόφιμα και ποσότητες: 9 Καθημερινά Τρόφιμα που Κρύβουν Δυσάρεστες Εκπλήξεις

Βούρτσισμα των δοντιών μετά το γεύμα

© Poppy Thomas-Hill / Wikimedia Commons, © CC BY 2.0

Σύμφωνα με ορισμένους οδοντιάτρους, το βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά από όξινο γεύμα μπορεί να βλάψει το σμάλτο τους. Προτείνουν να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά ή να πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν τα βουρτσίσετε. Αν και οι μελέτες δεν είναι ξεκάθαρες για τα αποτελέσματα, υπάρχουν άλλοι ειδικοί που ισχυρίζονται ότι τα οφέλη του βουρτσίσματος των δοντιών μετά από ένα νόστιμο γεύμα υπερτερούν των αρνητικών. Στο τέλος, εξαρτάται από το τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο για εσάς.

Το ρύζι μπορεί να σας αρρωστήσει.

© mikuratv / Pixabay

Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει επειδή το ρύζι φαίνεται ακίνδυνο, αλλά μπορεί να περιέχει επικίνδυνα βακτήρια, όπως το B. cereus, το οποίο βρίσκεται συνήθως στο χώμα. Αυτά τα βακτήρια δεν πρέπει να αποτελούν πρόβλημα με το φρεσκομαγειρεμένο ρύζι, καθώς δεν αναπτύσσεται σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά να είστε προσεκτικοί γιατί αναπτύσσεται σε ψυχρότερες θερμοκρασίες.

Το νερό της βρύσης μπορεί να βλάψει το δέρμα.

brightside

Υπάρχουν 2 κύρια πράγματα σχετικά με το νερό της βρύσης που μπορεί να βλάψει το δέρμα σας. Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξετε το επίπεδο pH του νερού σας, κανονικά το pH του πρόσωπού σας πρέπει να είναι περίπου 4,7 και του νερού σας δεν πρέπει να είναι πάνω από 5.

Το δεύτερο πράγμα που μπορεί να βλάψει το δέρμα σας είναι όλα τα σκληρά μέταλλα που μπορεί να περιέχει το νερό της βρύσης σας. Οι υψηλές συγκεντρώσεις μετάλλων όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο σίδηρος μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και ξηρότητα.

Ώριμες πατάτες

© MOs810 / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Οι πατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών. Αλλά όταν πρόκειται να τις φάτε αφού τις αφήσετε για πολλές μέρες, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Οι πατάτες περιέχουν φυσικές τοξίνες, όπως η σολανίνη, που μπορούν να αναπτυχθούν πιο γρήγορα όταν εκτεθούν στο φως.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μια αύξηση σε αυτές τις τοξίνες μπορεί να κάνει το δέρμα και το εσωτερικό της πατάτας να γίνει πράσινο. Εάν φάτε ποτέ μια πράσινη πατάτα, μπορεί να αισθανθείτε κοιλιακό άλγος, εμετό και πυρετό, και σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση.

Δείτε ακόμη 11 Πράγματα στο Υπνοδωμάτιο που Είναι Επιβλαβή για τον Ύπνο

Φοράτε στενά ρούχα

© LoggaWiggler / Pixabay

Σύμφωνα με έναν διαιτολόγο, το να φοράτε στενά ρούχα μπορεί να κάνει χειρότερη οποιαδήποτε γαστρεντερική διαταραχή που έχετε. Τα στενά ρούχα έχουν την ικανότητα, όταν είναι «πολύ στενά», να ασκούν πρόσθετη πίεση στο στομάχι και τα έντερα. Άλλες καταστάσεις που μπορεί να αναπτυχθούν λόγω στενών ρούχων είναι οι μολύνσεις από ζυμομύκητες και η συμπίεση νεύρων.

Μπορείτε εύκολα να ελέγξετε αν τα ρούχα σας είναι πολύ στενά: αν αφήνουν σημάδια στο σώμα σας ή αν αισθάνεστε δυσφορία. Εάν σας αρέσει περιστασιακά να φοράτε εφαρμοστά ρούχα, δεν πρέπει να ανησυχείτε, είναι η παρατεταμένη χρήση που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Κομμένα φρούτα από το σούπερ μάρκετ

© LINAMWYZNAM Wangrim / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Όσον αφορά την αγορά κομμένων φρούτων από το σούπερ μάρκετ, πρέπει να είσαστε προσεκτικοί γιατί δεν μπορειτε ποτέ να είσαστε σίγουροι εάν ελήφθησαν τα σωστά μέτρα υγιεινής όταν κόπηκαν. Μπορεί να υπάρχει κίνδυνος προσβολής από E. coli, σαλμονέλα και άλλα βακτηριακά παθογόνα, αν και αυτό είναι σπάνιο.

Υπήρξε μια μελέτη που έγινε στον Καναδά, όπου ένας επιστήμονας διαπίστωσε ότι ήταν σχετικά ασφαλές να καταναλώνονται προκομμένα φρούτα και λαχανικά. Υπήρξαν όμως κάποιες περιπτώσεις που βρήκαν αρκετά βακτήρια για να αρρωστήσουν οι καταναλωτές.

Τάπερ με μούχλα

© Kathleen Franklin / Wikimedia Commons, © CC BY 2.0, © Reinhard Dietrich / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Έχει συμβεί σε όλους να αφήσουμε ένα νόστιμο φαγητό σε τάπερ στο ψυγείο και να το ξεχάσουμε τελείως. Στη συνέχεια, μερικές μέρες αργότερα, έχει μούχλα πάνω του. Υπάρχουν διάφορα είδη μούχλας. Κάποια από αυτά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, αναπνευστικά προβλήματα ή σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν παράγουν δηλητηριώδεις ουσίες, μπορεί να αρρωστήσετε.

Αν έχετε ένα τάπερ με μούχλα στην κουζίνα σας, να είστε προσεκτικοί όταν πετάτε το περιεχόμενο ώστε να μην εισπνεύσετε κατά λάθος τα σπόρια της. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αναπνευστική νόσο. Πρέπει επίσης να απολυμάνετε το τάπερ.

Το σαπούνι σας

© TheLewisRepublic / Wikimedia Commons, © Public Domain Mark 1.0

Αυτό το γεγονός μπορεί να εκπλήσσει, αφού τελικά το σαπούνι καθαρίζει τα πράγματα. Αλλά μπορεί επίσης να λερωθεί. Όταν πέφτει το σαπούνι σας σε ένα βρώμικο πάτωμα, το πάτωμα δεν καθαρίζεται, αλλά μπορεί να μαζέψει μικροοργανισμούς, όπως ιούς και βακτήρια. Αυτό που πρέπει να κάνετε, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, είναι να ξεπλύνετε και να πλύνετε τη μπάρα σαπουνιού σας, ώστε αυτοί οι μικροοργανισμοί να πεθάνουν ή να ξεπλυθούν.

πηγή

Δείτε επίσης Σταμάτα να το Κάνεις: 10 Καθημερινά Πράγματα που Πρέπει να Σταματήσετε να Κάνετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY διακοσμητικά κήπου με πέτρες,DIY κατασκευές κήπου,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου,

31 Φανταστικά Διακοσμητικά με Πέτρες για να Διακοσμήσετε τον Κήπο σας

γήινη διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού,διακόσμηση σπιτιού,διακόσμηση,

41 Μοντέρνες Ιδέες Γήινης Διακόσμησης Σπιτιού που Πρέπει να Δοκιμάσετε